Gå til innhold

Hvordan lage ribbe med sprø svor?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

- Krydre ribba godt i god tid før steking. Gjerne dagen før.

- Fyll langpannen med grønnsaker og krydderier som kan danne en fin kraft. F.eks. Løk, gullrøtter + ønsket krydder + vann.

- Steik ribba opp ned (i det som vil bli kraften) de første 45-60 minuttene.

- Snu så ribba med svoren opp og øs kraften over svoren ved jevne mellomrom til ribba er ferdig (hvert 5./10. minutt).

- Skru etterhvert over til kun overvarme (ikke grill).

- Bruk grill dersom svoren enda ikke sprø og det kun er noen strakser til bordsetting (bør ikke være nødvendig).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da er ribba laget og er historie. Har aldri spist så mye ribbe i hele mitt liv... :love:

 

Resultat:

1055736.jpeg

 

Det ble damping med svoren opp. Funka som snus. Av med folien etterpå, og inn i ovnen 180 grader ca 1 time. Grill siste 3-4 min.

 

Lot den hvile i ei ildfast form, isolert med sølvfolie og et håndkle (håndkleet dekket faktisk over uten at svoret ble ødelagt).

 

Idiotsikker oppskrivt iom at dette var jomfruribba mi ;)

http://matprat.digitalebilag.no/wip4/tenk-om-svoren-ikke-blir-sproe/d.epl?id=1156093

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...