Morgens Skrevet 30. september 2011 Del Skrevet 30. september 2011 Jeg skjønner ikke dette. La pølsene trekke, la fisken trekke - i x minutter står det på pakken. Hva betyr egentlig "la trekke"? Er det forskjell om man tilbereder pølser eller fisk? Termometer har jeg ikke, men pleier og la plata være på 5-6 (går til 9) og det går sånn passe. Noen som vil gi en enkel forklaring? Lenke til kommentar
TMB Skrevet 30. september 2011 Del Skrevet 30. september 2011 (endret) Trekke betyr å ligge i varmt vann som ikke koker EDIT: Altså koke opp vann, deretter skru av plata, trekke kjelen av plata og la pølsene "trekke" i det varme vannet. Endret 30. september 2011 av TMB Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 30. september 2011 Del Skrevet 30. september 2011 Kan godt fortsette å ha kjelen på plata, bare det ikke koker. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 12. oktober 2011 Del Skrevet 12. oktober 2011 Kan godt fortsette å ha kjelen på plata, bare det ikke koker. Det gjelder gennerelt, med bl.a. fisk. Men ikke med pølser! Kommer kjernetemeraturen over 85 - 90 grader, så sprekker pølsene. Varierer litt fra produsent, til produsent. Så følg oppskriften på embalasjen/pakken. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 12. oktober 2011 Del Skrevet 12. oktober 2011 Jeg trodde denne tråden handlet om et faglig fransk ord lol. "lá trekke" Så kommer jeg til en wienerpølse tråd ja. Typisk dette Mat og drikke-forumet. 1 Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 12. oktober 2011 Del Skrevet 12. oktober 2011 Kan godt fortsette å ha kjelen på plata, bare det ikke koker. Det gjelder gennerelt, med bl.a. fisk. Men ikke med pølser! Kommer kjernetemeraturen over 85 - 90 grader, så sprekker pølsene. Varierer litt fra produsent, til produsent. Så følg oppskriften på embalasjen/pakken. Fisken blir vel ikke særlig god med en kjernetemperatur på 85-90 grader heller. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 13. oktober 2011 Del Skrevet 13. oktober 2011 Kan godt fortsette å ha kjelen på plata, bare det ikke koker. Det gjelder gennerelt, med bl.a. fisk. Men ikke med pølser! Kommer kjernetemeraturen over 85 - 90 grader, så sprekker pølsene. Varierer litt fra produsent, til produsent. Så følg oppskriften på embalasjen/pakken. Fisken blir vel ikke særlig god med en kjernetemperatur på 85-90 grader heller. Det er nok riktig. Men "trekking" av fiskestykker i 10 min., så opnår du ikke den kjernetempeaturen. Men, det gjør winerpølsene! Så følg oppskriften på innpakkningen. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå