Gå til innhold

CL: 22.11.11 - Manchester United v Benfica


PSV

Anbefalte innlegg

Champions League - Matchday 5

 

MANCHESTER UNITED v BENFICA

 

united-68-007.jpg

 

Old Trafford, Manchester

Tirsdag 22.november 2011

Dommer: Cüneyt Çakır

Kickoff: 20:45

 

Historie:

 

1965-66:

Benfica kom til Old Trafford i 1966 som et av Europas beste lag, de hadde vært i finalen fire av fem ganger forut hvorav to tilfeller endte med finaleseier, anført av en Eusebio i beste alder. Manchester United på sin side, spilte i turneringen for første gang siden München-ulykken og var klar over at å slå ut Benfica var som å bestige et av verdens største fjell.

 

Etter en resultatmessig jevnt kamp i Manchester United der begge lag så ut til å være fornøyde med et 3-2-resultat til Manchester United, var det duket for kamp i Portugal. United reiste opprinnelig til Portugal for å forsvare seg, iallefall i starten av kampen, men den taktikken kan neppe ha satt seg i spillerne, for etter kun 15 minutter gikk hensynsløse United opp i 0-3, etter to mål av George Best, hvorpå det ene der han danset seg elegant gjennom Benfica-forsvaret og sendte ballen i mål og et tredje av John Connelly, og når Benfica da måtte score fem, skjønte vel de fleste hvor det bar hen. Kampen endte forøvrig 1-5, etter ytterligere tre mål av United, et i eget nett, og to forover av Pat Crerand og Bobby Charlton. United vant 8-3 sammenlagt og sendte dermed en klar bekreftelse ut i Europa om at de var tilbake og til å regne med.

 

Det skulle dog vise seg i neste runde at det fortsatt var litt for tidlig for Manchester United, som tapte knepent 1-2 sammenlagt mot Partizan i neste runde. Partizan tapte forøvrig finalen det året for Real Madrid, 1-2. Året etter (66/67) deltok faktisk verken Benfica eller Manchester United. Sporting og Liverpool deltok istedenfor, siden formatet den gang kun tillot det beste laget fra de forskjellige nasjonene å delta.

 

1967-68:

I 1967/68 deltok derimot begge lagene igjen, og begge lagene gjorde det til slutt så bra at det var de to som måtte gjøre opp seg imellom om trofeet. I en jevnspilt match, der Bobby Charlton sendte United i føringen tidlig i andre omgang, der Jaime Garcia utlignet for Benfica, og der Eusébio (som sto med smått utrolige 43 mål på 24 ligakamper det året) bommet alene med Alex Stepney like før kampen var slutt, ble resultatet etter 90 minutter 1-1. I ekstraomgangene derimot, viste United at de hadde et ekstra gir. Først scorte George Best etter en flott soloprestasjon, så scorte Brian Kidd (som for anledningen også fylte 19 år) det tredje, og ga så en målgivende pasning til Bobby Charlton som sikret United trofeet (bildet) og en 4-1-seier over en av 60-tallets store lag, Benfica.

 

2005-06:

Det skulle deretter gå 37 år før lagene møttes igjen. Serievinnercupen utviklet seg og endret etterhvert også format, og ble til Champions League, som nå inkluderte både ett og til tider to gruppespill. I tillegg steg dermed antall deltakerlag, og flere lag fra de forskjellige nasjonene fikk lov til å delta. Benfica kom til CL 2005/06 som regjerende portugisiske mestere, Manchester United kvalifiserte seg til turneringen gjennom kvalikk etter en alarmerende dårlig tredjeplass i ligaen bak et nyrikt Chelsea og regjerende europeisk mester Liverpool.

 

Første kamp klarte United å klamre seg til et sterkt bortepoeng mot Villarreal. Benfica på sin side vant 1-0 etter scoringen på overtid mot Lille, en scoring som senere skulle vise seg å bli svært så viktig. Så møttes endelig United og Benfica. Kampen så ut til å ebbe i uavgjort før Ruud van Nistelrooy avgjorde fem minutter før slutt i en ganske jevnspilt kamp som United til slutt vant 2-1. De to neste kampene spilte United 0-0 hjemme mot Lille, før de tapte 0-1 i Frankrike, mens Benfica spilte 1-1 i Spania før de tapte 0-1 hjemme mot Villarreal. Så fulgte en gørrkjedelig runde 22.11.05 der begge kampene endte 0-0.

 

Dette gjorde at tabellen så slik ut før siste runde: Villarreal 7, Lille 6, United 6, Benfica 5. Altså kunne samtlige lag gå videre før siste runde. Villarreal slo så Lille 1-0 og gikk videre som gruppeener. United tok tidlig føringen i Portugal ved Paul Scholes, før Geovanni utlignet for Benfica. Så skjedde det som dessverre sendte United ut av turneringen og gjorde at de endte sist i gruppen - Beto scoret sitt eneste mål i Benfica-trøyen og Benfica vant 2-1.

 

Benfica gikk deretter videre til 8-delsfinalen der de banket regjerende mester Liverpool 3-0 sammenlagt før det ble stopp mot Barcelona i kvartfinalen, som vi alle vet vant det året, etter å ha slått Arsenal i finalen.

 

2006-07:

Et år senere møttes lagene igjen i Champions League, men ironisk nok var situasjonen så motsatt som du får den denne gangen. Møtet i Portugal vant United 0-1 etter en scoring etter 60 minutter av Louis Saha. Dette var Uniteds andre av totalt tre strake seire i begynnelsen av gruppespillet, og man kunne nesten konkludere med at United var videre etter tre kamper da gruppespilltabellen så slik ut: United 9, Celtic 6, Benfica 1, Copenhagen 1. Men så vant Benfica og Copenhagen (9/6/4/4), og så vant Celtic og Benfica (9/9/7/4), så foran siste runde ledet Celtic på innbyrdes over United med begge på 9p. og Benfica hakk i hel med 7p. Dette betydde at Benfica måtte vinne på Old Trafford for å gå videre, og i såfall ville United være ute av turneringen!

 

Dette skjedde heldigvis ikke, da United vant relativt komfortabelt 3-1 på Old Trafford etter mål av Vidic, Giggs og Saha, og for Benfica - Nélson. Dermed hadde United slått Benfica ut av turneringen, strake motsetningen til fjoråret og garantert en takk for sist.

 

Dette konkluderer tidligere års' møter mellom lagene.

 

Tidligere møter:

Portugal: Benfica 1-1-2 United (4-8)

England: United 4-0-0 Benfica (12-5)

--------------------------------------------------------------------------

Totalt: United 6-1-1 Benfica (20-9)

 

Nåværende form (siste fem):

United: Aldershot 3-0, Everton 1-0, Otelul Galati 2-0, Sunderland 1-0, Swansea 1-0 (5-0-0 | 8-0)

Benfica: Beira Mar 1-0, Olhanense 2-1, Basel 1-1, Braga 1-1, Naval 1-0 (3-2-0 | 6-3)

 

Tabell:

Man Utd FC      4 | 2-2-0 | 8-4 | +4 | 8p	
SL Benfica	4 | 2-2-0 | 5-2 | +3 | 8p	
FC Basel	4 | 1-2-1 | 6-7 | -1 | 5p	
FC Otelul G.	4 | 0-0-4 | 1-7 | -6 | 0p

Siste runde: FC Basel - Man Utd, SL Benfica - Otelul Galati

 

Manchester United vinner gruppen hvis de slår Benfica og Basel avgir poeng. Manchester United kvalifiserer seg til neste runde hvis de spiller uavgjort mot Benfica og Basel taper mot Otelul Galati. Benfica vinner gruppen hvis de slår Manchester United uavhengig av Basel sitt resultat. Benfica går videre hvis Otelul vinner. Benfica går videre hvis de spiller uavgjort og Basel spiller uavgjort. Benfica går videre hvis de spiller uavgjort og scorer minst to mål.

Endret av PSV
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen som vet hvor mange frisparkmål Nani har?

Noen som vet hvor mange frisparkskudd han har bommet på rad nå? Tror det er flere år siden han har scoret på et direkte skuddforsøk på frispark, og han har hatt MANGE forsøk. Ikke ment som en generell kritikk mot en av våre beste spillere, men united må snart skjønne at det ikke er et effektivt angrepsvåpen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...