Gå til innhold

Endring av regler for sitering?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Reglene om sitering sier at man ikke skal sitere et innlegg hvis det er det forrige. Dette er synd i flere tilfeller, spesielt hva gjelder større tråder:

 

- Det får ekstra oppmerksomhet i kontrollpanelet til den man siterer.

- Man forsikrer seg mot at det kan komme poster mens man skriver.

- Det blir svært enkelt å hoppe inn på tråden til personen som siterer uten at man trenger å bla oppover.

 

Det er i alle fall en regel som burde tas med en klype salt, det er ikke nødvendig i mindre tråder (<2 side), se f.eks her hvor Cyclo har slått ned på over-bruk av sitering. Da syns jeg det er viktigere å passe på at folk ikke siterer bilder, at folk ikke siterer mer enn nødvendig for å gjøre situasjonen klar for andre.

 

Takker for tilbakemeldinger :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den regelen er nok allerede basert på skjønn, i hvertfall hos meg. Dersom innlegget man svarer på er kort, så vil jeg ikke bry meg om slikt. Et lengre innlegg derimot er det verdt å reagere på. Jeg ser dette på mobilforumet støtt og stadig: En bruker poster en lang post som går over et eller flere skjermbilder, en ny bruker kommer umiddelbart til og siterer denne med et en linjers svar, og så kommer det gjerne enda en bruker og siterer denne igjen. Vips så er man i en situasjon hvor man gjerne må scrolle 4-6 skjermbilder nedover bare på grunn av feil bruk av sitat. Slikt reagerer jeg naturligvis på og enderer. (Dette rammes forøvrig også av nettiketten som sier at sitat av lengre poster skal deles opp i flere mindre deler og besvares hver for seg).

 

Dersom man derimot besvarer en post på en linje eller to vil jeg som regel ikke legge merke til det engang, og i hvertfall ikke bry meg med å gjøre noe med det.

 

Men når siteringen i en tråd har sklidd ut såpass mye at en opprydding av tråden er på sin plass, så ryddes naturligvis alt.

 

Det er i alle fall en regel som burde tas med en klype salt, det er ikke nødvendig i mindre tråder (<2 side), se f.eks her hvor Cyclo har slått ned på over-bruk av sitering. Da syns jeg det er viktigere å passe på at folk ikke siterer bilder, at folk ikke siterer mer enn nødvendig for å gjøre situasjonen klar for andre.

Jeg er usikker på hva du vil frem til her. S2-tråden er ingen liten tråd? Eller drar du frem det eksempelet som en tråd hvor det er på sin plass å bruke regelen?

 

Uansett så kan jeg si at oppryddingen i den tråden faktisk gikk på alle de ulike tingene. I hovedsak multisitater og sitat av bilder. Jeg tror det bare var 2 av postene hvor det ble redigert grunnet sitat av innlegget rett over.

 

Dette var nå en forklaring på hvordan jeg tolker og bruker den regelen, og jeg vil tro at de fleste andre mods/veiledere har en lignende tanke, da det er sjeldent eller aldri at jeg kommer over enkeltstående poster som er blitt redigert nettopp på bakgrunn av den ene regelen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da er vi nok enige Cyclo, og ja S2 er en gigantisk tråd der det går fort for seg. Poenget mitt med sånne større tråder var situasjoner der jeg skal svare en enkelt person på et enkelt spørsmål (gjerne som postet før meg også):

1. Jeg svarer personen med sitat, personen ser det i kontrollpanelet og får svaret raskt og enkelt.

2. Jeg svarer uten sitat, og det "drukner" i tråden, personen går glipp av det, min post bidrar bare til rot, og i værste fall har det kommet en post imellom mitt svar uten sitat, og personen jeg svarer til.

 

Men det er i det store og hele bra dere slår ned på sitering. Folk må lære seg at de kan dele opp sitater, unngå dobbeltsitering og også dele opp store sitater i flere små.

Lenke til kommentar

Forøvrig så trenger du ikke sitere innlegget for at bruker skal få varsel om svar. Det holder at du trykker på svar-knappen. Dvs. dersom du trykker på svar-knappen, sletter sitatet som kommer opp i tekstfeltet, og svarer på innlegget, så vil den du svarer få varsel om at du har svart dem, selv om du da altså ikke siterer innlegget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...