Gå til innhold

Andre uke som Linux-bruker


Anbefalte innlegg

Er du ikke fornøyd med at jeg har hold meg borte fra denne diskusjonen.

 

jeg forstår ikke helt hvor du vill hen.

først er det galt at jeg er her og kommenterer hvordan en som ikke har prøvd linux oppfatter det .

Når jeg holder meg borte , til jeg har fått prøvd det så er det også galt.

 

Hva er det dere vil oppnå ?

 

 

Slik det er nå så virker det som der for enhver pris skal sverte meg for et eller annet .

 

Nei jeg tror slett ikke det er saken elgen. Slik jeg oppfatter dette handler det ikke om å disse deg eller rakke ned på deg, om du oppfatter det slik har du misforstått våre svar til deg. Og noen meg selv inkludert blir litt varm i toppen når du fortsetter å filosofere uten å prøve ut Linux selv. Og akkurat det bærer nok noen av svarene preg av. Men det er jo enkelt å rette på det elgen. Det er jo bare til å teste ut Linux.

 

Forsøk Linux hjemme i ro og mak. Ja mange har ennå sagt at de vil gjerne hjelpe deg om det dukker opp konkrete problemer underveis. Og du kan poste enten her i tråden eller i Linux delen av forumet. Hjelp er jeg 100% sikker på at du får. Dessuten er det dusinvis av forskjellige utenlandske Linux forum også som har stor trafikk.

 

Du har hatt mange spørsmål om Linux og bruken av Linux i denne tråden. Jeg forstår at alle disse spørsmålene er relevante for deg fordi du ikke har erfaring fra Linux, men for mange som har brukt Linux en stund så blir det mange teoretiske og filosofiske betraktninger og endel av dine betraktninger er kun det. Du overkompliserer teoriene dine og det helt uten å ha forsøkt selv.

 

Den beste måten å lære Linux er å bruke Linux. Gjør et forsøk du også. Om du fortsatt ikke finner tid til å gjøre Linux til ditt primære OS eller ikke ønsker Linux som primær OS så kan du jo starte forsiktig.

 

Kjør en Linux virtuell maskin. Eller fyr i det minste opp en Live CD. I mange av disse Linux føljetongene som gikk før jul ble det et litt merkelig fokus på alle problemene med Linux og hardware. Realiteten for mange ja kanskje tilogmed majoriteten av leserne til hw.no er faktisk motsatt. Overgangen fra Windows til Linux vil ikke være så problematisk som disse artikkelseriene ga inntrykk av. Det er vel ingen andre OS som har så mange drivere default som Linux? Som regel virker både printere, scannere, eksterne disker, kameraer og grafikk kort uproblematisk.

 

man up nå elgen og kjør igang Linux. Du kommer kjapt til å bli vant til både GUI og kommandolinjen det lover jeg deg.

 

Og du kan gjøre det så enkelt som virtuell maskin eller Live CD. Da har du alt slik du er vant til i windows.

Eller du kan kjøre dual-boot om du ønsker eller rett og slett ta tyren ved hornene og kjøre Linux som primær OS.

Endret av mrs.robinson
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men hvorfor kan dere da ikke vente til jeg selv ønsker å spørre mere i anledning den saken ( referanse post # 243) ?

 

 

Orker ikke bla meg tilbake i denne posten og tar det fra "snurredisken".

Slik jeg husker denne tråden så var det nå du selv som støtt og stadig lempet ut dine påstander og betraktninger uten å ta til deg det som ble sagt i tråden. Dermed skapte du selv inntrykket av at du var "kranglefant" på forumet som kjørte på med innlegg helt uten å engang vurdere å faktisk ta i bruk Linux.

 

For all del elgen jeg og de andre forumbrukerne sover akkurat like godt om du aldri tester ut Linux. Det er jo ikke slik at folk skal tvinge deg til å bytte OS. Det er kort sagt meg revnende likegyldig hvilket Os du bruker eller foretrekker.

 

Når det gjelder post#243:

 

Et godt leselig innlegg med mange gode poenger. ;)

 

Jeg tror også at mange personer der ute kunne nyte minst like godt av Linux, dersom de kom seg videre forbi den mentale barrieren som påstår at Linux er for komplisert.

 

Det er jo ingen som overbeviser os som synes linux er for komplisert til det motsatte .

hvis man følger en debatt om linux , lit på sidelinjen, så høres det komplisert ut .

 

Hvem er "os"? Du har ingen kunnskaper om linux, og kan dermed ikke uttale deg om hvorvidt linux er brukervennlig eller ei. Hvis du søker å lære deg linux gjennom å trolle forumposter så lykke til. Rapportert.

 

Dette var jo ikke akkurat første innlegget du postet i Linuxtrådene frem mot jul. Det var bare ett av svært mange innlegg postet av deg.

 

Men nå var det nå slik at du selv postet i en tråd som omhandlet det å bytte fra windows til Linux og sett i lys av akkurat det synes jeg den responsen du har fått er helt forståelig.

 

Og hvordan kan du egentlig si at du synes Linux virker komplisert? Utifra skjermbilder du har sett? Utifra at artikkelforfatter selv kløner til enkle oppgaver? De feilene som artikkelforfatter gjorde ble jo nøye påpekt og korrigert i forumet. Ta feks "problemene" med spotify. Det var jo i realiteten ingen problemer. Det var journalisten som selv klønte det til og nektet å ta til seg hvordan det skulle gjøres. Niklas gjorde konkrete feil ihht spotify også klaget han etterpå at det ikke virket. Er det da Linux som er komplisert? Eller er det Niklas som konstruerer et problem fordi han nekter å skrive inn 4 linjer tekst i Terminalen?

 

Vel akkurat spotify var Niklas blemme. Han klønte det til og gjorde ting vanskelig.

 

Du kan sitte på sidelinjen å klage over hvor vanskelig det er å sykle eller du kan sette deg på setet og trampe på pedalene. Slik er det med Linux også. Og som med syklingen så kan det godt hende det blir noen knall og fall men du lærer underveis og før du vet ordet av det kjører du uten hender på styret.

 

God helg elg.

Endret av mrs.robinson
Lenke til kommentar

Siste gang jeg var inne her før tullet begynte på nytt var 19 desember i fjor.

For dere som ikke følger med så er det jeg snakker om som innlegg nr 3 herfra.

 

 

Da kan man ikke si at det var jeg som ville ha denne diskusjonene.

Et sted må grensen gå

 

Vel da skal jeg ta ting en gang til for deg elgen.

 

 

Det er jo ingen som overbeviser os som synes linux er for komplisert til det motsatte .

hvis man følger en debatt om linux , lit på sidelinjen, så høres det komplisert ut .

 

Synes du det virker vanskelig å kjøre lastebil?

Eller hva med å styre et skip i storm? Vel det vil være bortimot umulig å forklare noen som aldri har kjørt lastebil eller ført et skip hvordan oppgaven skal utføres.

 

På samme måte blir det med Linux.

Hvordan skal vi kunne overbevise deg om at Linux er bra? Du tørr jo ikke forsøke engang. Ikke så mye som en virtuell linux tørr du kjøre igang. Du tar ikke vårt ord på at Linux ER bra. Men likevel insisterer du på at Linux virker komplisert.

 

Du må selv ta ansvar elgen og bestemme deg for å forsøke å lære deg nye ting. Ellers så vil du stagnere og forvitre. Om man aldri utfordrer seg selv så blir man tilslutt dum og kunnskapsløs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...