Gå til innhold

Fins denne typen hurtigtilkoblinger?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nå kan ikke jeg noe særlig mer tysk enn det jeg lærte ved å se Derick.

Men etter hva jeg kan skjønne er dette en selvlukkende kobling.

Eneste aberet er at de sikkert er laget for resten av utstyret til Innovatek og er beregnet for slange med 8mm innerdiameter.

 

så du mener at de ikke vil passe til mine 10 mm slanger?

Lenke til kommentar

Ikke de som selges hos Innovatek tror jeg. Med litt "tweaking" går det kanskje.

Men det ville overraske meg stort om en slik type kobling kun blir produsert i én dimensjon. Kanskje folka på Microplex vet noe mer.

Eller en e-post til Innovatek om hvem som lager koblingene.

 

Koblinger beregnet på kompressorutstyr kan muligens brukes? Biltema har slike koblinger ganske billig.

Lenke til kommentar

 

Av det jeg kan se, så er de koblingene innvendig gjenget for montasje av slangenippel i ønsket størrelse. Så der skulle det ikke være noe problem. Man trenger bare å vite gjengedimensjon og gjengetype, så kan f-eks microplex hjelpe deg med resten.

 

Men følger de koblingene stilen Innovatek har med tynne slanger, så tipper jeg selve koblingen har et ganske trangt løp. Mao, du kan få et ikke helt ubetydelig flowtap. Hvor mye dette vil påvirke temperaturen skal jeg la være usagt i denne omgang :wink:

 

Selvlukkende koblinger er veldig lettvint, men det avhenger at koblingen er i meget god kvalitet. En dårlig selvlukkende kobling, ala de som er på hageslangen, holder godt tett, men kun ved høyt trykk(!) faller trykket i slangen til "vannkjølenivå" kan tilbakeslagsmekanismen fuske, slik at lekasje oppstår. Og hvis det først begynner og lekke, så vil det bare forverre seg ettervert som trykket i slangen faller. Så hvis jeg ikke var 100% sikker på at hurtigkoblingene som hang fast i PC var helt tett under alle omstendigheter, ville jeg ha montert en liten kran på baksiden av koblingen for sikkerhets skyld.

På den stasjonære/eksterne delen ville jo en eventuell lekasje neppe forårsake noe annen skade utover et vått teppe. Her kunne man jo droppe ekstra kran om ønskelig.

Lenke til kommentar

Det du kan bruke er hurtigkoblinger som er beregnet for hydraulikk. Hvis du søker på "faster", "snaptite" eller "hydraulic quickconnector" så finner sikkert du noe som passer.

Du kan også prøve å ta deg en tur innom firma som driver med hydraulikk( landbruksmekaniker, lastebiler) for det kan godt være at de har noe som passer.

 

Hvis du ikke får tak på noe som passer så kan du bruke hansen-koblineger for luft og sette en liten kuleventil inn etter hannen slik at vannet ikke renner ut. Den løsningen er sikkert den billigste for hurtigkoblinger for hydraulikk er ganske dyrt.

Lenke til kommentar

Har en glimrende nyhet til dere folkens (og til meg selv): :D:woot:

 

Jeg sendte en mail til Microplex og spurte om det samme. De gav meg kjapt svar, og ba meg se på "Innkommende". :woot: Og der ligger de også.

Stålende!

Go Microplex! :woot:

 

 

Men hvilken av de er det som passer til mine 10mm slanger?

 

Takker for all hjelp jeg har fått.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...