tomkjetil Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2011 Det er som å bo i DDR. De klarer såvidt å få kompliserte og rådyre offentlige IT-prosjekter i havn, som ofte er unyttige. Men grunnleggende produkter i butikkene det klarer de ikke å holde orden på. Tenk om pengene og kreftene kunne blitt brukt på det i steden? Det hadde vært noe, eller? Lenke til kommentar
Dipol Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Sann går det når kommunister styrer landet. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Digger følelsen av å ha en hel hylle i kjøleskapet full av smør! Lenke til kommentar
The_Tom Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 (endret) tomt for smør? Det er et salgstriks fra produsentene. Kiwi har da masse smør i alle typer, med unntak av Smør fra Belgisk Geitemelk Edit; happy Gypsy? Endret 16. desember 2011 av The_Tom Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Lol, salgstriks ja. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hehe! Snart ingen biff heller, bøndene har stoppet slakting av dyr. De skal produsere mest mulig melk nå. Faen, du kødder nå ikke sant!?!?!? Neida, sto i nettaviser tidligere i uka. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Trenger nødvendigvis ikke være en dårlig ting, det. Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2011 Kuer kan jo heller ikke produsere mer melk på kommando. De må være gravide, akkurat som med kvinnfolk. Derfor er det tidkrevende å endre på slike ting. Kuer insemineres kontinuerlig for å holde hjulene i gang. Så kommer det kalver etterhvert, som blir til kalvekjøtt, kviger, okser og kuer. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Argentinsk biff er uansett sinnsykt mye bedre kvaltiet enn biff fra kuene til Gilde og lokalbonden. Kiwi har også fått inn vanlig meierismør, så nå kan kundene velge mellom belgisk? gourmet smør eller vanlig meierismør. Belgiske smøret er mindre men veier like mye, betyr det at meierismør er dårligere?? Lenke til kommentar
indeksregulert Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Det er som å bo i DDR. Nei, det er ikke som å bo i DDR. Det er heller ikke "som å bo i et kommunistisk land". Smørkrisa skyldes ene og alene at vi gjennom våre folkevalgte har valgt oss et protesjonistisk landbrukssystem og har ingenting med kommunisme eller DDR å gjøre. Dersom mangel på meierismør er ulempen ved å bo i et av verdens beste velferdsstater, så tipper jeg både grekere, spanjoler og italienere gjerne ville byttet til brelett eller melange. 3 Lenke til kommentar
Dipol Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Det er som å bo i DDR. Nei, det er ikke som å bo i DDR. Det er heller ikke "som å bo i et kommunistisk land". Smørkrisa skyldes ene og alene at vi gjennom våre folkevalgte har valgt oss et protesjonistisk landbrukssystem og har ingenting med kommunisme eller DDR å gjøre. Dersom mangel på meierismør er ulempen ved å bo i et av verdens beste velferdsstater, så tipper jeg både grekere, spanjoler og italienere gjerne ville byttet til brelett eller melange. Selvsagt har det noe med kommunisme å gjøre når resultatene og utfallene av vårt landbrukssystem og kommunismen sitt system er det samme. 1 Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2011 Jeg tror forresten krisen er på retur nå. Jeg fikk kjøpt en pakke fransk "Beurre" på MENY. Regner med at det betyr smør på norsk, smakte i hvert fall smør. Ganske salt. 3%. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Det er som å bo i DDR. Nei, det er ikke som å bo i DDR. Det er heller ikke "som å bo i et kommunistisk land". Smørkrisa skyldes ene og alene at vi gjennom våre folkevalgte har valgt oss et protesjonistisk landbrukssystem og har ingenting med kommunisme eller DDR å gjøre. Dersom mangel på meierismør er ulempen ved å bo i et av verdens beste velferdsstater, så tipper jeg både grekere, spanjoler og italienere gjerne ville byttet til brelett eller melange. Selvsagt har det noe med kommunisme å gjøre når resultatene og utfallene av vårt landbrukssystem og kommunismen sitt system er det samme. Tullprat, proteksjonismen har bred oppslutning blandt alle de folkevalgte. Jeg er forresten imot proteksjonisme. Jeg synes det hadde vært bra for Afrika om de kunne solgt smør billig til Norge, så hadde de ikke trengt Uhjelp. Men proteksjonisme er norsk politikk, det har ingenting med kommunisme å gjøre, det har med å gjøre at de vil bevare norsk landbruk. 1 Lenke til kommentar
