CrazyDog Skrevet 13. desember 2011 Del Skrevet 13. desember 2011 Nå er tiden snart inne til å lage kalkun og lurer på om det er noen her som kan hjelpe meg. Jeg husker nemlig å ha sett et matprogram på TV for mange år siden der det ble anbefalt at man tar ut kalkunen av ovnen midtveis i steketiden og lar den hvile en viss tid, for så å sette den inn i ovnen og steke den ferdig. Dette skulle gi en supersaftig kalkun. Jeg kan nå ikke lenger finne en spesifikk oppskrift som bruker den metoden og vil gjøre det helt riktig. Er det noen som har om denne metoden og evt. har en link til en oppskrift som gjør det slik? Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 13. desember 2011 Del Skrevet 13. desember 2011 Kalkun blir saftigere ved steking på lavere temperatur. Det er godt mulig at din metode også fungerer. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 13. desember 2011 Del Skrevet 13. desember 2011 Stek brystbeinet/'krona' og lårene for seg selv. Ta ut 'krona' når termometeret måler rett under 65c. La så hele greia hvile under litt aluminiumsfolie i minst 20 minutter. Lårene tar ca 30 minutter lenger. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå