Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Subb med 600W rms @ 2 ohm plox


Takkformeg

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg skal ha i 2 ohm.. Sånn er det.. Jeg har et element på 4 ohm og 275 w og det kan brenne en viss plass.. Jeg vet ikke hvor du har dine kunnskaper fra, men jeg har spurt en med god peiling som monterer stereo til daglig, og trøkken i 600 W 2 ohm konta 300 4 ohm er merkbar.

 

HAHAHA, det er det dummeste jeg har hørt, og du vil snart merke at det er flere som mener det samme... Og hvis han som mener dette er seriøs, så vil jeg fraråde deg på det sterkeste å høre noe mere på han, for da vet han ikke hva han snakker om, hehe....

Greit du får mere effekt ut av forsterkeren i 2ohm, men det spiller heller liten rolle, for det er elementet det kommer ann på. Om elementet tåler 250w rms eller 25.000w rms har nesten ingen ting å si, men hvis elementet som tåler 25.000w rms har en følsomhet på 80db, så vil det spille 80db med 1 watt inn, målt på 1 meters avstand. Men hvis elementet på 250w rms har følsomhet på 95 db, så vil det spille 95db med 1 watt inn, og det er 5 ganger så høyt. Skal du klare å få det 25.000w elementet til å spille 140db da, så må du ha helt villt med effekt for å få det til, men det på 250w trenger ikke på langt nær den samme effekten for å spille 140db.... Det aner meg at du ikke skjønner stort av dette, men hør med andre som virkelig KAN dette, så får du det bekreftet ;)

 

Watt har ikke noe å si, det er følsomheten til elementet, og kvaliteten på elementet som har noe å si. Elementet jeg linket til, er noe av det bedre du får for en rimelig penge, og spiller mange ganger bedre enn feks et random "600w rms" element.

 

Men for all del, gjør som du vil, jeg prøver bare å hjelpe deg til å få det best mulig, ut ifra mine 20år innen bilstereo, og testing av det aller meste innen bilstereo ;)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

"det aner meg at du ikke skjønner stort av dette "

Hadde jeg spurt her og spurt andre HVIS jeg hadde dønn peiling på det? Jeg kan det under panseret, ikke det i bagasjerommet ;)

 

Men du mener altså at jeg kan godt ned i frekvensene med den kassa og få bra lydtrykk? Den ryker ikke når ampen er på 300 rms og elementet er på 250?

 

Som du sa jeg skjønner ikke stort, så derfor spør jeg deg o store messias :p

Lenke til kommentar

Det er lettere å ødelegge en sub med for liten forsterker, enn det er med for kraftig forsterker. Nå vil du få full kontroll på elementet, og det slipper å bli matet med klipte signaler fra en for svak forsterker. Du må selvfølgelig bruke ørene, og ikke mate på så mye at det kommer ulyder i elementet. Digital Designs lager skikkelige saker, og jeg mener bestemt at det der er et meget bra kjøp til den prisen, og passer perfekt til din forsterker.

Lenke til kommentar

Det jeg får ut av dette er at watt ikke har noen ting å si og at det kun er følsomhet som gjelder, og teoretisk sett så er dette umulig da mer watt = mer bevegelse på elementet som igjen = mer lyd, eller tar jeg helt feil nå? ;)

 

Nei, du tar ikke helt feil, men du må se watt i sammenheng med følsomheten. Se feks for deg at noen hadde laget en sub med følsomhet på 150db, og tåler 20w rms. Denne suben ville da spille 150db med kun 1 watt inn, og 162db med 16 watt inn, og 165db med 32 watt inn....Dette hadde jo vært helt topp, for da kunne man koblet den direkte til spilleren og spilt over 160db ;)

 

Men en sub med lav følsomhet, vil da krave MYE mere watt for å kunne spille like høyt.

Har man to forskjellige suber med lik følsomhet, men den ene tåler 500w rms, mens den andre tåler 5000w rms, så vil de spille like høyt opp til det punktet hvor du brenner spolen på 500w elementet fordi du kjører på ALT for mye effekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...