Gå til innhold

[Løst] Er det verdt pengene å kjøpe lydkort?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Sitter å lurer på om jeg skal investere i lydkort til PCen min.

Kortet jeg vurdere er: ASUS Xonar D2X (Eller anbefaler dere noen andre lydkort? ikke dyrere!)

Komplett har også tilbud på Corsair hs1a nå, så vurderer dem i samme slengen. Har bare Koss porta pro, så må bruke camen som mic :p

 

Anlegget jeg har er Logitech z-5500.

 

Om jeg da kjøper dette lydkortet, vil jeg høre forskjell på det og det på hovedkortet?

Og er det verdt pengene?

Endret av Freestyle89
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

My 2 cents: Det kommer an på hva du bruker PC'en til, mtp. lyd altså. Hvis det er et underholdningssenter kan det være veldig nyttig, men da bør en også koble til et større anlegg, ekstern forsterker, større tyngre høyttalere mm. Da vil opplevelsen bli ganske annerledes, større, fyldigere.

Hvis det bare er for gaming og snuse rundt på youtube osv, så er det mindre å hente bortsett fra raskere respons i noen situasjoner.

Hvis en jobber med lydproduksjon: et absolutt must.

Lenke til kommentar

Er det ikke slik gjennom optisk lyd utgang eller HDMI at lyden blir bra uavhenging pc?

 

Så jeg mener i de tilfellene der det er mulig vil jeg heller valgt en slik løsning. (Hjemmekino f.eks).

 

Men da må man ha f.eks stue forsterker og seperat høytaller av litt kvalitet.

 

Nå har jeg aldri hatt må mye kjennskap til eksterne PCI-E lydkort men erfaringer fra tidligere har jeg hørt rykter om de er mest til lydproduksjon og videoredigering.

 

Riktignok kan det bli noe bedre, men alikevell har man langt flere jack kabeler.

Lenke til kommentar

På datamaskinen er all lyd digitalt, og digital lyd kan overføres igjennom mange ledd uten at lyden forringes eller endres på noen måte. Forutsatt at ingen av leddene tukler med lyden digitalt(filtre, oppmiksing osv).

 

Men på et eller annet tidspunkt må lyden gjøres analog, ettersom at høytalerelementene trenger analoge signaler for å kunne gjengi hørbar lyd. Kvaliteten på resultatet er avhengig av konverteringen fra digitale signaler til analoge signaler, og selve høytalerelementene. Høytalerene her er Z5500, som er gode i forhold til pris og bruksområde. Analoge signaler er og påvirkelig av støy, som kan komme i hvilket som helst ledd. Mitt råd er derfor å foreta konverteringen til analoge signaler så nærme forsterker/høytaler som mulig.

 

Når man har et internt lydkort i PC'en så foregår konverteringen til analogt signal i maskinen. Mange onboard lydkort og interne lydkort er av såpass dårlig kvalitet at støy i fra selve maskinen smitter over i lyden som blir levert. Dette er et problem som enkelt løses med et eksternt lydkort(USB/FW), evnt et bedre lydkort i selve maskinen(ofte opp mot 2k og over). Eksterne lydkort koster stort sett ikke mer enn 400-600 kr for et brukbart, og vil ofte gi en merkbart bedre lyd.

 

Et annet alternativ som LMH1 er inne på er å føre lyden digitalt inn i forsterkeren. Da bruker man optisk eller coax og det blir selve analog konverteren i forsterkeren som gjør jobben. Signalet vil da være upåvirket og uforringet helt frem til forsterkeren i høytalersettet Z5500. Den analoge konverteren i Z5500 er absolutt brukbar, men en ekstern DAC(digital til analog konverter) til rundt en høvding eller mer har ofte en bedre konverter for stereolyd, enn Z5500.

 

Dersom man ikke har digital utgang på hovedkortet så kan man kjøpe internt lydkort med digital utgang, eller et eksternt lydkort med digital utgang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...