Gå til innhold

Hvordan lage perfekt pizza?


jaakervik

Anbefalte innlegg

Er det egentlig mulig å lage perfekt Italiensk pizza på sitt eget kjøkken? Har sett litt rundt, men blir liksom ikke så mye klokere. Håpe r en eller annen sitter på en fantastisk oppskrift og vil dele den med meg(helst trinn for trinn :yes: )

 

Takker ubeskrivelig mye for gode svar og innspill :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er viktig å få stekt pizzaen fort. Da må temperaturen opp, og varmeledningsevnen til det du legger pizzaen på. Jeg kan varmt anbefale Heston Blumenthals "In search for perfection" en tv-serie med tilhørende bok der en av verdens beste kokker går noen skritt for langt i å perfeksjonere noen matretter.

 

I min egen ovn bruker jeg først 300grader over og undervarme før jeg slår over på grill på full spiker noen minutter før pizzaen skal inn. Har målt 430grader på pizza-steinen, pizzaen blir lynraskt ferdig, og veldig god.

 

Anbefaler også pizza-sausen og de halvtørkede tomatene Blumenthal lager.

 

K

  • Liker 1
Lenke til kommentar

- Tynn bunn med vesentlig mindre gjær enn det normalt er oppgitt i norske kokebøker for pizzabunn.

- Begrens fyllet (ellers vil pizzaen tilnærmet kokes, ikke stekes).

- Varm opp ovnen på full guffe.

- Sett inn pizzaen og svitsj over til kun undervarme et par minutter ut i steketiden.

Endret av Andreasfe
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...