skulegutan Skrevet 24. oktober 2011 Del Skrevet 24. oktober 2011 (endret) Vurderer kjøttskjærer yrket, vet at det er hardt arbeid osv... Noen som vet hva en vanlig årslønn/timelønn ligger på, veit at de fleste jobber på akkord så dere kan ta med det også.. Tror grunnlønna er 148kr/t med fagbrev. Hører at de på de store firmaene som fks. nortura ligger på over 400,000kr året... Men regner med at de mindre bedriftene ikke har så mye Endret 24. oktober 2011 av skulegutan Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 24. oktober 2011 Del Skrevet 24. oktober 2011 Jeg fikk 140,- kr. i timen som kjøttskjærervikar+25% av akkord uten fagbrev. I løpet av de 3 månedene hadde jeg vel 160,-kr. i timen i snitt. Jeg fikk også 140,- i timen under opplæring. Med fagbrev kan du tjene flere hundre kroner i timen som kjøttskjærer. Hvis du har interesse for faget, så har vel ikke pengene noe å si(ikke at det er så sykt høy lønn heller da). 80% av de jeg jobbet med hadde vondt et eller annet sted på grunn av slit. Jeg hadde aldri orket å jobbe som kjøttskjærer fast(så og si ingen sosial omgang annet enn i pausene, ettersom du går med hørselsvern hele tiden). Lenke til kommentar
skulegutan Skrevet 24. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 24. oktober 2011 (endret) Vurderer kjøttskjærer yrket, vet at det er hardt arbeid osv... Noen som vet hva en vanlig årslønn/timelønn ligger på, veit at de fleste jobber på akkord så dere kan ta med det også.. Tror grunnlønna er 148kr/t med fagbrev. Hører at de på de store firmaene som fks. nortura ligger på over 400,000kr året... Men regner med at de mindre bedriftene ikke har så mye + 25% av akkord?? Har man lov å jobbe akkord hver dag hele dagen? Kan en med fagbrev få en årslønn på 300,000kr året? Hvis han jobber normalt.. Mener du: 140kr/100*125=18xkr/timen? Så når du jobber akkord får du 125% lønn? Endret 24. oktober 2011 av skulegutan Lenke til kommentar
Dr. Brodsky Skrevet 24. oktober 2011 Del Skrevet 24. oktober 2011 årslønna ligger som kjøttskjæreren sin vet jeg. rundt 350000-400000kr +++ Du visste jo nettopp hva en kjøttskjærer tjener. Lenke til kommentar
skulegutan Skrevet 24. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 24. oktober 2011 (endret) urelevant jeg spør om utreningen av akkord + 25% akkord vil si? Endret 24. oktober 2011 av skulegutan Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 24. oktober 2011 Del Skrevet 24. oktober 2011 Akkorden blir regulert hele tida. Hvis bedriften gjør det bra/har mer og gjøre, må du gjøre en bedre innsats. F.eks. hvis akkorden er på 50,- kroner og du har 100% akkord i tillegg til timelønn har du: timelønn+50,-kr. i timen. Kanskje akkorden dagen etter er på 55,-. Da har du plutselig +55,- i timen. Der jeg var, var akkorden på ca. 80,- kroner. Siden jeg da hadde 140,- i timen + 25% akkord hadde jeg: 140+25%av80=160,- LES Lenke til kommentar
skulegutan Skrevet 25. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2011 (endret) Så man kan ikke jobbe akkord hver arbeidsdag? Og kan man jobbe 100% akkord, eller må man jobbe 25% som deg? Endret 25. oktober 2011 av skulegutan Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Det er ikke noe "kan jobbe akkord". Er det akkord i tillegg til timelønn så er det det. Hvor my av akkord du får kommer vel an på hvor lenge du har vært på arbeidsplassen, eller hvor effektiv du er. 1 Lenke til kommentar
skulegutan Skrevet 25. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 25. oktober 2011 Så det er ikke egne benker der folk jobber akkord - og andre benker der folk jobber i sitt eget tempo? Alle har mulighet til å jobbe selvstendig og være ansvarlig for sin egen bruttolønn? Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 25. oktober 2011 Del Skrevet 25. oktober 2011 Så det er ikke egne benker der folk jobber akkord - og andre benker der folk jobber i sitt eget tempo? Nei. Akkorden kan dog variere fra avdeling til avdeling. Den kan være på 45,- kroner på purkeskjæra og 41,- på innmat f.eks. 1 Lenke til kommentar
skulegutan Skrevet 26. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 26. oktober 2011 Snakket med et firma nå, og de sier at kjøttskjærerne må også pakke og vakulere til tider, det er totalt 18stk. Noen som veit hvordan dette er? De hadde visst 10-15kr under kjærerne sin lønn.... Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Jeg synes det virker som om du fokuserer alt for mye på lønn når det kommer til arbeid. Jeg også syntes det var konge når jeg fikk vikariat hos Nortura, men var veldig glad når jeg var ferdig med det. Etter å ha hatt en del jobber(alt fra kokk til klesbutikk) har jeg forstått hva folk mener med at man ikke må fokusere bare på pengene. Poenget er at du skal trives med det du skal holde på med hver eneste dag. Anyways, det høres jo nå ut som om kjøttskjærere tjener dritfett i forhold til andre yrker, noe som er feil. Og hvis du i tillegg tar hensyn til det som kreves av deg fysisk og psykisk når det gjelder å stå ved en slakterbenk fra kvart på 6 om morgenen til halv 3 er ikke kjøttskjærer veien å gå hvis man har stort fokus på penger. Alt jeg skriver er min egen erfaring/det som jeg har opplevd. 1 Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 Eg er enig med mykje av det som Reap seier her. I det lange løp er det nok betre å sattse på ein jobb som er mindre slitsom både fysisk og psykisk sjølv om du får nokre kroner mindre i timen. Då er det mykje større sannsynlegheit for at du orker å stå løpet ut til du blir pensjonist. Det er ikkje så vanskelig å tjene over 400 000 i året, sjølv som u-utdanna. Spørsmålet er berre kor mykje og kor hardt du er villig til å jobbe. 1 Lenke til kommentar
SuperSjantis Skrevet 26. oktober 2011 Del Skrevet 26. oktober 2011 (endret) Eg er enig med mykje av det som Reap seier her. I det lange løp er det nok betre å sattse på ein jobb som er mindre slitsom både fysisk og psykisk sjølv om du får nokre kroner mindre i timen. Då er det mykje større sannsynlegheit for at du orker å stå løpet ut til du blir pensjonist. Det er ikkje så vanskelig å tjene over 400 000 i året, sjølv som u-utdanna. Spørsmålet er berre kor mykje og kor hardt du er villig til å jobbe. +1 til meg! EDIT: Av en eller annen grunn har jeg blitt meget opphengt i det grønne plusstegnet på postene Endret 26. oktober 2011 av Reap Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå