Gå til innhold

Skal bygge pc. Trenger litt hjelp


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg skal bugge pc, og har kjøpt sånn antistatisk armlenke. Det jeg lurer på er om det er nok å bare feste den i kabinettet og rundt håndleddet? Bør jeg feste den i noe annet enn kabinettet? Synes det høres litt dumt ut å feste den i kabinettet, siden komponentene er i kabinettet. Vil ikke de da få strøm når jeg bygger?

 

Også lurer jeg på om det går an å bruke antibac for å rengjøre cpuen? Jeg vet det er best med isopropanol, men det er ikke sikkert jeg har det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste er å feste den i noe som er jordet. Dog, med mindre du står i ullsokker på et linoleumsgulv og sjonglerer med komponentene skal det litt til for å tilføre de skader pga. statisk elektrisitet. De fleste, inklusive meg bruker ikke en slik lenke og det går fint. Men det er selvfølgelig greit å være føre var :)

 

Du behøver ikke å rengjøre CPU ved førstegangs bruk. Det er kun ved fjerning av gammel pasta det er nødvendig. Angående Antibac ville jeg ungått det så lenge det ikke er ren sprit. (Antibac er jo en hel serie av ulike produkter) Ideelt sett bør man bruke ren sprit, Isopropanol eller dedikerte produkter som Arctic Silver Arcticlean etc. som ikke legger igjen tilsetningsstoffer. I verste fall, bruk vann ;)

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Men så vitt jeg vet, så er ikke kabinettet jordet, men jeg har sett mange som fester lenken i den. Kan man gjøre det?

 

Jeg tenkte jeg skulle se hvor mye standardvifta bråker, før jeg skifter til en annen som jeg har. Så det vil gå greit med bare vann? Jeg tenkte på slik håndrens fra antibac, også har antibac slike wipes. Vil de fungere? Jeg har desverre bare antibac :(

 

Takker for svar :thumbup:

Lenke til kommentar

Lykke til da :)

 

Ang. fjerning av pasta vil jeg påstå det beste er å fjerne det meste av pastaen med en Q-tips el. for så å gnikke litt med et vått kaffefilter eller noe annet som ikke loer allverden. Såfremt du ikke har tilgang på sprit ol. selvfølgelig.

 

De wipesene du snakker om inneholder såvidt jeg kan se Aloe Vera og Vitamin E. Da er det nok bedre med vann ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...