Pseudopod Skrevet 17. desember 2011 Del Skrevet 17. desember 2011 Vel, selv på en lavkarbodiett så bør man jo forsøke å holde kalorimengen i likevekt med hva man bruker, i alle fall om man ønsker å holde vekten stabil. Dersom man før pleide å spise for eksempel mat med tilsvarende en kilo sukker i seg hver dag, så er det jo klart at det vil gå på trynet om man bytter ut det med mat som har en kilo ekstra fett i seg . Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 19. desember 2011 Del Skrevet 19. desember 2011 Vel, selv på en lavkarbodiett så bør man jo forsøke å holde kalorimengen i likevekt med hva man bruker, i alle fall om man ønsker å holde vekten stabil. Dersom man før pleide å spise for eksempel mat med tilsvarende en kilo sukker i seg hver dag, så er det jo klart at det vil gå på trynet om man bytter ut det med mat som har en kilo ekstra fett i seg . Fett er inneholder mer enerig enn sukker ja, men du glemmer at metthetsfølelsen etter fett framfor sukker er veldig stor. Sukker omdannes senere og dermed blir man ikke like mett av dette. Fett derimot metter veldig godt med engang, dermed spiser man også mindre. Det er iallefall slik tankegangen til lavkarboene er slik jeg har forstått det. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 20. desember 2011 Del Skrevet 20. desember 2011 Når det gjelder smør, så er jo det utenlandske smøret fra Belgia som er i hyllene mye, mye bedre enn det norske smøret. 1 Lenke til kommentar
fenele Skrevet 20. desember 2011 Del Skrevet 20. desember 2011 Du får kose deg da frem til "krisa" gir seg så er det tilbake til monopolsmøret igjen. Lenke til kommentar
Jonasphilipe Skrevet 20. desember 2011 Del Skrevet 20. desember 2011 http://www.youtube.com/watch?v=aPzKFyFDRWo I HAVE BUTTER ! 3 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 20. desember 2011 Del Skrevet 20. desember 2011 hva i helsike? 3 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 (endret) Så, er det faktisk mange her i landet som ikke har smør hjemme, eller tilgang på det? Jeg har ikke merket så alt for mye til denne krisa bortsett fra at det er litt lite bremykt her og der. Jeg ser rimelig ofte vanlig smør og usaltet smør i hyllene. Selv så passer jeg bare på å ha en smørklump liggende og kjøper en ny en så snart jeg starter på den siste klumpen. Har enda ikke klart å spise opp en smørpakke før jeg har funnet mer i en butikk et sted. Hvor er det egentlig problemet ligger? Det ser ikke ut til å være noen mangel på fløte til å lage smør av heller, er det Fjordland som bare ikke har stor nok kapasitet til å lage nok bremykt ut av fløte/smør og rapsolje? Endret 21. desember 2011 av Pseudopod Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Haha! http://www.aftenposten.no/okonomi/Halverer-produksjonen-av-smr-6725856.html Hvor er det egentlig problemet ligger? Det ser ikke ut til å være noen mangel på fløte til å lage smør av heller Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Lol. vel, uansett burde det ikke være no problem. Det burde jo bare være å importere litt. Hvor vanskelig kan det være? Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Eller bruk margarin, som vanlige folk. Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 21. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 21. desember 2011 Hva? Skrur de av smørmaskinen? Lenke til kommentar
Occi Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Ja. Nå er du pent nødt til å lage ditt eget smør. Du hadde vært oppi ganske mange kilo smør om du hadde brukt like mye tid på å lage smør som å diskutere smør vettu 1 Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Eller bruk margarin, som vanlige folk. >margarin >god smak velg én Også: Margarin i julebakst. Mor di hadde fått latterkrampe om du foreslo det til henne. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 (endret) Eller bruk margarin, som vanlige folk. >margarin >god smak velg én Også: Margarin i julebakst. Mor di hadde fått latterkrampe om du foreslo det til henne. Margarin smaker bedre enn smør. Og mora mi har brukt margarin i julebakst de siste 30 åra. Endret 21. desember 2011 av Jassogitt Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Bare vent, dyra skal melke mer og lengre, ingen slakting. Ergo, snart har vi kjøttmangel.. Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Eller bruk margarin, som vanlige folk. >margarin >god smak velg én Også: Margarin i julebakst. Mor di hadde fått latterkrampe om du foreslo det til henne. Margarin smaker bedre enn smør. Og mora mi har brukt margarin i julebakst de siste 30 åra. Feil. Margarin gir ikke samme smaken som smør. Bytter man smør med margarin i en oppskrift som spør etter smør vil du aldri få det samme resultatet. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 Eller bruk margarin, som vanlige folk. >margarin >god smak velg én Også: Margarin i julebakst. Mor di hadde fått latterkrampe om du foreslo det til henne. Margarin smaker bedre enn smør. Og mora mi har brukt margarin i julebakst de siste 30 åra. Feil. Margarin gir ikke samme smaken som smør. Bytter man smør med margarin i en oppskrift som spør etter smør vil du aldri få det samme resultatet. Riktig, du får et bedre resultat. 1 Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 21. desember 2011 Del Skrevet 21. desember 2011 (endret) Eller bruk margarin, som vanlige folk. >margarin >god smak velg én Også: Margarin i julebakst. Mor di hadde fått latterkrampe om du foreslo det til henne. Margarin smaker bedre enn smør. Og mora mi har brukt margarin i julebakst de siste 30 åra. Feil. Margarin gir ikke samme smaken som smør. Bytter man smør med margarin i en oppskrift som spør etter smør vil du aldri få det samme resultatet. Han sa ikke at det smakte det samme, han sa det smakte bedre, han sa heller ikke at det ga det samme resultatet. Personlig foretrekker jeg smør i julebaksten, men julebakst og kaker med margarin smaker ikke vondt, det smaker fortsatt digg, og til vanlig bruker jeg margarin på brødskiva. Endret 21. desember 2011 av malmern Lenke til kommentar
Holyashell Skrevet 27. desember 2011 Del Skrevet 27. desember 2011 Stort sett bare de som vet hva margarin inneholder som foretrekker ekte smør. Er ikke langt unna sannheten at det er kun fargen som avgjør om det er solkrem eller margarin. Flytende margarin, koster omtrent det samme som solkrem - tilfeldig? 2 Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 27. desember 2011 Del Skrevet 27. desember 2011 Stort sett bare de som vet hva margarin inneholder som foretrekker ekte smør. Er ikke langt unna sannheten at det er kun fargen som avgjør om det er solkrem eller margarin. Flytende margarin, koster omtrent det samme som solkrem - tilfeldig? Hva er det som er så "nasty" i margarin da? Naturlig planteoljer som f.eks raps, solsikke og soyaolje? Ikke noe nasty med det. Melk? Nope, heller ikke noe problem. Salt? Men det har jo vanlig smør også. Betakaroten? A vitaminer. Lecitin? Men det reduserer kolesterol, spesiellt viss det kommer fra soya, samtidig som det øker det "gode" kolesterolet. Transfett sier du? For noe sprøyt, det ble borte midt på 90-tallet, smør derimot, det inneholder transfett da dette danner seg naturlig i kuas vom. Så vennligst fortell meg, hva har vi igjen da som er nasty? Greit nok, fast margarin inneholder noe palmeolje i enkelte tilfeller. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå