TheSleepwalker Skrevet 4. november 2011 Del Skrevet 4. november 2011 Spiser som regel omelett med skinke til frokost, men når den er ferdig ramler den alltid sammen og blir flat som en pannekake. Lurte på om noen har noen tips til hvordan den kan forbli ~ luftig som før jeg tar av lokket(da er den så stor at den av og til løfter lokket opp av pannen ) Lager den slik: -visp 5-6 egg, legg til skinke, visp mer. -olje/smør i panna på lav temp -hell i egg, sett på lokket og gjør noe annet. Lenke til kommentar
*F* Skrevet 4. november 2011 Del Skrevet 4. november 2011 Har du lokk på`? Ellers, du kan jo også prøve eggepannekake, meget godt. http://sorforumet.com/viewtopic.php?f=43&t=57 Lenke til kommentar
TheSleepwalker Skrevet 4. november 2011 Forfatter Del Skrevet 4. november 2011 Prøve uten lokk og kanskje? tror den blir småbrent under da, siden den ikke steker nok oppå Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 4. november 2011 Del Skrevet 4. november 2011 Å få den til å holde seg oppblåst er litt jobb, men hvis du skiller eggene, stivpisker eggehvitene og vender dem forsiktig inn i resten rett før steking vil omeletten holde seg noe bedre. Et enda bedre resultat får du ved å lage en tykk hvit saus, piske inn eggeplommer og det du måtte ønske av smakstilsetninger og så vende innstivpiskede eggehviter. Dette blir det Eivind Hellstrøm kaller "en sufflert omelett", men det er kanskje for mye styr en hverdagsfrokost? Lenke til kommentar
TheSleepwalker Skrevet 4. november 2011 Forfatter Del Skrevet 4. november 2011 Liiiittt mye styr Får helle bare snu den, som jeg gjorde før. blir litt bedre da, men bare halve størrelsen Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Ikke ha på lokk! Hvorfor i all verden ikke? Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 -visp 5-6 egg, legg til skinke, visp mer. -olje/smør i panna på lav temp -hell i egg, sett på lokket og gjør noe annet. Jeg har som regel ost i omeletten,og lager den i ei lita panne slik at den blir ganske høy da. Bruker å steke alt av grønnsaker og kjøtt ferdig på forhånd,så heller jeg eggeblandingen over,har på lokk og slår ned varmen. Aldri problemer med å få den luftig,hverken med eller uten ost. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Jeg prøvde en gang og steke omelett med lokk og den ble slapp og dårlig kan man si... Jeg har også prøvd uten lokk og da ble omeletten luftig og porøs. -visp 5-6 egg, legg til skinke, visp mer. -olje/smør i panna på lav temp -hell i egg, sett på lokket og gjør noe annet. Jeg har som regel ost i omeletten,og lager den i ei lita panne slik at den blir ganske høy da. Bruker å steke alt av grønnsaker og kjøtt ferdig på forhånd,så heller jeg eggeblandingen over,har på lokk og slår ned varmen. Aldri problemer med å få den luftig,hverken med eller uten ost. Tar ikke den metoden veldig lang tid? 1 Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Tar ikke den metoden veldig lang tid? Spørs hva du mener med lang tid,men rundt en 7-8 minutter tror jeg(kan ta tiden neste gang jeg lager omelett). Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Til omelett å være er det lang tid. Fra eggene treffer pannen til omelett er på tallerken går det 45sek - 1 minutt hos meg. Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Bruker dere lokk når dere lager omelett? det bruker aldri jeg. Aldri! Det blir ikke bra. Stek omeletten på lav/middels varme til den er gjennomstekt, uten lokk. Lenke til kommentar
sykkeliten Skrevet 10. januar 2012 Del Skrevet 10. januar 2012 Til omelett å være er det lang tid. Fra eggene treffer pannen til omelett er på tallerken går det 45sek - 1 minutt hos meg. Men så lager sjelden jeg slike enkle omeletter da,her blir omeletten laget med det jeg har av rester i fryseren og litt grønnsaker. Bondeomelett og sånt med masse ingredienser liker jeg når det gjelder omelett. Jeg lager heller eggerøre(10 sekunder steketid på høy varme) hvis jeg vil ha noe kjapt. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg har aldri på lokk etter at jeg fant ut at omelett smaker bedre hvis du steker den uten lokk. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Jeg har aldri laget uten lokk etter at jeg fant ut at den var bedre med lokk. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Rart det der... Noen opplever at det funker bedre med lokk og andre uten. Jeg lurer på hva som kan ha innvirkning på det? Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Det er mulig det er så enkelt som at vi behersker forskjellige teknikker bedre. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 (endret) Tar ikke den metoden veldig lang tid? Spørs hva du mener med lang tid,men rundt en 7-8 minutter tror jeg(kan ta tiden neste gang jeg lager omelett). Jeg syntes at det var lang tid jeg men... Jeg bruker ca 1 minutt på og steke omelett. Endret 11. januar 2012 av BirgerCaC Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147 Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 En "vanlig" omelettrøre gir vanlige omeletter - det vil si at lufta går relativt kjapt ut av den. Jeg ser på fremgangsmåten din at det mangler kaldt vann i røra!? Slik jeg har lært det så er vannet med på å blåse opp omeletten. Ellers ser jeg at det er en som foreslår å stivpiske eggehviter og tilsette. Har ikke prøvd den varianten. Lenke til kommentar
BirgerCaC Skrevet 11. januar 2012 Del Skrevet 11. januar 2012 Så det vil lønne seg og tilsette vann i omeletten når du steker den? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå