Gå til innhold

Atferdsproblemer med hund


Anbefalte innlegg

Hei. Vi har en border-collie, hun har alltid hvert en glad og nysgjerrig hund som elsker å leke og gå på lange turer. Men de siste ca 4månedene har hun begynt å vise atferd som bekymrer meg litt.

 

Hunden er nå 2,5 år gammel. Tidligere når vi møtte andre hunder var hun tydelig "underdanig". Hun lå seg gjerne ned i "ligg-posisjon" og bare så på de andre hundene. Hun har med andre ord aldri hvert spesielt interessert i hunder hun ikke kjenner. Med hunder som vi møter daglig derimot går hun godt overens med.

 

Nå i de siste månedene har hun begynt å bli litt lunefull, om fremmede hunder er veldig pågående kan hun gjerne flerre tenner. Hun har også begynt slik med mennesker hun ikke kjenner.

 

Border-collie trenger jo masse aktivitet, og vi er alltid på 2-3 turer hver eneste dag.

 

Vi var på valpekurs med henne da hun var valp. Når hun er inne rundt familiemedlemmer er hun alltid kjempe snill og kjærlig. Håper noen av dere har noen gode råd om hvorfor hun trolig har begynt å få denne atferden, og hva vi kan gjøre for å stoppe det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være det at hun rett og slett begynner og bli voksen og har bestemt seg for og ikke godta alt mulig. litt vanskelig og si egnetlig men står hun noe ute i bånd utenfor huset alene?

 

Det kan og ha noe med saken og gjøre.

 

Ellers så kan hun faktisk være syk og at hun føler en trang til og "passe" på dere og beskytte og ikke vise tegn til svakhet

Lenke til kommentar

1. Veterinær! Finn ut om bikkja har vondt noe sted.

 

2. Om ikke bikkja feiler noe fysisk, er det på tide å gjøre noe med dette, det kan godt bli mye verre om det får utvikle seg uhindret - eller det kan gå over av seg selv..

Først og fremst, tenk bakover, prøv å tenk etter når dette startet og hvordan det evt foregikk - og hvordan dere da reagerte. Forsøk deretter å få kontakt med en flink atferdsterapeut.

 

Slike ting er sjeldent noe for et diskusjonsforum som dette. Dere risikerer å få flere og mer alvorlige problemer heller enn å løse dette relativt lille problemet.

 

Send en mail til [email protected] - sekretæren i NAS (www.nafs.no) hjelper dere med å finne flinke folk der dere bor.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...