Gå til innhold

Slåskamp teknikker eller muskler?


fsx v1.1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ok teknikker og litt muskler

 

 

 

Kan en fyr som aldri træner sloss med en som er sterkere og vinne? bare at han kan de riktige teknikkene

 

Jeg veit at slå mot halsen setter han ut av spill men også veldig farlig og man trenger bare noen kilo slag så knekker man noe i halsen så man trenger ikke og være kjempe sterk for og skade noen

Endret av fsx v1.1
Lenke til kommentar

Både og. Du kan slå hardt, men samtidig ikke være god til å sloss, eller du kan være god til å sloss uten egentlig å kunne slå særlig hardt. Du kan vinne en slosskamp på å få inn en knallhard, heldig fulltreffer. Så lenge motstanderen ikke ser den komme, kan han være aldri så god til å sloss uten at det har så mye å si fra eller til.

 

Spør du meg, avhenger utfallet av en mann-mot-mann-slosskamp i stor grad av flaks, særlig om begge parter er omtrent jevnstore/jevngode til å sloss. Selv er jeg en relativt liten kar på 176 cm og ca 67 kg, og jeg vil strengt tatt være skeptisk til en hvilken som helst slosskamp uavhengig av størrelse på motstanderen. Jeg vil på ingen måte hevde jeg er spesielt god til å sloss, men jeg har trent litt kampsport, blant annet krav maga og judo, og har innøvd en del pareringer for ulike slag - både rette slag, "fyllaslag" og spark fra ulike vinkler etc., samt påfølgende nedtak.

Å f.eks. parere et rett slag og kontre med et nedtak fungerer fint selv på motstandere på to meter og over 100 kg, men det fordrer at jeg ser det komme. Får jeg meg først en skikkelig på trynet ser jeg for meg at jeg går lett i bakken, og når man tar mennesklig reaksjonstid i betraktning er det fort gjort å få seg en ubehagelig overraskelse man ikke rekker å forsvare seg mot, selv om jeg har repetert disse bevegelsene hundrevis av ganger.

 

Det jeg vil frem til er at verken teknikk eller rå styrke vil kunne garantere utfallet av en slosskamp. Det vil være fordelaktig å være stor og sterk i en typisk "barfight", men det vil også være en fordel å ha trent kampsport- eller selvforsvarsformer, og demed ha god teknikk. Men du kan ha aldri så god teknikk; det vil ikke hjelpe dersom du går ned for telling straks motparten klapser deg lett på kinnet.

 

Kan en fyr som aldri træner sloss med en som er sterkere og vinne? bare at han kan de riktige teknikkene

Vel, for å innarbeide "de riktige teknikkene" er man fort nødt til å trene. Går dog ut ifra at du helst tenker styrketrening, men du kan vinne en slosskamp uten å være så fryktelig stor og sterk. En

fra judo er også en måte å vinne en slosskamp på... Skjønt, jeg ville ikke brukt den på en tilfeldig kar på byn en lørdagskveld, men du tar poenget. Endret av srbz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mitt personlige svar: Slåsskamper blir vunnet av den som er "galest" og først slår den andre hardt nok i hodet. Alle over tolv år er sterke nok til å gjøre seriøs skade på et annet menneske og all "teknikk" de trenger er egentlig å lage en knyttneve og slå med den uten å knekke en finger. Alle slåsskamper jeg har sett har enten vært over maks fem sekunder etter at den første slår (gjerne med bare ett eller to slag hver) eller at de to ender i en panisk rullekamp på gulvet som ender med at alle andre i rommet drar de fra hverandre.

 

Det som faktisk svarer mer eller mindre saklig på spørsmålet: Både det å være sterkere og bedre teknisk gir fordeler, men hverken av de to egenskapene gir absolutt overtak over det andre.

Lenke til kommentar

Mitt personlige svar: Slåsskamper blir vunnet av den som er "galest" og først slår den andre hardt nok i hodet.

