Gå til innhold

aboutme.kjempekjekt.com


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9871234

  1. Veldig klar profil. Godt disponert.
  2. Godt fargevalg.
  3. For mange typer skrift?
  4. På min maskin flimrer teksten når jeg blar nedover på siden. Må den det?

 

Generelt meget bra :thumbup:

 

Hmm, dårlig med respons. Ok, nå har jeg lagt til en subtil liten javascript animasjon. You like?

Hvor?

 

Vises ikke på min stinaldergamle Windows Xp maskin med siste versjon av Opera.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Hvor?

Hint: Han ser deg.

 

Er det jeg som begynner å få alzheimer eller har jeg lang lunte eller begge deler? De eneste jeg vet som ser meg (endog min ePost korrespondanse) er Google :blush: .

 

Google vet nok hvilken farge jeg har tenkt å ha på underbuksen min i morgen :roll: .

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

"Han ser deg" var et hint på hvor JavaScript animasjonen er :)

Men jeg ser dårlig selv om jeg kan en del C. Jeg klikket faktisk på øyet på grunn av det hintet, men tok fokus for fort bort fra øyet til å se at det lå en animajson bak. Jeg ventet meg nok noe mer. Men kult :thumbup:

 

Ingen problemer med teksten på min maskin.

Bedre på min bærbare.

 

Jeg ser at du har CSS kode i filen. CSS og JavaScript bør skilles i egne filer. Det vil si at innhold skilles fra design og funksjonalitet.

 

Der er en åpenbar fordel. Har man en site vid CSS fil som styler alle sider, vil det gå raskere da filen allerede ligger i minnet (alternativt i cache). Ikke minst når det gjelder mobile web applikasjoner er dette viktig.

 

Les begynnelsen på denne

 

http://www.oopschool.com/phpBB3/viewtopic.php?f=46&t=227

 

tråden.

Lenke til kommentar

Jeg ser at du har CSS kode i filen. CSS og JavaScript bør skilles i egne filer. Det vil si at innhold skilles fra design og funksjonalitet.

 

Der er en åpenbar fordel. Har man en site vid CSS fil som styler alle sider, vil det gå raskere da filen allerede ligger i minnet (alternativt i cache). Ikke minst når det gjelder mobile web applikasjoner er dette viktig.

I dette tilfellet er jeg ikke enig. Det dreier seg om én side, så noen besparelse i forhold til flere sider er det ikke snakk om. Dermed blir det raskere å ha det i samme side, ettersom man slipper unna med én request i stedet for tre.

 

Når det kommer til mobile sider skal man også være forsiktig - mange requests er ekstra krevende på mobil plattform, og bør begrenses.

 

Men på generell basis har du selvsagt rett.

 

Hva er Poller One for en font? Er det spesielt standard?

Nei, det er ingen standardfont, men du kan bruke @font-face til å inkludere «egne» fonter på nettsiden.

Jeg bruker Google Web Fonts - sjekk linje 4 i sourcen:

<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Poller+One|Convergence' rel='stylesheet' type='text/css'>

 

Elsker fonten på paragrafene, men synes du burde bytte til noe annet på headingene :) Føler det blir litt stilkræsj?

Hmm, da får jeg lete litt til...

Lenke til kommentar

Er det bare jeg som synes det er litt smakløst å skrive om seg selv i tredje person? Ser spesielt at mange webutviklere gjør dette. Hadde du representert noe utover din person ellers at en tredjepart faktisk skrev teksten hadde det vært en annen ting, men det kommer ihvertfall ikke frem av innholdet. Det er du som formidler budskapet til leseren, ikke "lat" som noe annet.

 

Du får bare ignorere innlegget mitt dersom du ikke vil ha kritikk på innhold. Rent ellers, som andre har påpekt, font på overskriftene.

Lenke til kommentar

Er det bare jeg som synes det er litt smakløst å skrive om seg selv i tredje person? ...snip... Det er du som formidler budskapet til leseren, ikke "lat" som noe annet.

:D Jeg har ingen problem med a ta kritikk på det.

 

Siden er i prinsippet en CV, og CV'er skrives normalt sånn - i alle fall i den profesjonelle forretningsverden, både nasjonalt og internasjonalt. Andre personpresentasjoner, for eksempel av foredragsholdere på konferanser, skrives også alltid i tredjeperson - men de skrives som regel av vedkommende selv. Jeg ser derfor ikke på dette som noe spesielt, men skjønner hvis du og andre gjør det.

 

Takk for kritikk til ettertanke!

 

Update: Ved nærmere ettersyn ser jeg at det er vel så vanlig med CV'er i førsteperson. Ok, kanskje jeg burde endre mitt standpunkt....

Endret av torbjørn marø
Lenke til kommentar

Finfint design, kult farge- og fontvalg! Derimot var animasjonen i øyet virkelig irriterende når man leste på linjen ved siden av. Hadde jeg ikke hatt interesse av å lese siden hadde jeg gått videre bare pga. dette. Det gir meg også inntrykk av at siden er en gammel side med flashy bilder og mye annet fælt. Beklager men fysj! :p

 

Siden kan forresten med fordel prøve å gjøres kortere, da selv med 1080px i høyden må jeg scrolle, og det er ikke akkurat veldig mye tekst der :) Bittelitt mindre tekststørrelse eller bredere body kan gjøre susen. Heller dog mot første, da en paragraf med 1/2 linjer ser litt merkelig ut.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Har laget en liten "about me" side i kveld. Det er ikke mye design eller funksjonalitet å snakke om her, men hadde vært kjekt med litt tilbakemelding likevel :)

 

http://aboutme.kjempekjekt.com

Hvorfor omtaler du deg selv i tredje person som "he"?

Som du kanskje leste etter at du svarte på mitt første innlegg har dette allerede vært diskutert. Personlig føler jeg det er helt naturlig på en slik CV-side, men kritikken åpnet øynene mine for at det kanskje ble litt rart. Har ikke rukket å endre på det bare. :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...