AnonymDiskusjon Skrevet 10. oktober 2011 Del Skrevet 10. oktober 2011 Hei! Jeg er i utgangspunktet en 25-åring som er frisk og lite syk. Etter at jeg tok mandlene da jeg var liten og frem til for et år siden var jeg syk maks en gang i året. Siden i oktober i fjor har jeg vært syk 5 ganger: oktober 2010 januar 2011 juli 2011 september 2011 oktober 2011 De tre første var sannsynligvis vanlig influensa, noe jeg ikke pleier å få selv om andre i samme hus har det. For en måned siden var jeg på besøk hos familie der tanta mi var syk, og sannsynligvis smittet hun meg med ett eller annet magegreier. Jeg ble iallfall dårlig; fikk feber og gikk mye på do på grunn av diaré. Magen var ikke bra i lang tid og resulterte i dårlig matlyst, noe som gikk hardt utover yteevnen og dermed lite med studering i et par uker etter en halv uke med nevnte feber og diaré. Før helga fikk jeg noe lignende magegreier igjen. Kraftig diaré, høy feber og hodepine. Jeg lå et par dager under dyna og skalv og kom meg såvidt opp for å komme meg på do. Nå virker det som om feberen er borte, men jeg har fortsatt hodepine og er uvel i magen. Har jeg bare vært uheldig, eller kan denne økte sykdomsfrekvensen være tegn på noe mer alvorlig? Er som sagt vanligvis veldig sjelden syk. 25 år, trener mye og spiser sunt, og helsen har egentlig vært upåklagelig. Postet av anonym: df077b3fb148f0c513da5a312e67ab28 Lenke til kommentar
Samara Skrevet 11. oktober 2011 Del Skrevet 11. oktober 2011 Foreslår at du spør legen. Han kan sikkert teste deg for ulike ting også. Tenkte litt på svekket immunforsvar, men jeg kan ikke si noe om hvorfor du isåfall kan ha fått det sånn plutselig, uten at det er noe annet som er hovedgrunnen. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 11. oktober 2011 Del Skrevet 11. oktober 2011 Stress øker sykeligheten, så om du har mye stress kan det muligens forklare. Det finnes enkelte mikroorganismer som kan lure i systemet og nedjustere immunforsvaret og energiproduksjon etter en infeksjon. EBV som forårsaker kyssesyken (influensalignende forløp) er velkjent for dette, men det finnes mange andre også. Spesielle kombinasjoner av mikroorganismer i f.eks de hvite blodcellene kan være ganske så problematiske da de skaper dysfunksjon. Det samme kan skjer i mitokondriene som er energiproduksjonsenhetene i cellene. Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner, men kan være mulige årsaksforklaringer. Er det noe du kan sette fingeren på som er annerledes i miljøet ditt. Oppholder du deg andre steder, med andre mennesker enn før, gjør du andre ting enn du pleier etc. Roten til dette ligger jo en eller annen plass. Lenke til kommentar
Snurreleif Skrevet 11. oktober 2011 Del Skrevet 11. oktober 2011 Har mye av den samme følelsen du har trådstarter. Pleide å være frisk som en fisk, og syk MAKS en gang i året hvis jeg var uheldig. I løpet av de tre-fire siste månedene har jeg dog vært syk sikkert to-tre ganger allerede, og jeg er stygt redd for at jeg må til legen i morra og få sykemelding ut uka. Føler seg jo som en skikkelig slask og latpeis, men man kan vel ikke noe for at man er syk.. Lenke til kommentar
Xandathrii Skrevet 11. oktober 2011 Del Skrevet 11. oktober 2011 Har også vært mye syk i tider.. Mye forkjøla... Og ettervært sjekka jeg opp litt.. Tenkte da svekket immunforsvar, og kjørte straks i gang en "steinalder-kost" diet, med MYE kjøtt og energi. Egg og bacon til frokost o.l. Kutta ut sukker HELT. Og jommen har det funka også! 1/2 år siden siste forkjølelse nå, ny pers, hehe... Trener selvfølgelig MYE ved siden av denne kosten, ellers hadde jeg "rullet" hæ hæ Lenke til kommentar
vidor Skrevet 11. oktober 2011 Del Skrevet 11. oktober 2011 (endret) Har også vært mye syk i tider.. Mye forkjøla... Og ettervært sjekka jeg opp litt.. Tenkte da svekket immunforsvar, og kjørte straks i gang en "steinalder-kost" diet, med MYE kjøtt og energi. Egg og bacon til frokost o.l. Kutta ut sukker HELT. Og jommen har det funka også! 1/2 år siden siste forkjølelse nå, ny pers, hehe... Trener selvfølgelig MYE ved siden av denne kosten, ellers hadde jeg "rullet" hæ hæ Sukker, hvetemel og raske (og tomme) karbohydrater er ikke noe bra for kroppen. Det er mange som har spist vekk mye mange diagnoser ved å eliminere dette fra kostholdet, men jeg er også skeptisk til overdreven steinalderkost, for den har sine problemer den også. Statens kostholdsråd er etterhvert høvelig fornuftige, så ved litt modifisering (avpolitisering som jeg kaller det) av dem i forhold til aktivitetsnivå så har man et godt utgangspunkt. Ellers er det som kommer fra Weston A. Price Foundation generelt gode råd til å stole på, men sikkert litt for eksotisk og sært for de fleste, eller hvor mange vil lage sine egne fermenterte grønnsaker og spise lammelever. Det har slått meg at mennesket er det eneste vesenet som herper så til de grader med maten. Alle andre pattedyr klarer seg fint med forholdsvis helt og fersk mat som ikke er bearbeidet. Det er bare vi som er så smarte at vi ødelegger maten og helsa vår og spiser primært for nytelsen og ikke ernæringsbehovet. Industrien og kapitalismen må nok ta sin den av æren her, men alle har ansvar for seg selv, selv om markedsføringen gjør hva den kan for å få deg usunn hvis du ikke setter på de kritiske brillene. Endret 11. oktober 2011 av vidor Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå