Gå til innhold

Billigste butikk for Gore-Tex Active Shell jakke?


Mixy

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er litt usikker på hvorvidt dette er beste kategori å poste i, men jeg gjør ett forsøk.

 

Skal kjøpe meg en dyrere skalljakke, enten Active Shell, eller Pro Shell fra Gore-Tex. Merker jeg har sett på er Mammut, Hagløfs, Norrøna og Arc'teryx. Jeg vet at disse dyre jakkene er der mange butikker har levebrødet sitt (40-50% fortjeneste på mange modeller), så da tenker jeg jo også at det må finnes steder som er billigere enn andre!

 

Eneste jeg foreløpig har funnet ut er at det er best å håpe på en tilbudsannonse fra XXL eller lignende som har akkurat jakkene jeg har lyst på, men det kan jo fort gå mange måneder. Noen som har andre tips?

 

Takker for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må det være Gore-Tex? Eg var på jakt etter ny jakke tidligere i høst og bestemte meg å gå for Dri3 i stede for Gore-Tex. Gikk for Norrøna Trollveggen. Årsaken til at eg valgte Dri3 i stede for Gore-Tex er at Dri3 puster bedre enn Gore-Tex. Men det gjør naturligvis og at Gore-Tex er mer vanntett, men etter å ha gått i tre timer i striregn var Trollveggen tett nok til mitt bruk.

 

Så eg ville vurdert Dri3, innen Norrøna, kontra Gore-Tex med mindre den ekstra vannsøylen er viktig for deg. De andre merkene har eg ingen erfaring med, enda, men har merket meg at Marmot har godt rykte på regntøyfronten i familien min i det minste. Hva nå det har av verdi :)

Lenke til kommentar

Av det jeg har lest, så er det Active Shell som det nye materialet det er, passer best til mitt bruk. Det er vann og vindtett samtidig som det puster bedre enn tidligere Gore-Tex materialer. Ifølge ratingen til Norrøna, puster det også bedre enn Dri3.

 

Var innom en butikk for å teste idag, og jeg ble imponert over hvor tynt og behagelig Active Shell var til å faktisk være en skalljakke, virket mykere enn Pro Shell.

Lenke til kommentar

Eg og var imponert når eg prøvde jakker. Er utrolig tynne og slitesterke materialer de bruker :)

 

Det finnes mange materialer der ute, alt etter produsent, da de fleste hadde egne navn bortsett fra på Gore-Tex. Det eg fikk beskjed om å tenke på var typen aktivitet. Dvs, skal du bruke den i dagesvis med regn må den være tett som overhode mulig. Med det resultatet at den pustet mindre og ville være fortere klam innvendig. Mens de jakkene som pustet best, var også de som tålte minst vann over tid. Men, de tålte fortsatt mye vann, så en liten dagstur på et par timer i godt regnvær var ikke et problem uansett når det kom til jakker i denne prisklassen.

 

Så må man derifra vurdere valg av stoff. Eg vurderte det slik at eg med mitt bruksområde trengte ei jakke som tålte vann i et par timers tid, men som hadde så god som mulig pusteegenskaper. Og dermed falt valget på Trollveggen. Betalte 3499,- for den, og da var den på tilbud. Fås også med Gore-Tex Pro, om eg ikke husker feil, til ca 5k.

Lenke til kommentar

Du bør vel også se etter jakker med eVent membran.

 

En av de bedre artiklene jeg har sett om membrantypene: http://www.rei.com/expertadvice/articles/rainwear+how+it+works.html

 

Ebay kan være en mulighet. Besparelsen blir ikke så stor etter frakt+moms, men finner man en selger som er villig til å skrive ned verdien blir det plutselig noen kroner å spare.

 

Når du nevner det med avanse så kan jeg nevne at butikken hadde så lite å gå på når jeg kjøpte min Arc'teryx Alpha SV, at de nektet å gi meg studentrabatt. (En kjent og seriøs butikk som opererer med 20% studentrabatt på hele sortimanget.)

 

Vurder også hva slags garanti du får; Litt av grunnen til at jeg valgte Arc'teryx var garantien. Begrenset livstidsgaranti. At denne garantien er verdt noe bekreftes lett om man googler litt; mange har gode erfaringer med den.

Lenke til kommentar

Har lest mye godt om eVent, og også mye godt om Arc'teryx, men som det også står i den gode artikkelen du postet, så er Gore-Texs Pro Shell svært god på pusting, og av det jeg har lest skal Active Shell være hakket bedre. Med det som utgangspunkt, sammen med at det er jakker som holder svært godt, har jeg egentlig "bestemt" meg for Gore-Tex, skulle bare gjerne sett litt andre design-valg på Active Shell jakkene.

 

Har sett litt på eBay, og vurderer å ta kontakt med et par selgere som selger Arc'Teryx for 1000-2000 billigere enn norske butikker. Ser på den nye modellen Beta FL som er en Active Shell jakke som svært aktuell, den finner jeg dessverre ikke på ebay da :)

Lenke til kommentar

NeoShell fra Polartec er et flunkende ny membran som sies å puste bedre en både E-Vent, Active-Shell og resten av røkla. Mange merker vil benytte NeoShell i kommende vinterkolleksjon.

 

Selv vil jeg vente på NeoShell basert på det lille jeg har lest av tester og omtale på britiske nettsider.

 

Av eksisterende membraner jeg har prøvd føles E-vent definitivt minst klam, fulgt av Active-Shell.

Prøvde en nedsatt jakke fra Montane med E-Vent. Fantastisk luftig, men den var ikke aktuell pga for snau hette.

 

Happy hunting !

Endret av Junkers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...