ahpadt Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 (endret) Lurer på om det i det hele tatt smaker egg. Alt dere vanner ut eggene med, gjør bare at omeletten smaker minedre. Kjøp gode (IKKE fra burhøns) egg, så trenger man ikke melk, fløte eller vann. Vann "blåser" opp saken - fløte, "kremer" saken. Veldig vanskelig? Eggehviter består av 90% vann, syntes det holder med "vann" i omeletten jeg. Eggehvite er "tørrere" når egget er helt ferskt, og blir våtere og våtere etterhvert som tiden går. Dette er f.eks derfor man alltid må ha superferske egg for å lage posjerte egg, ellers faller bare eggehviten fra hverandre. Steker man omeletten i en alt for varm panne blir omeletten mye 'stivere' enn det den ville blitt om man steker den sakte, som gjør den saftigere. Endret 14. januar 2012 av ahpadt Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 14. januar 2012 Del Skrevet 14. januar 2012 Vann er ett godt alternativ men melk avgir vell en viss bedre smak på omeletten vil jeg tro bare det ikke er for stor dosering på melken. Lenke til kommentar
Dibs Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 ha i 2dl helmelkEr ikke det litt mye? Kommer ann på hvor mange egg man bruker. Når kjæresten min lager omelett til oss to, så bruker han 2dl melk. Nå er han utrolig glad i melk også da, men jeg synes det smaker godt. Den blir alltid tykk og luftig iallefall. Men hver sin smak Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Skal prøve 1 dl jeg Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Lurer på om det i det hele tatt smaker egg. Alt dere vanner ut eggene med, gjør bare at omeletten smaker minedre. Kjøp gode (IKKE fra burhøns) egg, så trenger man ikke melk, fløte eller vann. Vann "blåser" opp saken - fløte, "kremer" saken. Veldig vanskelig? Eggehviter består av 90% vann, syntes det holder med "vann" i omeletten jeg. Eggehvite er "tørrere" når egget er helt ferskt, og blir våtere og våtere etterhvert som tiden går. Dette er f.eks derfor man alltid må ha superferske egg for å lage posjerte egg, ellers faller bare eggehviten fra hverandre. Steker man omeletten i en alt for varm panne blir omeletten mye 'stivere' enn det den ville blitt om man steker den sakte, som gjør den saftigere. Hallo! Det er uinteressant hvor meget h2o råvaren inneholder - det som er interessant er det du tilsetter for å få frem en reaksjon. Følger man din logikk så trengs det ikke vann for å koke (og det stemmer), men svært få av oss har den type utstyr tilgjenglig. Kom gjerne med en NASA-omelett!!! Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 15. januar 2012 Del Skrevet 15. januar 2012 Jo det er det når man tenker på doseringen av f eks vann. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå