Gå til innhold

[Løst] Hjelp til valg av HK, CPU og RAM


Anbefalte innlegg

Heisann gutta! :)

 

Sitter og vurderer å oppgradere mot enden av måneden da lønninga kommer; CPU, HK og RAM.

 

Det jeg har nå har jeg hatt siden 2007, og det fungerer egentlig knall enda, men har lyst på litt diverse sata3, usb3 osv.

 

Nåværende komponenter er da 4GB Geil DDR2-RAM, Intel Q6600 og Abit IP35-E. Har ikke oppgradert siden den gang så er ganske utdatert på den fronten, det er der dere kommer inn. :)

 

HK

Ønsker da å være litt fremtidsrettet siden det sikkert blir en 3-4 år til neste opphradering også. Min erfaring med hovedkort er at å gå for noe billig er like greit da jeg uansett ikke driver med noe (voldsom) overklokking. Kan se for meg noe billig og bra med USB3 og noen SATA3-porter for å dra full nytte av min Crucial M4. SSD. Må også ha støtte for 2 skjermkort da jeg muligens tar i bruk CrossFire i fremtiden.

 

RAM

Kan tenke meg at 8GB holder i massevis, men nå som minne er grisebillig så kan jeg kanskje smelle til med 16 likesågodt?

 

CPU

Er vel i7 som gjelder, men hvilken? Kan tenke meg prisklasse rundt 2k. Er det noen i7 som gir meg like mye "bang for the buck" som min Q6600? Den har jo (og er fremdeles) bare vært helt fantastisk.

 

Håper noen kan hjelpe! :)

 

Bonusspørsmål: Har en Xigmatek Red Scorpion CPU-kjøler, finnes det noen slags "adapter" som lar meg bruke denne på den evnt. nye sokkelen? Eller må jeg ha ny kjøler?

 

Takk for all hjelp! :)

Endret av TMB
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HK: ASUS P8P67 PRO B3. Der får du vel det meste du trenger.

 

RAM: Litt bortkastet i mine øyne, med mindre du skal drive med heftig redigering, men hvorfor ikke.

 

CPU: Er vel i7 2600k og i5 2500k som gjelder for tiden. Ville gått for i5en hvis du skal bruke pcen til spilling, da du ikke merker noe forskjell på de to innen spilling.

 

Vet ikke om det finnes noen måte å få brukt den gamle kjøleren din på men Cooler Master Hyper 212

er en god kjøler til en billig penge =)

Lenke til kommentar

Den pakken som er linket er en veldig god kombinasjon, og vil gi deg all den ytelsen du trenger. Fikk nesten lyst til å oppgradere selv, nå som dimmepenga er på konto og jeg ikke hr så mye å ta meg til for tiden :/

 

Kombiner den med en egen CPU kjøler dog, da intel sin stock kjøler er noe av det dårligste som har blitt skippet med en prosessor noensinne.

 

Dersom du vil gå billig er det ikke noe som slår coolermaster hyper 212+ i pris/ytelse, men du kan få mer ytelse ved å gå opp til noe slikt som en Corsair A70, Noctua NH-U12P SE2, eller til slutt Noctua NH-D14 dersom du føler for det. Med sistnevnte kan du i praksis nesten garantere at prosessoren vil nå 4.5GHz stabilt uten noe serlig problemer, og du kan tvinge den mye lenger før den gir seg pga varme!

Lenke til kommentar

Ville gått for i5en hvis du skal bruke pcen til spilling, da du ikke merker noe forskjell på de to innen spilling.

Den eneste "tunge" oppgaven jeg kommer til å drive med er spilling ja :) Hva er det man merker forskjell ved, da? Videorendering osv.?

 

Kan anbefale denne pakken

Den så meget nice ut, mulig jeg går for en sånn! :)

 

...eller til slutt Noctua NH-D14 dersom du føler for det. Med sistnevnte kan du i praksis nesten garantere at prosessoren vil nå 4.5GHz stabilt uten noe serlig problemer, og du kan tvinge den mye lenger før den gir seg pga varme!

Den fristet i tillegg til pakken linket over! :dribble:

Får se hva jeg bestemmer meg for etter hvert, tusen takk for all hjelpen folkens! :)

Lenke til kommentar

Ville gått for i5en hvis du skal bruke pcen til spilling, da du ikke merker noe forskjell på de to innen spilling.

Den eneste "tunge" oppgaven jeg kommer til å drive med er spilling ja :) Hva er det man merker forskjell ved, da? Videorendering osv.?

Da ville jeg gått for i5 2500k og spart noen kroner. Du merker ikke forskjell på de to når det kommer til spilling. Eneste forskjellen er at i7en har Hyperthreading, som ingen spill støtter unansett så vidt jeg vet.

Lenke til kommentar

Ok, skjønner :)

 

Men kom til å tenke på den Noctua NH-D14 er rimelig gigantisk, vil den passe på hovedkortet i pakken over? :p

Og i kabinettet mitt, har et CM Storm Scout.

Det skal gå fint tror jeg. Men da må du huske å kjøpe lavprofil RAM, da de brikkene med svære kjøleribber ikke passer under Noctua viften =)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...