jaakervik Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Tomt for smør? Her er det som før. Noen som har det på samme måten? 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Tomt for smør? Her er det som før. Noen som har det på samme måten? JAAAAA! Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 16. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 16. desember 2011 Tomt for smør? Her er det som før. Noen som har det på samme måten? Hvor da? Og vet du forskjellen på smør og margarin? Tviler Lenke til kommentar
jaakervik Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 vet forskjellen på det ja. Bor i Namsos. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Smør på Greåker iallefall, norsk og utenlandsk.. Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 17. desember 2011 Del Skrevet 17. desember 2011 Mammas brune saus laget med brent smør og mel er kreftfarlig. Den måten å lage saus på ble forbudt på alle kommunale institusjoner for mange år siden. "Smørmangel" er et genialt markedsføringstriks gjennomført av Tine. Tine har faktisk levert 1000 tonn mer smør hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Å skylde på lavkarbo-fanatikere er for dumt. Tine har skapt et kjøpehysteri. Om kort tid vil det bli kastet flere tonn med smør utgått på dato fordi forbrukerne ikke har klart å bruke opp det som er hamstret. Smør? Gå ut på dato? Den var god Smør står seg lett i månedsvis over best før datoen, spesielt om pakken er uåpnet, eller det på annen måte er sørget for at luft ikke slipper til. Også: Fett i mat er ikke blitt direkte koblet til økt kolesterolnivå. Overvekt derimot, fører ofte til dette, men fett gjør deg ikke overvektig, kalorioverskudd gjør. Feil. Kroppens produksjon av kolestrol vil øke ved høyt inntak av mettet fett. Fett == energi == kalorier. 1g fett har over dobbelt så mye energi som karbohydrater og proteiner. Derfor kan man ikke hive i seg så mye fett man vil uten å bli overvektig. Så klart er det mer energi i fett enn i sukker, men når har jeg foreslått å bytte ut sukker med fett på en 1:1 ratio? Lenke til kommentar
fenele Skrevet 17. desember 2011 Del Skrevet 17. desember 2011 Mammas brune saus laget med brent smør og mel er kreftfarlig. Den måten å lage saus på ble forbudt på alle kommunale institusjoner for mange år siden. "Smørmangel" er et genialt markedsføringstriks gjennomført av Tine. Tine har faktisk levert 1000 tonn mer smør hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Å skylde på lavkarbo-fanatikere er for dumt. Tine har skapt et kjøpehysteri. Om kort tid vil det bli kastet flere tonn med smør utgått på dato fordi forbrukerne ikke har klart å bruke opp det som er hamstret. Smør? Gå ut på dato? Den var god Smør står seg lett i månedsvis over best før datoen, spesielt om pakken er uåpnet, eller det på annen måte er sørget for at luft ikke slipper til. Også: Fett i mat er ikke blitt direkte koblet til økt kolesterolnivå. Overvekt derimot, fører ofte til dette, men fett gjør deg ikke overvektig, kalorioverskudd gjør. Feil. Kroppens produksjon av kolestrol vil øke ved høyt inntak av mettet fett. Fett == energi == kalorier. 1g fett har over dobbelt så mye energi som karbohydrater og proteiner. Derfor kan man ikke hive i seg så mye fett man vil uten å bli overvektig. Så klart er det mer energi i fett enn i sukker, men når har jeg foreslått å bytte ut sukker med fett på en 1:1 ratio? Trodde vi fremdeles var inne på lavkarbo diskusjonen jeg Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå