Hyd Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Denne tråden er uaktuell, nå er det biffkrise som gjelder. Ikke noe storfekjøtt og oppdrive på de lokale kiwisjappene her pga "oksene" holdes tilbake for smørproduksjon. Hahaha! Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Noen ganger så lurer jeg på hvordan Norge greier det Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 14. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 14. februar 2012 Tenk hvor mye folk lærer om sammenhengene i landbruksproduksjon nå! Kuer holdes i live lenger og da blir det mindre storfekjøtt. Seige kuer hadde solgt dårlig, så derav betegnelsen "storfekjøtt" :!: Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 Dagens landbruk har mange ulemper. Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Denne tråden er uaktuell, nå er det biffkrise som gjelder. Ikke noe storfekjøtt og oppdrive på de lokale kiwisjappene her pga "oksene" holdes tilbake for smørproduksjon. Hahaha! Mjaaaa hehehehehe er du fra Oslo eller byen? KUENE mener du vel? Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Tenk hvor mye folk lærer om sammenhengene i landbruksproduksjon nå! Kuer holdes i live lenger og da blir det mindre storfekjøtt. Seige kuer hadde solgt dårlig, så derav betegnelsen "storfekjøtt" :!: Kjøttet i Norge er dritt, har smakt Argentinsk oksekjøtt og det var genialt. Smøret til Norge er også dritt, det smaker kjedelig. Belgierne har feks mye bedre smør. I Norge har man ikke noe konkurranse og det er ikke noe valg man har som forbruker. Derfor blir all maten og råvarene kjedelig og ræva selvom det er dyr prislapp. Du ser feks aldri noen annonsere OKSEKJØTT som faktisk smaker helt annerledes enn en seig sjøldavva ku i alderdommen. Noen av kjedene har begynt å merke kjøtt med ekstra mørt, og det er vel og bra. Nå er det på høy tide at de merker kjøttet bedre. Gilde er drittfirma, jeg kjøper mye heller fra min lokale slakter. 1 Lenke til kommentar
Hyd Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Denne tråden er uaktuell, nå er det biffkrise som gjelder. Ikke noe storfekjøtt og oppdrive på de lokale kiwisjappene her pga "oksene" holdes tilbake for smørproduksjon. Hahaha! Mjaaaa hehehehehe er du fra Oslo eller byen? KUENE mener du vel? Hm, bor på Sørlandet jeg ass! Skrev også "oksene" pga jeg var litt ironisk og mente selvfølgelig kuene. Merkelig når det ikke selges storfekjøtt fordi de må produsere smør... Lenke til kommentar
settings Skrevet 21. februar 2012 Del Skrevet 21. februar 2012 hadde en følese av at tråden ville ta en vending denna veien. kan jeg slenge på utvanning av kjøtt? Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 Smør kisen og kjøtt krisen er trolig over etter sommeren når kuene har fått beitet over sommeren. Nå har vi fått mye belgisk smør i hyllene noe som jeg personlig syntes er noe dritt. 1 Lenke til kommentar
Gouldfan Skrevet 22. februar 2012 Del Skrevet 22. februar 2012 Men hvorfor krisen først i år? Er det pga disse lavkarboidiotene? Lenke til kommentar
Inge Rognmo Skrevet 15. mars 2012 Del Skrevet 15. mars 2012 Men hvorfor krisen først i år? Er det pga disse lavkarboidiotene? Delvis. I tillegg til en etterspørsel som lå 30% over tidligere år, så hadde vi også en særdeles våt sommer sørpå, som resulterte dårligere fôrkvalitet til kyrne, og dermed både lavere melkeproduksjon og mindre fettinnhold. At folk hamstret som gale når media hausset opp saken hjalp heller ikke på... Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå