L4r5 Skrevet 5. oktober 2011 Del Skrevet 5. oktober 2011 Hei. Jeg har gitt meg selv en utfordring. Kun spise vegetarmat i en hel uke. Ikke spør hvorfor. Problemet er at jeg ikke er så flink på vegetarmat. Jeg vil helst unngå kjøtterstatninger. Trenger noen tips til noen gode oppskrifter for vegetarmat som smaker godt. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 5. oktober 2011 Del Skrevet 5. oktober 2011 Tror du burde finne nok til minst en uke her, uten at det blir kjedelig. http://veg-veg.no/mat/ Vegetarisk kosthold er ikke så dumt, men det er lurt å spise ting som egg, youghurt naturell og fisk av og til. Det å lure inn en kjøttbit av og til er evolusjonsmessig rett også. Lykke til med prosjektet. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 5. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 5. oktober 2011 Takk, takk. Jeg tror alle kan ha godt av en slik uke en gang i blandt, men dette blir mitt første forsøk. Kom gjerne med noen personlige erfaringer folkens. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 7. oktober 2011 Del Skrevet 7. oktober 2011 Ordentlig vegetar, eller er fisk greit? Lager ofte en gumbo med diverse rester, og da har jeg i kraft fra proteinet. Er det kylling, bruker jeg kyllingkraft, etc. Kan du spise fisk, bruk fiskekraft og ha i 2x2cm biter med fisk 3-4 minutter før du skal servere. Hvit fisk er best. Uansett, du kjøper et halvt kilo okra i en innvandrerbutikk, de ser ut som grønne, hårete chilier. Kutt av toppen, del dem i to-tre biter og kok dem sammen med en halv liter vann, grønnsakbuljong og to bokser tomater. Mens dette koker, kutter du kepaløk, paprika og stangselleri i små biter og sauterer dette. Ha gjerne i en halv chili og noen fedd hvitløk. Ha dette i gryten med okra+tomat. Tilsett noen laurbærblad, pepper og allehånde. Dette skal putre til okraen går i stykker. Lag en mørk roux av 50/50 smør og mel, rør sammen og la stå på lav varme. Jo mørkere, jo mer smak, men pass på at den ikke brenner seg. Ta en øse fra kraften og ha i rouxen mens du rører godt, få ut alle klumper. Tilsett mer væske til den er forholdsvis tynn, og hell dette så tilbake i gryten mens du rører godt. Smak til med salt, fjern laurbærbladene. Kan spes ut med hvitløkbaguetter, ris, couscous. Lenke til kommentar
norskgoy Skrevet 13. oktober 2011 Del Skrevet 13. oktober 2011 (endret) Prøvd Tabbouleh? Skamgodt. Med et par varme pita ved siden av. Nå er det selvfølgelig smak og behag men Midtøsten-kulturene har ofte mange vegetarretter i sin matkultur. Kjøtt dyrt, grønnsaker billig så det er jo logisk:) Endret 13. oktober 2011 av norskgoy Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå