asad Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Hei! La oss si jeg får en abbor , eller gjedde , mens jeg er ute og fisker på telttur. Hvordan tilberede folk fisken? Da jeg var i femundsmarka lagde jeg fileer av abboren , men føler mye kjøtt kastes bort på denne måten. Noen tips? Lenke til kommentar
MrEspen Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Abbor er det bare å steke hel, å lage filet av de er bare fjas. Gjedde er vel strengt tatt best å gi til bikkja. Får du ørret eller røye fungerer det også fint å steke hele uten å lage filet opp til en viss størrelse, ca 500gr kanskje. Et godt tips er å ta med mel+salt+pepper ferdigblandet, så kan du ha det i en pose og gni fisken godt inn med det før du steker. Et alternativ til stekepanna kan jo også være en slik "stekerist" som du putter fisken inni, den er fin å bruke for å steke på bålet. Tilbehør som passer godt til, og er lett å lage i villmarka er boil-in-bag villris. Lenke til kommentar
jaakervik Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Legg hele fisken i aluminiumfolie(ta selvfølgelig ut innvollene) fyll fisken med rømme og løk. legg pakken i bålet og vent. Vet ikke nøyaktig hvor lenge den skal ligge, men det finner du ut. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Det enkleste du kan gjøre er å sløye fisken, fjern gjellene og vask den godt. Stapp buken med sitronskiver eller noe som vil gi smak (furu- eller granskudd f.eks.), pakk i aluminiumsfolie og legg over bål eller pakk ned i glør. Snu pakken etter noen minutter (avhengig av hvor høy varme du bruker). Om du nå stikker kniven inn ved ryggfinnen og kjøttet slipper taket i ryggraden, er fisken ferdig. Da skreller du bare av skinnet og plukker kjøttet av beina. Ellers kan du koke opp en liten mengde vann, ha i en terning fiskekraft/litt salt og la fisken trekke i noen minutter. Her er det gjerne en fordel å fjerne hodet og dele fisken i jevnt store koteletter. Lenke til kommentar
asad Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 (endret) Takk for tips. Gnir dere fisken i mel altså? Skraper dere vekk skjell før dere begynner å steke den eller? Edit: Så det du skrev psilo , bra tips der. googlet meg fram til denne utifra det du skrev. Har litt bedre oversikt nå ja. Takk folkens! http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/315179/ Endret 26. oktober 2011 av asad Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 30. oktober 2011 Del Skrevet 30. oktober 2011 Takk for tips. Gnir dere fisken i mel altså? Skraper dere vekk skjell før dere begynner å steke den eller? Prinsippet med mel (og salt, m.m.), blir som "innbakte" reker/kreps. Noen bruker også dette når de steker bl.a. makrell hjemme. Våt fisk og rulle i melet. Hvis du skal spise det stekte skinnet, må selfølgelig skjellet skrapes av på skjellfisk, som abbor. Ser du har fått mange bra tips tidligere. Og mye bra, spessielt for korte turer. Også rømme, er bra, men egner seg vel lite for lengre turer. Tar du med deg aluminiumsfolie, kan du benytte det smøret du bruker til brødskivene og legge litt av det inni fisken (og litt utenpå), sammen med litt salt og eventuelt annet krydder. Ser noen har anbefalt løk, jeg bruker ofte enten litt purreløk, eller selleri, i tilegg til salt og smør. Men smak og behag. Husk også at du får kjøpt flytende melange. Er 3 dl for stor/tungt, hell over på en egnet småboks, i plast. Men, du klarer deg bra med bare salt, for lengere turer med bæring. Lenke til kommentar
asad Skrevet 3. november 2011 Forfatter Del Skrevet 3. november 2011 Takk geco. Skal absolutt teste dette neste gang jeg får fisk på tur. Forhåpentligvis snart!Femundsmarka ble hvertfall en slager, etter din anbefaling! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå