Gå til innhold

BK: Shooting star


Anbefalte innlegg

Var ute her en kveld og prøvde og ta noen bilder. Er ganske fersk i dette med og fotografere, så dette vart litt over forventningen jeg hadde av bildet. Fikk jo med et stjerneskudd :) Men ellers som jeg ser så vart ikke bildet så skarpt som det skulle ha vert. har vell kansje brukt litt for lang lukketid og litt høy blender?

Sliter også litt med og få støy på bildene, selv ved lav iso på mitt nikon d3100.

 

Bildet er tatt med Nikon D3100 og Sigma 20mm F/1.8 @30s

post-261147-0-46931100-1317638871_thumb.jpg

Endret av Torheim2011
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror det kan være lurt å øke ISOen til f.eks. ISO800, og heller forsøke å få bildet korrekt eksponert i utgangspunktet. Hvis bildet er veldig undereksponert, blir det støy selv på lav ISO når man drar opp nivåene. Det kommer særlig fram på denne typen bilder. Har du skutt i RAW?

 

 

Jepp. Skutt i RAW seff.

Lenke til kommentar

Stjerneskuddet er nok en satellitt uten at det gjør så mye fra eller til. Hvis man er spesielt interessert så kan man finne ut hvilken hvis man har posisjon og nøyaktig klokkeslett.

 

Til venstre har du stjernehopen pleiadene og til høyre har du nok jupiter. Hvis du bruker teleobjektiv på jupiter så får du med månene.

 

Et nyttig triks er å ta flere bilder på forskjellig ISO og forskjellig eksponeringstid, da lærer man ganske for hva som fungerer best i et gitt tilfelle.

 

Når det gjelder bildet så er det bra til å være et av dine første av denne typen.

Lenke til kommentar

Har du kamerastativ? Tror ikke det er blitt brukt her, kan anbefale deg å få det! Da blir alle feks gatelysene og alle de små stjernene krystallklare, istedenfor at det blir sånn her ;) Det ser jo ut som om noen har tatt en kjøkkenklut og strøket over bildet, slik at alt lyset renner over :p

 

Litt synd at det var så pikslete, men følg rådene i denne tråden! Har du mulighet til å ta bilde fra samme plass en annen gang med samme lys og vær - fyr løs! Dette bildet kunne vært utrolig fint :)

Endret av jvdp
Lenke til kommentar

Bra forsøk. Kanskje litt kjedelig komposisjon? Selv om noe av vitsen er å vise at det er natt og stjernehimmel anbefaler jeg å jobbe litt mer med dette. Noen forslag:

 

- Finn en litt mer spennende forgrunn.

- Bruk mindre blender. Det er omtrnet ingen objektiver som yter godt på høyeste blender, og på bilder med slike punkt lyskilder vises dette godt. Forsøk /5,6 - 11

- Kjenner ikke ditt kamera, men en del har laveste ISO under base ISO, og yter faktisk ikke best på laveste ISO. F.eks. var det slik på mitt D700. Sjekk dette, kanskje andre vet mer?

- Ta bort filter dersom du har på. Dette kan øke flare/ghost ganske mye.

- Fortyng stativ og bruk snorutløser eller selvutløser / speillås for å unngå vibrasjoner.

- For noen kamera får du en del mindre støy ved å overeksponere og deretter minus-kompensere i etterbehandling.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
bruk snorutløser eller selvutløser / speillås for å unngå vibrasjoner.
En ganske effektiv metode for lange eksponeringer er å holde håndene eller noe foran objektivet når man trykker på utløseren og fjerne den et sekund senere når stativet slutter å vibrere. Så lenge det er relativt mørkt der man står så fungerer det fint. Endret av Kristallo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...