Gå til innhold

Hvordan startet hitler krig, og hvordan bygde han seg hær?


Henrikenn

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sakset fra Wiki: Han kom til makten etter den økonomiske krisen som oppstod i Tyskland i etterkant av første verdenskrigen og krakket i økonomien i 1929. Ved bruk av propaganda og karismatisk tale appellerte han til arbeider- og middelklassens økonomiske behov, og slo an nasjonalistiske, antisemittiske og antikommunistiske toner.

http://no.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Lenke til kommentar

Fordi han hadde unike talegaver og fleksible prinsipper fikk han økonomisk støtte av industrialistene i Tyskland og store deler av Vesten etter de sosiale og politiske forholdene som oppstod som nevnt ovenfor.

 

Selve opprustningen er egentlig ikke noe hokus pokus. Tyskland hadde ironisk nok et av de mest åpne og liberale samfunnene i Europa i kjølvannet av den første krigen, noe som resulterte i en enorm utvikling innen vitenskap og forskning. Enkelte våpen ble bygd via byråkratiske smuthull og andre styrker ble trent i øst etter avtale med Stalin. Men Tysklands hær var ikke spesielt imponerende styrkemessig til å begynne med. Faktisk hadde de den minste hærene av alle stormaktene i Europa og USA. Full krigsøkonomi ble ikke innført før 1943 og produksjonen peaket så sent som 44. Sovjet og de vestlige demokratiene var mye mer "totalitære" på den måten i krigens første fase.

 

Hvorfor de klarte å grabbe til seg så mye som de gjorde var rett og slett fordi Hitler var et politisk geni med baller av stål. Til dels var han også et militært geni i sin egenskap å satse alt der de fleste vil nøye seg med å sikre sin maktposisjon. Tyskland hadde også mye uflaks og det kunne fort blitt mye jevnere enn det det ble.

 

Hitler hadde mye storhet i seg og hadde det ikke vært for den grusomme rasismen ville han nok endt opp i historien som en slags Hannibal.

Endret av herrnimrod
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Så han startet andre verdenskrig 3. september, ETTER at han allerede hadde mobilisert en fullskala invasjon av Polen og begynt invasjonen 1. september samme år og allerede vunnet det første slaget?

 

Det tar måneder å planlegge en invasjon og mobilisere styrkene, så det var ganske bra gjort.

 

Bromberg-massakeren er tidenes dårligste unnskyldning for andre verdenskrig.

Blant annet fordi den skjedde etter at andre verdenskrig offiselt var startet...

Selv konspirasjonsteoretikere må forstå at årsaken må komme FØR konsekvensen.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...