Gå til innhold

Koble høytalere til TV-en


Anbefalte innlegg

Hei. Har 2 høytalere fra stereoanlegget mitt som ikke funker lengre (høytalerne funker). Tenkte å koble disse til TV-en, men finner ikke ut hvordan.

 

Her er bilde av åssen kabler som sitter på høytalerne:

 

 

Prøvde å koble det inn i en sånn her og sett i TV-en, men funka ikke:

 

 

Noen som vet hva jeg må gjøre for å få det til å funke?

Endret av Survivorman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har en gammel "pioneer stereo amplifier sa-410". Kan denne på noen måte fungere som forsterker mellom mine høytalere og TV-en?

 

Er også to høytalere koblet til denne. Går det på noen måte hvis det er en forsterker, å koble disse videre til tv-en med slike ledninger som vist ovenfor? bare at det er samme ledningstuss i begge ender.

 

Er sikkert helt på jordet jeg nå :whistle:

Lenke til kommentar

Det skal gå ja, men den adapteren du har bilde av, ser ut til å kun klare å sende signaler inn i tv.. du må ha noe som kan hente det ut av tv'n.. ellers kan du jo koble det til hodetelefon utgangen på tv.

Altså, en kabel fra hodetelefon utgangen på tv'n, og inn på en inngang i forsterkeren, og koble høytalerne til forsterkeren.

Ellers om du har en nyere tv (gjelder vel egentlig dem fleste lcd og plasma tv'er), så kan det hende du har en egen lyd utgang, som er beregnet på å brukes mot en forsterker :)

Lenke til kommentar

Ser ikke ut som om du har noe egen lyd utgang på tv'n..

Men det skal gå an å bruke en av disse 2 f.eks.. da disse har bryter for å velge om du skal sende lyd og bilde inn eller ut fra tv.

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=161041574

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=162157489

Med disse så kan du vel ikke styre lyd fra tv fjernkontrollen, men du kan ha lyd i både tv og ekstra høytalere.

 

 

 

Ellers kan du bruke en sånn:

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=164028619

Og koble til i headset utaket som jeg så nederst på det bildet som er tatt fra sida på tv'n.

Med denne så er jeg temmelig sikker på at lyden i tv'n kutter, men at du kan styre lyden rett fra tv fjernkontrollen.

 

 

PS, regner med at du finner samme eller tilsvarende produkter på en del andre butikker også, jeg har kun brukt clas ohlson som et forslag :)

Har til og med sett lignende produkter på Europris for noen år siden.

Og det kan jo også hende du har noe sånt liggende fra før også ;)

Lenke til kommentar

Fant ut jeg hadde rød og hvit output på en annen tv i huset. Så prøvde å koble til der, men funka ikke. Vet ikke hva som kan være galt jeg? :dontgetit:

 

Altså det jeg gjorde:

Gammelt stereoanlegg med tilkobla høytalere og innebygd forsterker (High Power stereo hifi amplier). Vil tippe stereoanlegget er fra tidlig på 90-tallet.

->

Hvit/rød-ledning inn på CD/TV-uttaket på stereoanlegget.

->

Hvit/rød-ledning koblet inn på hvit/rød-output på TV-en.

 

Så trykka jeg på CD/TV-knappen på stereoen uten at det funka. :dontgetit:

Lenke til kommentar

Det stemmer at det er en hodetelefon utgang der ja ;) Men med egen lyd utgang så tenkte jeg mer på en utgang som ikke deaktiverer innebygde høytalere i tv'n ;)

 

 

TS: Var rart du ikke fikk lyd på den måten da, sikker på at forsterkeren er i orden? Evt om det er flere utganger på den, med egen bryter for å bytte mellom A og B utgang f.eks..

Prøvd å koble til noe annet på den som gir ut lyd??

 

*edit*

Den andre tv'n du snakker om, sikker på at det ikke er en inngang? Er noen tv'er som har rød, hvit og gul plugg som innganger (så man slipper scart adapter til ting som ikke bruker scart).

 

 

*edit 2*

Hvordan har du kobla høytalerne til forsterker??

Ser at høytaler kablene dine har phono plugger, noe som veldig få forsterkere har som høytaler utganger.. dem fleste bruker røde og svarte hurtigkoblinger (knapp du trykker inn, og dytter kablen inn i et lite hull, når du da slipper knappen så er kabelen festet,) om forsterkeren din bruker sånne, så kan du enkelt og greit klippe av pluggene som er på høytalerne dine, og da skal du finne 2 kabler som går til hver høytaler (+ og - kabel).

Endret av J@9
Lenke til kommentar

Funker i hvert fall med radio på det stereoanlegget, men vet ikke om forsterkern brukes til det.

 

Nei, er sikkert på at det er en utgang på den andre tv-en. Var en masse uttak bak på den, både inngang og utgang på rød/hvit/gul-ledning.

 

Når du mener phono-plugger, tenker du på dem blå kablene jeg har bilde av lengre opp?

 

 

Ja, høytalerne er koblet til stereoen med røde og svarte hurtigkoblinger ;)

 

Så da kan jeg skifte ut de gamle høytalerne med de nye som nå har phono-plugg? men tror det er phono-uttak på stereoen også. Er fire rød/hvite uttak på den, 2 som det står til "CD/TV" og 2 til "Phono", men står "IN" på begge.

 

Du kan se bilde av bak på stereoen her:

 

Lenke til kommentar

Siden det funker med radio, så er nok forsterker i orden ja.

Og høytalere må kobles til via dem røde og svarte hurtig koblingene.

Om du skal bruke dem som har bilde av i første posten din (dem med blå phono/coax plugg), så må du isåfall klippe av den pluggen, sånn at du får 2 ledere ut av den kablen, ellers må du få lagd til en overgang sånn at du får vanlige kabler ut, som du da kan koble til i dem svarte og røde koblingene på forsterker,

 

Siden du sier den andre tv'n hadde flere røde, gule og hvite koblinger, så kan det tyde på at dette er innganger, altså for å få lyd og bilde inn på tv, og ikke ut.

Burde isåfall stå output på en av dem.

 

Men om du ikke får det til på denne måten, så kan du jo prøve å kjøpe en sånn kabel var på den siste linken jeg sendte deg, sånn at du bruker headset utgangen på tv, for der er det ikke noe tvil om at det er en utgang :)

 

Og disse bakpå forsterkeren er innganger, som du selv trodde, er 2 par, rød plugg er for lyd til høyre høytaler, og hvit er til venstre høytaler.

Så det skal egentlig bare å være å koble til høytalere (som du har gjort, siden du har radio lyd), så koble 2 kabler inn i 1 rød og en hvit plugg på forsterker (på CD/TV), og koble disse inn i den scart adapteren du skrev du skulle kjøpe (om du kjøpte den da ;) og sette denne på "output"), og til slutt koble denne på en ledig scart tilkobling på tv (alle scart tilkoblinger skal kunne sende lyd/bilde både inn og ut av tv).

Lenke til kommentar

Siden du sier den andre tv'n hadde flere røde, gule og hvite koblinger, så kan det tyde på at dette er innganger, altså for å få lyd og bilde inn på tv, og ikke ut.

Burde isåfall stå output på en av dem.

 

Ja, står output på en av dem, men det er bare rød og hvit utgang, ikke gul, men den trenger jeg jo ikke uansett ;)

 

Og disse bakpå forsterkeren er innganger, som du selv trodde, er 2 par, rød plugg er for lyd til høyre høytaler, og hvit er til venstre høytaler.

Så det skal egentlig bare å være å koble til høytalere (som du har gjort, siden du har radio lyd), så koble 2 kabler inn i 1 rød og en hvit plugg på forsterker (på CD/TV), og koble disse inn i den scart adapteren du skrev du skulle kjøpe (om du kjøpte den da og sette denne på "output"), og til slutt koble denne på en ledig scart tilkobling på tv (alle scart tilkoblinger skal kunne sende lyd/bilde både inn og ut av tv).

 

Jeg skal prøve det også, men har ikke fått kjøpt adapteret ennå. Men blir ikke det akkurat det samme som å koble direkte i rød/hvit-output som jeg prøvde med den andre tv-en? da fungerer det vel ikke med adapteret heller?

Lenke til kommentar

Det skal være det samme ja, men kan jo være noe feil med den outputen da? (eller at det er en meny du må inn på for å aktivere den?), Evt at det er noe feil med den kabelen du bruker? Jeg ville nok helst ha prøvd en mini jack til phono kabel, som den siste jeg linka til ;) Den kan jo også brukes på f.eks pc til forsterker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...