Gå til innhold

Vannblokk med nickel?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det vil såvidt jeg vet si at det er en Nikkel-legering oppå kobberet.

 

Edit: Det har vært en del problemer med EK's gamle Nikkel-blokker den siste tiden der legeringen har korrodert og dertil ført til en del problemer. Derfor bør du sørge for å skaffe en blokk med EN-merking der de har forbedret denne legeringen.

 

Selv har jeg en blokk av den gamle typen og har ikke sett noe som helst til korrosjon etter 4-5 måneders bruk, men det avhenger av hva man bruker av kjøleveske/vann og hva man evt. tilsetter. Jeg kjører destillert vann med 10% Ethylenglykol(Frostveske) og Killcoil og som sagt, ingen problemer så langt.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Ser denne vannblokken med nickel er et par kroner dyrere enn kun acetal, hva er forkjellen?

 

Techbay

 

Det er bare et tynt lag av fornikling som skiller dem.

Forniklingen er der av 2 grunner:

- Det er penere (synes mange, dog det er smak og behag - det er ihvertfall mer "bling-bling" og holder seg blankere lengre)

 

- Fornikling av kobberet gjør at det generellt sett vil være litt bedre til å kotstå korrosjon og reaksjoner mot andre metaller i vanloopen din. Med riktig deignet vanloop der du ikke mikser feile metallkombinasjoner bruker en passende anticorrosive så er ikke dette egentlig noe issue - men for en amatør så er det langt vanskeligere å oppnå ekstrem korrosjon med forniklingen da dette er generellt sett langt mindre reaktivt enn kobberet.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...