Gå til innhold

Råd ang. kjøp av dress


Akse

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg vurderer for tiden kjøp av et par skikkelige dresser. Jeg har for tiden kun en dress, av merket Batistini, og den virker egentlig å være av dårlig kvalitet. Ikke sitter den bra heller.

 

Jeg har lest litt rundt på forumet, og leser om passform i forhold til ansikt, lengde og fit.

Hvor bør jeg gå for å få hjelp av folk som har kunnskap? Jeg skal gjerne legge litt penger i det nå, og da vil jeg gjerne ha en dress som er av god kvalitet og som sitter perfekt.

 

Alt av råd tas imot!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å gi deg noen brukendes råd trenger jeg å vite litt mer. Hva skal dressen brukes til? Er det fritid, bryllup, 17.mai, kun til jul, møter, osv?

Hvor gammel er du, hvilken kroppsfasong og hvilken smak/stil har du?

Og hvor i landet bor du?

Og ikke minst, hvor mye penger har du tenkt å legge ned i dressen(e)?

 

Det aller viktigste ved kjøp av dress er passformen. Den må sitte godt nok på deg. Heller en dress av billig stoff som sitter godt, enn en dyr som er for stor eller for liten. Det er ganske klare 'regler' for hva som regnes som god passform; ikke for trang og ikke for vid, ikke for lang og ikke for kort.

 

En dress er jo en form for maskulin uniform som følger et visst mønster med noen variasjoner, men der selve grunnformen er gitt. Og holder du deg til grunnformen, så kan du bli fin.

 

Siden dette er din første ordentlige dress, ville ofte en i mørk grå i 100% ull være noe å se etter. Det høres kanskje veldig kjedelig ut, men det er en svært anvendelig farge. Se etter en klassisk modell, og ikke hopp på en fashion-greie. Det kan se kult ut der og da, men du blir fort lei av en dress som er for motepreget.

 

Ikke kjøp dress i annet enn ull. Blandingsstoffer eller syntetiske stoffer ser kanskje fine ut i butikken, men vil ikke holde seg bra over tid. Når du har fem-seks dresser, så kan du se etter bomull, lin og andre kvalitetsstoffer, men i de første dressene er det ull som gjelder.

 

Til din første dress bør du unngå omreisende 'skreddere' da det er svært varierende erfaringer med disse. Det kan også bli en dyr dress hvis du må reise til Thailand for å få laget den.

 

Gå i en etablert butikk med voksne selgere som er vant med å se hva som passer kunden og ikke. Du bør regne med at det må gjøres visse endringer på dressen før du kan ta den med deg hjem; at den må legges litt opp eller ned, tas litt ut eller inn. Det får du hjelp til i butikken.

 

Det kan være lurt å ha med seg på handletur noen som du vet har god smak eller blikk for hvordan klær sitter på folk. Det er ikke alltid lett å se selv hvordan dressen sitter på når du står der i butikken.

 

Om du skal velge dobbeltspent, to eller tre knapper, bukser med eller uten legg, osv kommer litt an på kroppsfasongen din, men vel så mye på hva du liker og føler deg vel i.

 

Holder du deg innenfor disse 'reglene' her, så kan du velge og vrake og følge smak og behag.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Tusen takk for et skikkelig innlegg! Det blir nok kjøpt en og en, men dressene blir vel litt all-around. Casual møter, fest og gjerne hverdag.

 

Jeg tenker først og fremst grått som du sier, og gjerne en mørkeblå senere. Jeg har også tenkt å bruke en lokal butikk, har altså ingen planer om å reise for å kjøpe dress. Vi har jo Icon som er forhandler av Filippa K og ToS, så det hadde kanskje vært stedet å besøke?

 

Videre er det jo ingen tvil om at passform er veldig viktig for meg. Jeg er 192 høy, og veier ca 84kg, så jeg er forholdsvis slank.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...