sykkeliten Skrevet 15. desember 2011 Del Skrevet 15. desember 2011 (endret) Jeg forstår veldig godt at folk vil bruke ekte smør i stedet for margarin, men det jeg ikke forstår er hvorfor de ikke lager smør selv med fløte i stedet for å betale i dyre dommer for Tine-smør. Mitt inntrykk er at det hovedsakelig er de som er interessert i matlaging som absolutt skal ha skikkelig smør, og disse bør klare å piske litt kremfløte. Jeg er veldig interessert i matlaging,og jeg lager enkelt en batch med smør. Det er faktisk omtrent like vanskelig som det er å lage eggedosis. Eller like lett som å piske krem og tilsette litt multer, noen vaniljefrø, før du legger kremen i noen ferske krukmkaker, som du har brettet rundt ett stort glass mens de enda er varme og myke for å få den rette formen. Med andre ord enkelt. Men vet ikke om jeg tør å slippe ut smørmekkekompetansen min offentlig. Før jeg vet ordet av det står det vel en gjeng med lavkarbojunkies på døra for å kidnappe meg til deres eget kjøkken for å lage smør. *Noen andre som er lei av ordet smør? Endret 16. desember 2011 av sykkeliten 2 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 15. desember 2011 Del Skrevet 15. desember 2011 Jeg forstår veldig godt at folk vil bruke ekte smør i stedet for margarin, men det jeg ikke forstår er hvorfor de ikke lager smør selv med fløte i stedet for å betale i dyre dommer for Tine-smør. Mitt inntrykk er at det hovedsakelig er de som er interessert i matlaging som absolutt skal ha skikkelig smør, og disse bør klare å piske litt kremfløte. Jeg er veldig interessert i matlaging,og jeg lager enkelt en batch med smør. Det er faktisk omtrent like vanskelig som det er å lage eggedosis. Eller like lett som å piske krem o tilsette litt multer, noen vaniljefrø, før du legger kremen i noen ferske krukmkaker, som du har brettet rundt ett stort glass mens de enda er varme og myke for å få den rette formen. Med andre ord enkelt. Men vet ikke om jeg tør å slippe ut smørmekkekompetansen min offentlig. Før jeg vet ordet av det står det vel en gjeng med lavkarbojunkies på døra for å kidnappe meg til deres eget kjøkken for å lage smør. *Noen andre som er lei av ordet smør? Lenge siden jeg pisket smør , men sånn jeg husker det så kreves det MYE kremfløte for å få litt smør. Er ingen smørkrise da, det er jo massevis av importert smør av god kvalitet. Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 15. desember 2011 Del Skrevet 15. desember 2011 (endret) Jeg er veldig interessert i matlaging,og jeg lager enkelt en batch med smør. Det er faktisk omtrent like vanskelig som det er å lage eggedosis. Eller like lett som å piske krem o tilsette litt multer, noen vaniljefrø, før du legger kremen i noen ferske krukmkaker, som du har brettet rundt ett stort glass mens de enda er varme og myke for å få den rette formen. Med andre ord enkelt. Men vet ikke om jeg tør å slippe ut smørmekkekompetansen min offentlig. Før jeg vet ordet av det står det vel en gjeng med lavkarbojunkies på døra for å kidnappe meg til deres eget kjøkken for å lage smør. *Noen andre som er lei av ordet smør? Lenge siden jeg pisket smør , men sånn jeg husker det så kreves det MYE kremfløte for å få litt smør. Er ingen smørkrise da, det er jo massevis av importert smør av god kvalitet. Jeg får vel rundt 150 gr ish ut av en vanlig pakke fløte,men har ikke veid akkurat. Er såvidt jeg vet en del restauranter som lager eget smør nå,siden butikkene ikke klarer å skaffe nok. Så den rammer jo noen. Da venter jeg bare på at Hellstrøm rydder opp i smørkaoset julespesial kommer på tven,det kan bli gøy. Edit:1 liter fløte gir ett halvt kilo smør: http://www.fvn.no/lokalt/Slik-lager-du-0_5-kilo-smor-2169828.html Endret 15. desember 2011 av sykkeliten Lenke til kommentar
Occi Skrevet 15. desember 2011 Del Skrevet 15. desember 2011 Glad jeg ikke spiser smør. Jævla hysteri Du er mest sannsynlig bare en umoden tenåring som ikke vet hvordan mat lages fra bunnen av. Rolig nå.. Godta at andre har andre meninger enn deg, og diskuter sak og ikke person. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Er glad i smør jeg, sef alt med moderasjon. Men dersom du skal lage mat selv feks saus ol, da må du jo ha smør av god kvalitet. Lavkarbo har jeg ikke noe til overs for. Spis det du vil innen rimelighetens grenser og tren heller litt og hold deg i aktivitet. Lavkarbohysteri med fett og baconlass må jo være skadelig for hjerte og blodkar om jeg ikke tar feil. Lenke til kommentar
Occi Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Angående det; sier lavkarbo noenting om man (ikke) skal ha i seg umettet og/eller mettet fett på noen form, eller er det basicly meninga at man skal få i seg energi i form av fett i stedet for karbo? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Angående det; sier lavkarbo noenting om man (ikke) skal ha i seg umettet og/eller mettet fett på noen form, eller er det basicly meninga at man skal få i seg energi i form av fett i stedet for karbo? Det siste... Du skal styre unna sunt karbo som ris og poteter, og heller gafle i deg bacon og fett og kjøtt. Fordi dette har proteiner. Lavkarbofolkene på jobben spiser feks en matboks full av bacon.. Dette skal liksom være sunt.. Det er ikke sunt, men de går ned i vekt. Men ikke noe for folk med dårlig hjerte. Lenke til kommentar
Occi Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Huff, blir litt oppgitt kjenner jeg. Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Jeg tror ærlig talt ikke at det er så ille. Kroppen til dagens mennesker er ikke så forskjellig fra da menneskene måtte jakte hele dagen for å overleve - og da gikk det i mye fett. Problemet i dag er at veldig mange sitter mye stille, og det kan være en farlig kombinasjon. Personlig bryr jeg meg ikke så mye om lavkarbo. Jeg spiser det jeg liker, og det inkluderer mye frukt, grønnsaker og SMØR. I tillegg er jeg veldig glad i godt brød, og som student er poteter og ris billige og greie tilbehør som jeg blir mett av. Om man skal tro på ekspertene, så skal en slik blanding medføre overvekt. Jeg ligger derimot veldig stabilt på den nedre grensen av normalvekt. Lenke til kommentar
Pseudopod Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 (endret) Mammas brune saus laget med brent smør og mel er kreftfarlig. Den måten å lage saus på ble forbudt på alle kommunale institusjoner for mange år siden. "Smørmangel" er et genialt markedsføringstriks gjennomført av Tine. Tine har faktisk levert 1000 tonn mer smør hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Å skylde på lavkarbo-fanatikere er for dumt. Tine har skapt et kjøpehysteri. Om kort tid vil det bli kastet flere tonn med smør utgått på dato fordi forbrukerne ikke har klart å bruke opp det som er hamstret. Smør? Gå ut på dato? Den var god Smør står seg lett i månedsvis over best før datoen, spesielt om pakken er uåpnet, eller det på annen måte er sørget for at luft ikke slipper til. Også: Fett i mat er ikke blitt direkte koblet til økt kolesterolnivå. Overvekt derimot, fører ofte til dette, men fett gjør deg ikke overvektig, kalorioverskudd gjør. Endret 16. desember 2011 av Pseudopod Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Nå snakkes det faen meg om en fløte krise også,er vel ikke lenge før det er tomt noen steder også pga. hamstrerne... http://www.aftenposten.no/okonomi/Ica-frykter-fltemangel-fr-jul-6722040.html *Kjøpte forøvrig 5 pakker fløte på den lokale sparbutikken i lunsjtiden,men det var fordi at det var tilbud(11kr pr.pk.),og datoen var god på det jeg kjøpte(burde jeg opprette en salgsannonse på finn nå,200 kroner pakken er vel en grei pris )... Lenke til kommentar
Occi Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hysteriet tar jo aldri slutt heller. Hadde aldri forventet at det skulle være så lenge. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hvis alle kjøper 5 pakker hver så blir det nok iallefall fløtekrise... Kjøpte en stor kartong jeg da, den gikk med så jeg hamstrer ikke. Ble Soppsaus med kantarell og sjampingjong og moltekrem. Yum yum... Begge var nydelig å smake på.. Lenke til kommentar
fenele Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Mammas brune saus laget med brent smør og mel er kreftfarlig. Den måten å lage saus på ble forbudt på alle kommunale institusjoner for mange år siden. "Smørmangel" er et genialt markedsføringstriks gjennomført av Tine. Tine har faktisk levert 1000 tonn mer smør hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Å skylde på lavkarbo-fanatikere er for dumt. Tine har skapt et kjøpehysteri. Om kort tid vil det bli kastet flere tonn med smør utgått på dato fordi forbrukerne ikke har klart å bruke opp det som er hamstret. Smør? Gå ut på dato? Den var god Smør står seg lett i månedsvis over best før datoen, spesielt om pakken er uåpnet, eller det på annen måte er sørget for at luft ikke slipper til. Også: Fett i mat er ikke blitt direkte koblet til økt kolesterolnivå. Overvekt derimot, fører ofte til dette, men fett gjør deg ikke overvektig, kalorioverskudd gjør. Feil. Kroppens produksjon av kolestrol vil øke ved høyt inntak av mettet fett. Fett == energi == kalorier. 1g fett har over dobbelt så mye energi som karbohydrater og proteiner. Derfor kan man ikke hive i seg så mye fett man vil uten å bli overvektig. Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hvis alle kjøper 5 pakker hver så blir det nok iallefall fløtekrise... Kjøpte en stor kartong jeg da, den gikk med så jeg hamstrer ikke. Ble Soppsaus med kantarell og sjampingjong og moltekrem. Yum yum... Begge var nydelig å smake på.. Det er klart,men mine pakker ble kjøpt før jeg leste om dette krisehysteriet. Går fort en liter til jul,skal ha både til krem til karamellpudding,multekrem,og ett par sauser. Hamstremafiaen er jo de som er "farlige",de handler jo fort 18 pakker av ting som de egentlig ikke bruker. Kan jo bli noen artige overskrifter fremover.. Beskylder Tine for å skumme fløten,tomt for fløte i hele landet. Ingen fløte i kaffen på eldrehjemmet,de eldre fortviler. -Dette er jo verre enn krigen sier Agda på 102 år. :!: Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hvis alle kjøper 5 pakker hver så blir det nok iallefall fløtekrise... Kjøpte en stor kartong jeg da, den gikk med så jeg hamstrer ikke. Ble Soppsaus med kantarell og sjampingjong og moltekrem. Yum yum... Begge var nydelig å smake på.. Beskylder Tine for å skumme fløten,tomt for fløte i hele landet. Ingen fløte i kaffen på eldrehjemmet,de eldre fortviler. -Dette er jo verre enn krigen sier Agda på 102 år. :!: Ikke glem Magda, Borghild og Gudrun. Lenke til kommentar
Jarmo Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hehe! Snart ingen biff heller, bøndene har stoppet slakting av dyr. De skal produsere mest mulig melk nå. Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hvis alle kjøper 5 pakker hver så blir det nok iallefall fløtekrise... Kjøpte en stor kartong jeg da, den gikk med så jeg hamstrer ikke. Ble Soppsaus med kantarell og sjampingjong og moltekrem. Yum yum... Begge var nydelig å smake på.. Beskylder Tine for å skumme fløten,tomt for fløte i hele landet. Ingen fløte i kaffen på eldrehjemmet,de eldre fortviler. -Dette er jo verre enn krigen sier Agda på 102 år. :!: Ikke glem Magda, Borghild og Gudrun. De daua dessverre pga. smørmangel... RIP. Magdaaaaaaaaaa er jo ett artig navn å rope ut,oppfordrer alle som sitter på bussen å leser dette til rope ut Magdaaaa!(allerede en klassikker). Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Hehe! Snart ingen biff heller, bøndene har stoppet slakting av dyr. De skal produsere mest mulig melk nå. Faen, du kødder nå ikke sant!?!?!? Lenke til kommentar
Runar Skrevet 16. desember 2011 Del Skrevet 16. desember 2011 Et innlegg som forsøkte (bevisst eller ikke) å dra igang en «det er slemt å spise kjøtt»-diskusjon har blitt fjernet fra tråden.Dette innlegget skal ikke kommenteres. Har du reaksjoner på moderering tar du kontakt med meg via en privat melding. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå