Gå til innhold

Erfaringer med MLM selskaper?


thyes

Anbefalte innlegg

Dette kan bli en litt lang post, ville satt pris på om de som har hørt om multi-level marketing leser den, dog.

 

Jeg var på en slags business presentasjon i dag, etter å ha blitt invitert av en kompis for litt siden. Han og en annen kompis av meg har visstnok begynt å jobbe med dette.

Jeg hadde ingen anelse hva det var jeg skulle presenteres for. Stort sett det eneste han hadde fortalt meg var at det var en virkelig stor mulighet jeg ikke burde gå glipp av. Javel, tenkte jeg, dette hørtes funky ut.

 

Han hadde snakka veldig positivt om dette selskapet, at de var innovative, var i besittelse av en ny teknologi, og at dette kom til å revolusjonere hverdagen vår i fremtiden.

Enda mer skeptisk nå. Jeg var der sammen med en annen kompis som også var blitt invitert, og vi fomlet i mørket, hadde ingen peiling hvorfor vi var der omtrent. Annet enn at det var en business mulighet vi ikke burde gå glipp av.

Vi ble fortalt at vi kunne realisere drømmene og målene våre, på relativt kort tid, om vi var villige til å tenke og jobbe på en litt utradisjonell måte.

 

Seminarlederne var veldig karismatiske og flinke å snakke for seg, såpass hadde jeg regnet med i forkant. Jeg var redd vi skulle bli hjernevasket til å bli med på et slags pyramidespill, og forholdt meg derfor meget skeptisk og reservert under hele møtet.

Av hensyn til de to kompisene mine som allerede jobber med dette, vil jeg ikke si hva selskapet heter eller direkte hva de driver med. Jobben deres går ut på å verve folk under seg til å bli med, og hele poenget med businessen er at om de under deg tjener penger, så tjener også du penger. Veldig pyramideaktig, synes jeg. Uansett, selskapet har ikke helt tatt av i Norge enda, men i USA er det visstnok veldig stort. Det er børsnotert, og aksjen ligger på like under 50 USD. Dette sjekket jeg selv når jeg kom hjem ikveld, så det stemmer.

 

De spurte oss hvor mye vi ville tjene i mnd, og folk prøvde seg forsiktig fram med 30-40k. Hva med 100k? Eller 250k? sa de da. Han kompisen min påstår at hun som ledet presentasjonen har 8 mill i mnd. Seriously. Jeg vet ikke om han mente å si i året, men han sa i mnd et par ganger. Så det var tydeligvis mulig å tjene syke summer på relativt kort tid, og man ville ha en såkalt gjentakende inntekt, dvs. du har f.eks 100k i mnd resten av livet ditt.

 

For å starte må du kjøpe en startpakke, en til rundt 3000 kr og en til rundt 7000 kr. Om du velger den dyreste får du tilstrekkelig med poeng for å kvalifisere til lederutdanningen med en gang. Dvs. at du kan begynne å få folk under deg, som igjen skal rekruttere folk under seg. Alt dette for å pushe produktene de selger. Jeg har googla anmeldelser av produktene, og mange er faktisk ganske fornøyde, men noen sier at de ikke har hjulpet dem på noen måte.

 

Selskapet har også fått diverse priser for innovasjon etc., og har bedrevet en god del veldedighet. ALT høres jo for godt ut til å være sant, så da tenker jeg at det helt sikkert er det.

 

Så, er det noen her inne som har erfaringer med såkalte "Multi-level marketing" selskaper? Noen som har tjent penger på dette, og er det isåfall så lett som det høres ut som? Jeg sitter fortsatt med en skikkelig pyramidefølelse, men det er jo ikke det. Denne nettverksbaserte businessmodellen er lovlig, og selskapet er som sagt børsnotert og anerkjent til en viss grad. Det må da være risikoer og fallemmer som man ikke ser her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette kan bli en litt lang post, ville satt pris på om de som har hørt om multi-level marketing leser den, dog......

 

 

Hei!

 

jeg kjenner til selskapet og buisnessmodellen. Det du kanskje har mistolket litt er at det er en lett sak å tjene gode penger. Det ER mulig å tjene gode penger. Systemet er faktisk veldig rettferdig siden alle har muligheten til å nå helt til topps.

MEN det kreves MYE jobbing i starten. Og å være lærevillig for å lære fremgangsmåten av de som har gjort jobben før deg. Hvis du har tålmodighet og ikke gir opp så vil det gi resultater.

Når det gjelder begrepet pyramide så tror jeg mange mennesker blander begrepet med pyramideSPILL. Pyramidespill er som kjent ulovlig og baserer seg kun på flytting av penger.

Som du sier selv er dette et meget seriøst selskap som har høy troverdighet i statene og i tillegg driver med humanitært arbeid.

Endret av osmano
Lenke til kommentar
Når det gjelder begrepet pyramide så tror jeg mange mennesker blander begrepet med pyramideSPILL. Pyramidespill er som kjent ulovlig og baserer seg kun på flytting av penger.

Godt poeng, og du har rett. Men la oss kalle dette pyramidesvindel da :)

 

Slike organisasjonsmetoder ser ofte helt ok ut, og de fleste selger varer for å ha et reelt produkt som de skal selge. Da er det og mange som faktisk tror at alt er ok.

 

Problemet med en slik forretningsmodell er at på et eller annet tidspunkt vil man gå tom for nye medlemmer. De som da registrerer seg sent får ikke tak i nye medlemmer å selge til, og pyramiden stopper opp. Da er det kun salg av varer som står igjen.

Lenke til kommentar

Godt poeng, og du har rett. Men la oss kalle dette pyramidesvindel da :)

 

hehe...å kalle det svindel er vel litt drøyt. Alle får opplyst om hvordan dette

fungerer og kan ta et helt selvstendig valg. Alt er åpent.

 

Problemet med en slik forretningsmodell er at på et eller annet tidspunkt vil man gå tom for nye medlemmer. De som da registrerer seg sent får ikke tak i nye medlemmer å selge til, og pyramiden stopper opp. Da er det kun salg av varer som står igjen.

 

Så lenge produktene er gode og de er konkurransedyktige og gir det kundene vil ha så skal det vel litt til for å "tørke ut" markedet... :)

Lenke til kommentar

Men det er ingen som forteller de håpefulle nyvervede at man ikke kan verve i evig tid. Det prates mye om hvor mye man KAN tjene om man klarer å verve mange mennesker og så sørge for å verve mange under seg igjen. DA vil man nemmelig tjene masse penger, noe de aller fleste slike møter går ut på.

 

Eg er sikker på at disse møtene prater mindre enn 10% om selve produktet, men bruker mesteparten av tiden på vervepakkene, alternativene, hvordan bonussystemet fungerer og når man får utbetalt. I tillegg til innlæring av fraser, argumenter og andre triks, naturligvis.

 

Så "produktet" man selger på slike møter er ikke kaffen, ringeminutter, strøm, bokser, omega 3 tabletter som man kan kjøpe, men man selger drømmen om å tjene penger på å ikke gjøre noe, når man først har vervet en del personer under seg. Som blir fortalt det samme og verver flere personer under seg igjen, som også havner under deg. Så fortsetter det slik i en tilsynelatende uendelig pyramide, hvor det prates mye om hvor rik man kommer til å bli med å la "andre" jobbe for seg.

 

Realiteten er at det stopper opp et eller annet sted. Pyramiden er ikke uendelig. Og hadde det fysiske produktet vært verdt brøkdelen av det som det selges for, så hadde det ikke vært nødvendig å selge det via MLM-nettverk. Bortsett fra når MLM-nettverket MÅ ha et produkt for å ikke fremstå som pyramidespill, naturligvis...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg jobber selv innen nettverks markedsføring(mlm). Det er ingen tvil om at dette er et sårt tema for mange, og de fleste har hørt noe negativt om det, og det forstår jeg godt. Det er få som lykkes, og nå man ikke lykkes, velger man å skylde på markedsføringsmodellen.

