Gå til innhold

Førsteinntrykk av motsatte kjønn (på date?)


Anbefalte innlegg

Husker en gang jeg var yngre og hadde en litt eldre kar som en slags "mentor" når det gjaldt damer. Ikke vet jeg om han noensinne snakket sant, men å skryte kunne han i alle fall. I tillegg mente han å ha svaret på hele gåten som er det motsatte kjønn. Jeg husker dessverre ikke hele bibelen hans, men løsningen bestod hvertfall av blant annet av at jentene man møtte ville med én gang legge merke til skoene dine, samt neglene. Hadde man de to tingene på stell ville man gjerne ha passert det første, gjerne vanskelige stadiet som gikk på det overfladiske inntrykket, ifølge ham. (Var en del ekstra riffraff inkludert i det hele som jeg per dags dato ikke husker.)

 

Men jeg har tenkt litt på det i ettertid. Hva ser dere egentlig på når dere møter en person for første gang? Nå er jeg spesielt nysgjerrig på hvordan man oppfatter det motsatte kjønn, gjerne på date eller i lignende scenario. Hva er det første som legges merke til, hva gir deg positive vibber, og hva gir deg frastøtende tanker? Det vil jo uten tvil variere fra sjel til sjel, men muligens kan man finne en rød tråd blant det som går igjen.

 

Skal sies at nå tenker jeg utelukkende på utseende - hår, hud, klær, antrekk, sko, etc.

 

 

Personlig tør jeg påstå at jeg legger merke til et par tre-fire ting ved jenter når jeg først treffer dem:

 

- Først og fremst antrekk. Jeg er en sucker for kjoler, og foretrekker lette, luftige sommerkjoler. (Kommer jo selvfølgelig en del an på været - man går ikke akkurat i kjole midt i vinteren.) Er ikke superfan av luer på jenter, merkelig nok. Ellers glad i skjørt. Klærne bør generelt sett sitte godt - jenter som går kledd noen størrelser for store er ikke helt min greie.

- Mengde sminke. Jenter som veldig tydelig har på lag på lag med sminke er komplett uinteressante for min del. Ekstra uinteressant om de fremstår tildels oransje eller overdrevent "sminkebrun" i ansiktet. Huff.

- Hår/frisyre. Er ikke glad i hestehale. Løst eller ellers en form for oppsatt hår er å foretrekke.

- Sko. Men alle går med converse for tiden, så det pleier ikke å være et stort emne. (Passer stort sett greit på de fleste jenter, syntes jeg.)

 

Hva ville fått dere til å tenke "wow!" basert på inntrykket du kan gjøre deg med øynene alene? Hva ville lagt demper på interessen? :< Hit me!

Endret av Klatt3n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om han mente å ha svaret på gåten om det motsatte kjønn burde det i seg selv være et klart signal om at karen ikke har peiling på hva han snakker om.

Har du sett Dagens Mann på TV3? Hvis ikke, gjør det. Ja, det er trash, men du ser fort at det ikke eksisterer en fasit. Damene der er veldig opptatt av klesstilen på guttene som kommer ut, men hva de mener er pent og ikke pent er de veldig uenige om.

Noen kvinner vil tenke "Wow!" om de ser du har på deg et par lekre, nypolerte wingtips. Andre kvinner vil tenke at du enten er en klein soss eller at du minner henne om bestefaren sin.

I Esquire ble det i en sammenheng sagt av ei dame at kvinner først kikker på klokken, deretter på skoene.

Man kan nok kle seg akkurat som man vil, men hvordan man kler seg tiltrekker jo naturligvis forskjellige type jenter. En gutt med rånerstil vil jo f.eks. neppe få napp hos ei vestkant jente som venter i spenning på en mann som signaliserer at han har ambisjoner.

 

Personlig er det noen ting som er viktig for min del om jeg skal ut (ikke for å sjekke opp dame dog, har samboer):

- Stelt hår, ikke fettete

- Stelte negler (ikke skitt, fin lengde og pent klippet)

- Lukter godt (ren og pen + parfyme)

- Ren hud (bort med kviser, fettete hud, hudormer og skinn i huden)

- Barbert

 

Selv er jeg veldig opptatt av hvordan jenter (og gutter for øvrig) jeg møter kler seg, men det har veldig lite å si for videre kontakt. Med unntak selvfølgelig.

 

Jeg er fan av kvinner som bruker sminke som et verktøy for å utheve det beste i ansiktet deres, fremfor de som jobber alt for hardt med å dekke over alt de ikke liker og ender opp med å se ut som roadkill.

 

Av hår liker jeg vel ganske mye, men er lite fan av sidecut på jenter. Det er rett og slett bare ikke pent. Oppsatt hår, flette/fletter (på forskjellige måter), pannelugg osv. er ting jeg personlig liker.

 

Pumps og ballerinasko er jeg veldig glad i. Liker generelt jenter i høye hæler (ikke nødvendigvis Victoria Beckham-høye) og jenter med feminine sko. Hadde nok i utgangspunktet styrt unna ei jente med converse på beina, dersom hun ikke var ekstremt vakker og kjemien var på topp.

 

Det som derimot er viktigst for meg er at jenta er bevisst på antrekket, stilen og måten hun tar seg ut på og at hun er komfortabel med det hun går i. Det verste jeg ser er jenter som ikke er komfortable med det de har på seg. Noe av det beste jeg ser er selvsikre jenter, jenter som er fornøyd med hvordan de ser ut, hvordan antrekket ser ut og føler seg komfortable og avslappet.

 

Skal jeg til slutt velge én ting som jeg legger merke til ved første øyekast er det nok skoene. Så nylig ei jente med et par meget pene sko fra Jimmy Choo og vips var hun mer interessant.

 

Kan jo også nevne noen plagg til jenter jeg virkelig avskyr: Harembukser, bukser med sleng og bukser med veldig høyt liv.

 

Edit: Vil kanskje ikke legge veldig mye i klesstilen på folk. Du kan lett gå på en bommert også. Har blitt tatt for å være en konservativ og rik vestkantgutt pga. måten jeg kler meg på, mens jeg i realiteten er det stikk motsatte. "Don't judge a book by its cover" er det jo noe som heter.

 

Edit: Endret og rettet opp litt i teksten.

Endret av lokeland
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...