Dette er nok fort realiteten ja. Etter at par runder med sparring iført beskyttelsesutstyr (inkl hjelm med full ansiktsbeskyttelse) mot en jevnstor motstander har jeg erfart at slosskamper fort kan avgjøres av "utøvernes" eksplosivitet. Raske, repetitive angrep, fortrinnsvis mot hodet, avgjør en kamp temmelig kjapt når vi ikke snakker om kampsport på toppidrettsnivå. Sloss du mot en energisk motstander, og han først får inn et slag i hoderegionen, rekker du ikke å komme skikkelig til hektene igjen før det neste slaget treffer. Du merker det godt selv med beskyttelsesutstyr ;)

Endret av srbz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg var engang i slåsskamp fordi en tulling på klassetur skule ha plassen min, han er mye høyere en meg og litt sterkere men det ble uavgjort han slo meg i hodet jeg responsa med og gjøre slag mot brystet Men det var ikke kraftig for var i en klikke situasjon og adrenalinet strømma så tenkte ikke klart men etter det første slaget så blocka jeg han med beina (Jeg tenkte i ettertid at jeg hadde den sjansen for og bli ferdig og jeg vinne med og slå med beina i trynet men tenkte ikke på det, eneste jeg tenkte "Hold han unna meg") jeg fokuserte på og holde han unna meg så han ikke fikk slå flere ganger og da kom læren og skilte meg og han. Og jeg er veldig svak men fortsatt så ble det uavgjort. Da brukte jeg noen teknikker jeg hadde lært og funka det, som jeg ser det så handler det mere om teknikker en muskler

Endret av fsx v1.1
Lenke til kommentar

ikke bare lærer man mye teknikk om man driver med kampsport, men du får utrolig gode reflekser og det hjelper utrolig mye!

 

er mange år siden jeg trente judo nå men det er en del teknikk og reflekser som sitter i muskelminnet altså, det er rett som det er når jeg spiller rugby at noen reflekser slår inn og folk tar turen over skuldra mi eller noe

Lenke til kommentar

ikke bare lærer man mye teknikk om man driver med kampsport, men du får utrolig gode reflekser og det hjelper utrolig mye!

 

er mange år siden jeg trente judo nå men det er en del teknikk og reflekser som sitter i muskelminnet altså, det er rett som det er når jeg spiller rugby at noen reflekser slår inn og folk tar turen over skuldra mi eller noe

Ja, samtidig som man øver inn bevegelsene for de ulike teknikkene, vil man bedre reaksjonstiden. Man vil oppfatte angrepet raskere, og "iverksette mottiltak" raskere. Alt går på øvelse.

 

Jeg så for noen år siden en artikkel som omhandlet et studie, der man hadde funnet ut at folk som spiller FPS-spill raskere oppfatter endel ting, noe som bl.a. potensielt skulle kunne bedre reaksjonstiden deres i trafikken (ble det påstått). Studiet ble gjennomført ved at testsubjektene skulle observere noe på en skjerm, og man målte observasjonstiden for hvert forsøk. Gamerne brukte mange ganger kortere tid på å observere elementene kontra "ikke-gamerne", og man fant også ut at begge grupper brukte samme metode for å lete etter detaljer på skjermen, eneste forskjell var at FPS-spillerne utførte dette søket raskere. Man kan dermed tydeligvis trene opp reaksjonstiden sin på denne måten (har dessverre ingen referanser i farten).

 

Tviler dog på at tusen timer Battlefield på PC gjør deg bedre rustet i en nevekamp, men om du faktisk har trent endel nærkamp/sparring vil du nok etterhvert legge fortere merke til detaljer som f.eks. hvorvidt motstanderen dropper skulderen, noe som røper at han er i ferd med å slå, og hvilken arm. Slike ting er gull verdt i en nevekamp, da har du plutselig tid til å reagere på og deflektere et slag eller spark.

 

Funker også og lære self defend teknikker ifra youtube og lære reflekser med en venn og følge denne guiden

 

http://www.wikihow.com/Improve-Fighting-Reflexes

 

We have internett we have what i want to find

Problemet med dette er at du fort kan øve inn ting på feil måte dersom du ikke har en instruktør/veileder.

 

Det er visstnok slik at man må repetere en handling ca. tusen ganger før den blir instinktiv (altså ren refleks). Om du repeterer en parering feil tusen ganger, vil du også utøve den feil når det trengs, potensielt med fatale følger.

Endret av srbz
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det jeg syntes er det viktigste jeg har lært på kampsporttrening er å virke mindre truende. Rett og slett hvor jeg bør ha armer og bein og hvordan jeg bør posisjonere meg i forhold til og mitt kroppsspråk mot en annen person som gjør at jeg ikke fremstår provoserende.

 

Jeg veit at slå mot halsen setter han ut av spill men også veldig farlig og man trenger bare noen kilo slag så knekker man noe i halsen så man trenger ikke og være kjempe sterk for og skade noen

Omtrent alle deler av kroppen har punkter det er lett å skade, vær så snill å ikke tenk på skademaksimering før du er i en situasjon hvor det _virkelig_ er nødvendig. Hals, øyne, fingre, skritt, kjeve og knær kan du om du er uheldig skade permanent. Om du ender i en amper situasjon er det ikke kult å bare utføre en "teknikk" som resulterer i at den andre personen sitter i rullestol resten av livet.

 

Som en kort anekdote kan jeg nevne at en jeg gikk på ungdomsskolen med kom i en situasjon med en ett år yngre og sikkert tyve kilo lettere enn seg. Den yngre slo til han, han gikk i bakken, lå i koma i et par uker og måtte lære å gå på nytt. Digg når du er 14-15 år.

Lenke til kommentar

Er helt enig med deg Johndoe!

Judotreneren min sa alltid at det viktigste vi fikk med oss fra judoen var kondis og styrke som lot oss stikke av fra slåsskamper uten å skade noen, men om vi virkelig sleit så hadde vi nok kunnskap og vett til å jule opp folk så vi fikk gjort et skikkelig inntrykk men det uten å drepe/ødelegge noen for livet!

 

å drive å leke karatekid i slåsskamp ender mest sannsynlig opp med at folk ler av deg mens motstanderen din banker gørra utav deg, og du lærer deg ingen brukbar teknikk gjennom en video, teknikk lærer du via øving, sparring og feedback fra trener etc.

Endret av weebl
Lenke til kommentar

Det beste selvforsvaret er uten tvil å unngå slosskampen i det hele tatt. Det er nok det viktigste jeg lærte når jeg trente kampsport. Lære i fra Youtube kan jeg ikke anbefale. For å lære ulike teknikker skikkelig må du gjøre de om og om igjen på en partner. Og det kan være dumt og farlig uten en med skikkelig kunnskaper som kan se om du gjør det riktig eller galt.

Lenke til kommentar

Jeg har deltatt i to grappling kamper som er relevante for tråden. Grappling vil si bryting hvor målet er å fange motstanderen i en lås hvor han da må gi seg (enten ved triangle choke, armbar etc).

 

Personlig er jeg ganske høy, slank og ikke spesielt sterk, men jeg er dyktig teknisk. På VGS var en bodybuilder (90 kg, jeg var vel 80) kompis høy på pæra og jeg utfordret han til en brytekamp hvor han sa han lett skulle ta meg. Kampen gikk litt fram og tilbake, han var veldig sterk men hadde ikke peiling på teknikk, så han havnet i en triangle choke til sin store fortvilelse og skuffelse.

 

Senere i forsvaret møtte jeg en som var både dyktig teknisk og var veldig sterk. Jeg hadde til min store ergrelse liten sjangs og tapte ganske raskt.

 

Moralen er du må ha begge.

 

Slåsskamp med slag og spark er noe ganske annerledes, men hvis det er en mot en hvor motstanderen bare kan slå og du kan bryte ligger du bedre ann som bryter. Bare lær noen takedowns så får du motstanderen ned på bakken og uskadeliggjør personen i en lås, mye mer human slossing enn primitive slag hvor tenner fyker og tårer renner.

 

Et velkjent eksempel på slag mot bryting i en mobbesituasjon:

 

http://www.youtube.com/watch?v=2f1FUTnVPPk

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jobbet en del år som vakt ved et utested, min erfaring er at det mest effektive er å headbutte så hardt som mulig i neseregionen til motstander (gjerne 2-3 ganger), for deretter å tvinge ham ned og låse hendene bak på ryggen (så hardt at det er umulig å bevege hånda eller kroppen). Dette har fungert for meg på både kampsport trente folk (av typen rundspark mot hodet, Tekken wannabees), og mot enorme bønder i skinnvest - ikke at det har fungert alltid, har fått et par "susere" selv.

 

Dersom det er snakk om en veldig full, eller veldig svak motstander, så er det egentlig bare å legge i bakken med en gang (trenger ikke knuse nesa med mindre det er helt nødvendig).

 

Uansett så er innstillingen det viktigste, du er ikke ute etter å trekke deg eller nøle når ting først er i gang, da får du garantert bank.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...