 

Å lykkes i nettverksmarkedsføring krever mye arbeid, men om du jobber hard for det, kan du skape en fremtid uten økonomiske bekymringer.

 

Jeg ser det argumenteres for mettede markeder og slikt, men la oss snu på det. De fleste mlm selskapene lar deg jobbe internasjonalt. Og det omsettes ofte produkter som mange har bruk for. Derfor vil det alltid være potensielle kunder og distributører der ute.

 

Det som også er fint med nettverks markedsføring er at man selv velger hvor mye man vil jobbe. Det vil selvfølgelig reflekteres i ditt utbytte, men slik er det også i andre jobber.

 

Nå vet jeg ikke hvilket selskap du ble presentert, men det er utrolig mange dårlige distrubutører der ute, og å skjule selskapets navn høres for meg merkelig ut. Kan du kanskje dele med oss her hvilket det var?

Lenke til kommentar

Eg er sikker på at disse møtene prater mindre enn 10% om selve produktet, men bruker mesteparten av tiden på vervepakkene, alternativene, hvordan bonussystemet fungerer og når man får utbetalt. I tillegg til innlæring av fraser, argumenter og andre triks, naturligvis.

 

Jeg kan bare fortelle om møtene trådstarter omtaler. Der er første halvdel viet produktene, selskapet og teknologien samt forskningen som ligger bak.

Siste halvdel handler om forretningsideen og hvilke muligheter den har for de som er villig å gjøre en jobb.

 

Så fortsetter det slik i en tilsynelatende uendelig pyramide, hvor det prates mye om hvor rik man kommer til å bli med å la "andre" jobbe for seg.

 

Denne "pyramiden" stopper etter 6 nivåer. Så den som starter i dag har like muligheter til å nå til topps som de som startet før ham. Det er også slik at de som er over deg er avhengig av at de under skal lykkes. Slik kan man lære av de som allerede har vært i systemet og høste av erfaringer. Slik kan man heller kalle det en sirkel i stedet for en pyramide.-

 

Og hadde det fysiske produktet vært verdt brøkdelen av det som det selges for, så hadde det ikke vært nødvendig å selge det via MLM-nettverk. Bortsett fra når MLM-nettverket MÅ ha et produkt for å ikke fremstå som pyramidespill, naturligvis...

 

Jeg vil heller snu det på hodet. De normale markedsføringsmetodene i dag er reklame i aviser og TV. Jeg vil påstå at den får mindre og mindre påvirkning på oss. Jeg velger oftere og oftere etter hva mine venner/familie/bekjente anbefaler meg. Hvis man har prøvd et produkt og er fornøyd vil man anbefale det videre. Tenk deg om selv om ikke du også til stadig anbefaler produkter/opplevleser til andre. Og med dagens sosiale medier chatter vi ofte med våre venner og kommer med anbefalinger å råd. Forskjellen her er at vi får betalt for å anbefale gode produkter.

Lenke til kommentar

Men det er ingen som forteller de håpefulle nyvervede at man ikke kan verve i evig tid. Det prates mye om hvor mye man KAN tjene om man klarer å verve mange mennesker og så sørge for å verve mange under seg igjen. DA vil man nemmelig tjene masse penger, noe de aller fleste slike møter går ut på.

 

Eg er sikker på at disse møtene prater mindre enn 10% om selve produktet, men bruker mesteparten av tiden på vervepakkene, alternativene, hvordan bonussystemet fungerer og når man får utbetalt. I tillegg til innlæring av fraser, argumenter og andre triks, naturligvis.

 

Så "produktet" man selger på slike møter er ikke kaffen, ringeminutter, strøm, bokser, omega 3 tabletter som man kan kjøpe, men man selger drømmen om å tjene penger på å ikke gjøre noe, når man først har vervet en del personer under seg. Som blir fortalt det samme og verver flere personer under seg igjen, som også havner under deg. Så fortsetter det slik i en tilsynelatende uendelig pyramide, hvor det prates mye om hvor rik man kommer til å bli med å la "andre" jobbe for seg.

 

Realiteten er at det stopper opp et eller annet sted. Pyramiden er ikke uendelig. Og hadde det fysiske produktet vært verdt brøkdelen av det som det selges for, så hadde det ikke vært nødvendig å selge det via MLM-nettverk. Bortsett fra når MLM-nettverket MÅ ha et produkt for å ikke fremstå som pyramidespill, naturligvis...

Du forveksler Piramidespill med MLM-selskap.

 

I ett MLM selskap trenger jeg ikke verve en eneste en men basere inntektene på mine egne salg. Å verve er lønnsomt da man kan få gjentakende inntekt men ikke ett must.

 

Verver du 10 stk som selger godt med produkter er jo det veldig bra i seg selv.

Lenke til kommentar
Jeg kan bare fortelle om møtene trådstarter omtaler. Der er første halvdel viet produktene, selskapet og teknologien samt forskningen som ligger bak.

Siste halvdel handler om forretningsideen og hvilke muligheter den har for de som er villig å gjøre en jobb.

Vel, om du leser trådstarters innlegg så er det ikke mye der som minner om at første halvdel er viet til selve produktet. Det er godt mulig det var slik, men det er ikke det trådstarter sitter igjen med, og da kunne dere nesten spart den delen og gitt ut en brosjyre de kunne lese i på vei hjem.

 

Men kan dere ikke navngi dette MLM-selskapet da? Er veldig nysgjerrig på å se nettsiden :)

Lenke til kommentar
Du forveksler Piramidespill med MLM-selskap.

Vel, kan du fortelle meg forskjellen?

 

I ett MLM selskap trenger jeg ikke verve en eneste en men basere inntektene på mine egne salg. Å verve er lønnsomt da man kan få gjentakende inntekt men ikke ett must.

Du trenger ikke, men løftene som blir gitt på hallelujamøter forutsetter at du gjør nettopp det.

Lenke til kommentar
Du forveksler Piramidespill med MLM-selskap.

Vel, kan du fortelle meg forskjellen?

 

I ett MLM selskap trenger jeg ikke verve en eneste en men basere inntektene på mine egne salg. Å verve er lønnsomt da man kan få gjentakende inntekt men ikke ett must.

Du trenger ikke, men løftene som blir gitt på hallelujamøter forutsetter at du gjør nettopp det.

I Pyramidespill er inntektsmodellen basert på nettopp pyramidemodellen og man bygger inntekten sin på luft. Ofte betaler man 1000-vis av kroner for en perm med litt papir og kanskje en Pin og når pyramiden slutter å rekruttere kollapser alt.

 

I MLM baseres verdien på omsetning av varer og når rekrutteringen går ned står selskapet oppreist basert på varene de selger.

Lenke til kommentar

Det stemmer, forutsett at varene faktisk står for størstedelen av omsetningen. Hvorfor skal man måtte betale for å få lov til å videreselge produkter? Om den største omsetningen kommer av produktsalg, burde vel det holde?

 

Trådstarter er blitt tilbudt å kjøpe to pakker til en samlet sum av 10k, for å få være medlem OG selge videre. Eller kun 3k om du vil kjøpe produkter(som du må betale for i tillegg).

 

Pleier du å betale for å få lov til å gå på Rema for å kjøpe mat?

Eller betale litt ekstra for å få lov til å jobbe der?

 

Det er dette som gjør at dette minner mer om pyramidespill enn MLM.

Lenke til kommentar
Du forveksler Piramidespill med MLM-selskap.

Vel, kan du fortelle meg forskjellen?

 

I ett MLM selskap trenger jeg ikke verve en eneste en men basere inntektene på mine egne salg. Å verve er lønnsomt da man kan få gjentakende inntekt men ikke ett must.

Du trenger ikke, men løftene som blir gitt på hallelujamøter forutsetter at du gjør nettopp det.

 

Jeg er faktisk på et par punkter helt enig med deg. I mange møter fremstår mlm som en "get rick quick" business, og det fikk jeg også inntrykk av i begynnelsen. Klart, man kan fint tjene et par tusen ekstra i måneden uten noe særlig arbeid, men ofte fremstår det som enkelt å gjøre det til et levebrød, noe som ikke er et faktum.

Lenke til kommentar

Eg ser ingen problemer med stuerene MLM selskaper som selger reelle produkter og baserer omsetningen på det. Og av og til får man selvfølgelig en eller annen overkarismatisk person som skal holde vekkelsesmøter, uheldigvis. Problemene eg har med dette er at møtene fokuserer på vervingen, bli rik fort fordi du har vervet andre, og krever en høy inngangssum for å i det hele tatt få lov til å være medlem. Det er jo nesten som om de tar betalt for å få være med på møtene. Da er det over grensen til pyramidespill, og det er svindel.

Lenke til kommentar

Jeg er faktisk på et par punkter helt enig med deg. I mange møter fremstår mlm som en "get rick quick" business, og det fikk jeg også inntrykk av i begynnelsen. Klart, man kan fint tjene et par tusen ekstra i måneden uten noe særlig arbeid, men ofte fremstår det som enkelt å gjøre det til et levebrød, noe som ikke er et faktum.

Tjaaa, hadde du brukt 7,5 timer på dette hver eneste arbeidsdag i ett år fremover... hvor masse tror du at du hadde tjent på dette om ett år?

 

Mer enn du tjener nå tipper jeg :yes:

 

De fleste gir opp når de bare møter en eneste negativ person og derfor skal det en del til for å holde på med dette til man faktisk tjener en del på det.

 

Hadde man lagt noen timer i uka på dette fast i ett selskap som passer hadde det nok skapt noen lapper i måneden ekstra på sikt.

Lenke til kommentar

Det er nok noen selskaper der ute som er mindre stuerene, og det er dumt. Men om jeg har forstått riktig, er inngangssummen på 7.000 slik at man får en viss mengde produkter og får høyeste oppnåelige rabatt med en gang. Hvis det er faktum, er ikke det så galt.

 

Jeg er faktisk på et par punkter helt enig med deg. I mange møter fremstår mlm som en "get rick quick" business, og det fikk jeg også inntrykk av i begynnelsen. Klart, man kan fint tjene et par tusen ekstra i måneden uten noe særlig arbeid, men ofte fremstår det som enkelt å gjøre det til et levebrød, noe som ikke er et faktum.

Tjaaa, hadde du brukt 7,5 timer på dette hver eneste arbeidsdag i ett år fremover... hvor masse tror du at du hadde tjent på dette om ett år?

 

Mer enn du tjener nå tipper jeg :yes:

 

De fleste gir opp når de bare møter en eneste negativ person og derfor skal det en del til for å holde på med dette til man faktisk tjener en del på det.

 

Hadde man lagt noen timer i uka på dette fast i ett selskap som passer hadde det nok skapt noen lapper i måneden ekstra på sikt.

 

Nå jobber faktisk jeg fulltid innen mlm, og har bedre betalt enn de fleste jeg kjenner :)

Lenke til kommentar

Det er nok noen selskaper der ute som er mindre stuerene, og det er dumt. Men om jeg har forstått riktig, er inngangssummen på 7.000 slik at man får en viss mengde produkter og får høyeste oppnåelige rabatt med en gang. Hvis det er faktum, er ikke det så galt.

 

Enig!

Sammenlign med det å starte et eget firma. Det er ganske overkommelig å satse 7000,- for starte noe som kan gi deg god inntekt.

Endret av osmano
Lenke til kommentar

Det er nok noen selskaper der ute som er mindre stuerene, og det er dumt. Men om jeg har forstått riktig, er inngangssummen på 7.000 slik at man får en viss mengde produkter og får høyeste oppnåelige rabatt med en gang. Hvis det er faktum, er ikke det så galt.

 

Enig!

Sammenlign med det å starte et eget firma. Det er ganske overkommelig å satse 7000,- for starte noe som kan gi deg god inntekt.

 

Jeg har nok prøvd det også, og det koster betydelig mer ja. Det innebærer også en større risiko :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...