Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Venninne trenger psykisk støtte - men jeg er usikker på omfang


Anbefalte innlegg

Lang historie kort så har jeg lyktes i å bryte gjennom til en venninne som over lengre tid har holdt venner og familie borte pga depresjoner og angst. Vi har ikke hatt mye kontakt de siste årene, men vi tilbrakte i går 5 timer sammen. Timer som inkluderte, gråt, klemmer og søken etter nærhet.

 

Så der kommer spørsmålet; vedkommende føler at hun mangler fysisk nærhet av ikke-seksuell art. Klemmer, holding, stryking og tilsvarende - et element hun har savnet gjennom flere år med depresjon av foreldre og etablerte venner. Hun nærmest ber meg om å være nær henne, som en venn, fordi - som vi alle vet - nærhet kan være en helbredende faktor i et liv. Vi trenger det alle, det ser vi fra barndom av.

 

Problemet er at jeg er gutt. Hun er singel. Jeg ønsker å gi henne det hun trenger i kraft av å være hennes venn, men er også redd for at et såpass sårbart menneske fort kan gå fra å søke nærhet til å søke noe mer. Og at dersom det skjer - ettersom jeg ikke kan tilby noe mer enn et vennskap - vil kunne gjøre alt enda vanskeligere for henne.

 

Nå, skulle dette skje ville jeg naturligvis vært helt klar på grenser og slikt hele tiden, men det er aldri en garanti mot følelser og håp.

 

Spørsmålet er: Hva bør jeg gjøre? Hva ville du gjort?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg bare droppet inn for å si at jeg forstår problemene til din venn, da jeg har gått rundt med mye av det samme.

 

Jeg er redd ikke har noen hjelp å tilby angående spørsmålet om hvordan du kan hjelpe henne uten å gi henne følelsen av at du er noe mer enn en venn. Men vil bare si at du er et herlig menneske for ditt forsøk på å hjelpe en annen. Ditt oppriktige forsøk på å faktisk hjelpe en som du vet har problemer, selv om dere ikke har hatt veldig mye kontakt i den siste tiden, er helt utrolig!

 

Jeg ønsker deg lykke til! Håper det går bra med din venn!

Lenke til kommentar

Du kan jo være der for henne, og deretter si at du ikke kan/vil når hun prøver å ta det lenger? Hvem vet, kanskje hun faktisk setter pris på å ha en venn som ikke tenker på å komme ned i buksa hennes og hele tiden ønsker noe fra henne (som når man er i ett forhold)

 

HUN har aldri prøvd å komme lenger. Det er JEG som har prøvd, kansje var litt uklar i tidligere poster. Beklager for det, isåfall. Og at å få tillgang til undertøyet hennes er det minste jeg tenker på, og det vet hun. Hun har det vanskelig og jeg vil være der for henne fysiskt. Og ikke over SMS og telefonsamtal.

 

TS

 

Postet av anonym: 2b6fba316414a2ad95dceda5501dc152

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Merkelig, AnonymDiskusjon er IKKE TS i denne saken, er tydelig at det finnes en trolleagenda der. Kjedelig med slike brukere som finner så stor glede i å ødelegge for mennesker som er på søken etter seriøse råd og vink.

 

Takk for de av dere som har respondert seriøst, jeg forsøker å være der for henne så langt jeg merker jeg klarer å tillate meg, men jeg krysser ikke grenser og gjør dem veldig klare hele tiden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...