Gå til innhold

Hvordan lager dere Iste?


Balthier

Anbefalte innlegg

Jeg tenker først og fremst på avkjølingen. Har alt kjøpt inn 3 glassflasker. Jeg har hørt at man ikke skal putte varme ting i kjøleskapet. Og at hvis jeg forsegler flasken mens den er varm at den kan knuse pga lufttrykket endrer seg med temp.

 

Jeg vil gjerne ha tips til å lage iste. På forhånd takk..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

La den romtemperere seg, og så sett på korken?

Eventuelt, fyll en stor bolle med iskaldt vann og is, så putter du flasken med korken på oppi vannet og pøser på med salt. Saltet vil starte smelte-prosessen av isen mye fortere, og du vil få en iskald flaske veldig fort.

Lenke til kommentar

Når jeg har lagd iste tidligere har jeg kun tatt ca 1/3 av vannet og kokt det til "blandingen". Når alt er tilsatt(evt. sukker oppløst), heller jeg resten av vannet(som er iskaldt) i teen. Da blir miksen lunket/kald og kan trygt helles i flaske og settes i kjøleskapet:)

 

Det finnes nok titallsvis måter og lage iste på, jeg delte bare min egen :thumbup:

 

EDIT:

Saltet vil starte smelte-prosessen av isen mye fortere, og du vil få en iskald flaske veldig fort.

 

What? Blir det ikke kaldere fordi vannet får lavere frysepunkt?

 

 

 

 

Endret av Reap
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er en jobb for Google! \o/ eks

Angående nedkjølingen så skal du være litt forsiktig med glass og vakuum kan jeg tro ja.

 

takk for ingående link. jeg har brukt vannbad med stort hell, men synes det ofte tar for lang tid. nå er jeg tom for isposer men skal se neste gang om jeg ikke skal få noe til med is og salt, det hørtes spennende ut. :)

 

Hvordan gjør fabrikker det egentlig?

 

Ultrapasteurisering [rediger]

 

Melken oppvarmes i to trinn, først til ca 75°C og deretter under trykk til 140°C i 2-4 sek. Hvoretter den nedkjøles hurtig til 4°C eller under. Ultrapasteurisering innebærer at alle melkens bakterier destrueres, og melken vil få en ekstra lang holdbarhet. Den internasjonale betegnelsen for denne behandlingen er UHT (Ultra High Temperature).

 

Nå sies det ikke spesifikt noe om hvor hurtig det kjøles, men iomed at de klarer, under trykk, å koke melken til 140 grader i et par sek. så mistenker jeg at de kjøler dette relativt hurtig..?

 

Alstå, hurtigere enn i et hjemkokt vannbad da :p

 

Noen som vet noe om dette?

Lenke til kommentar

Ok ok. Takk.

 

Men hvilken temp er trygg før kjøleren? Har termostat.

 

Et kjøleskap er mellom 3-8 grader?

Tror nok alt under 30 funker greit.

 

Takk romis. HEhe når jeg tenker over det så er det jo ikke skadelig å sette romtemperatur i kjøleskapet (25c) så da burde jo svaret egentlig være greit. :)

Lenke til kommentar

Dette er en jobb for Google! \o/ eks

Angående nedkjølingen så skal du være litt forsiktig med glass og vakuum kan jeg tro ja.

 

Jeg brukte linken til occi. dette er da prosessen med å lage.

 

Her er ingrediensene.

 

For enkelhetens skyld setter jeg opp med stor porsjon.

 

4 liter vann

en kopp sukker

helst 2 ferskpresset sitron

eller et par dl konsentrat (smak deg frem)

3ss honning

4ss lønnesirup

 

blir spent på å se hvordan det smaker! :thumbup:

Lenke til kommentar

De er allerede i kjøleren. Skal lage biff med bernaisesaus, potetsalat og assorterte grønnsaker. Regner med at teen er is til da, så da kommer jeg tilsynelatende med feedback etter middagen.

 

Takker for interessen.. ;)

 

Ok. Var akkurat dette jeg mente. nå har de vært i kjøleskapet i over to timer og er fortsatt halvlunkne. :(

 

Har tappet en flaske og satt i fryseren nå da, men.. Argh, afkjølingen tar for lang tid!

Lenke til kommentar

De er allerede i kjøleren. Skal lage biff med bernaisesaus, potetsalat og assorterte grønnsaker. Regner med at teen er is til da, så da kommer jeg tilsynelatende med feedback etter middagen.

 

Takker for interessen.. ;)

 

Ok. Var akkurat dette jeg mente. nå har de vært i kjøleskapet i over to timer og er fortsatt halvlunkne. :(

 

Har tappet en flaske og satt i fryseren nå da, men.. Argh, afkjølingen tar for lang tid!

 

Ikke mye man kan få gjort med det, altså. Bare å vente, er jeg redd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...