Gå til innhold

Hvilken hunderase skal man velge?


Anbefalte innlegg

Vi har da bestemt oss for å kjøpe hund, og står mellom 3 raser, rasene er veldig forskjellige, trenger derfor råd og tips om dere har noen :) Det står mellom disse hundene:

 

Schäfer

 

Irsk ulvehund

 

Dalmatiner

 

Som dere ser så er det veldig forskjellige raser, vi er en småbarnsfamilie med barn mellom 3 og 12år..

 

Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt kjekt å ha info:

http://animal.discovery.com/breedselector/dogprofile.do?id=1120

http://animal.discovery.com/breedselector/dogprofile.do?id=1320

http://animal.discovery.com/breedselector/dogprofile.do?id=1490

 

Som du ser, er Dalmatiner ikke den mest egnet hunden for småbarnsfamilier.

Det neste som må tas hensyn til er deres aktivitetsnivå. En Schäfer trenger godt med mosjon, mens Irsk ulvehund klarer seg med en halvtimes tur et par ganger til dagen.

Vi har selv hatt Schäfer i vår familie, og rasen er en god familiemedlem for store og små. Denne rasen trenger dog en fast hånd og har til vane å trekke mot en enkel person.

Oppsummerer man disse fakta, vil jeg tro Irsk ulvehund vil passe best for dere,

 

Dere kan jo også ta en titt på denne

http://animal.discovery.com/breedselector/dogselector.do

Lenke til kommentar

Med tanke på at rasene er så forskjellige, så ville jeg satt meg ned og gått ordentlig igjennom hva som er målet med hundeholdet. Hva vil dere med hunden? Skal dere trene aktivt eller bare ha en "vanlig" familiehund? Hvor mye mosjon og trening kan dere gi? osv.

 

Alle de tre rasene kan funke fint i småbarnsfamilier, men schæfere og dalmatinere krever endel mer enn en IW..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

vist dere har hatt hund før vil jeg heller annbefale shcæfer istede for irsk ulvehund da den har litt mere egen vilje og kan være litt i største laget og blir fortere sliten en en shcæfer, Shcæfer er en kjempe hund som er sosial og glad i sine eiere og står støtt ved din side, den er også en livsglad hund som kan yte mere en en Irsk ulvehund.

Irsk ulvehund har også kortere levetid en andre da den er stor og ikke har noe særlig større indre organder en en vanlig normal stor hund.

Har selv hatt Shcæfer selv men han måtte dessverre avlives i en alder av 7 år da han hadde kraftige hofte og leddsmerter. men mere sosial og trofast hund skal man lete lenge etter.

Irsk ulvehund krever også mye pass og stell og kan fort bli stresset om den må være alene, noe og tenke på er jo også plassmessig, den trenger mye plass og rom da den blir utrolig stor og buflete.

 

Kunne dere ikke tenke dere en annen type hund?

Slik som Finsk lapphund feks, de er rolig ekstremt barnevennlige og stabile hunder.

du har jo også buhundene som er stabile gode hunder, eller dansk norsk gårdshund,

kommer bare med forslag. vet jo ikke hva dere tenker.

 

Nå fortiden har jeg selv Rottweiler som også er en fantastisk bra rase med tanke på barn,

det er jo også en trygg god hund som knytter sterke bånd til sin flokk, og tollererer veldig mye nåpr det kommer til barn.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vi er en aktiv familie med hytte på fjellet, som blir brukt året rundt, vi er og en del med sjøen. Mosjon skal den få massevis av, men å få brukt den til noe, blir vanskelig, så blir nok en ren familiehund...

 

Da kan du egentlig stryke schäferhunden, som er en bruksrase. Av de tre vil også jeg si irsk ulvehund.

 

Nå fortiden har jeg selv Rottweiler som også er en fantastisk bra rase med tanke på barn,

det er jo også en trygg god hund som knytter sterke bånd til sin flokk, og tollererer veldig mye nåpr det kommer til barn.

 

Rottweiler er kanskje en enda dårligere idé enn schäferhunden.

Lenke til kommentar

Vi har selv en dalmatinertispe på 15 måneder, og jeg vet ikke om denne skiller seg spesielt ut fra rasen, men den er trolig en perfekt familiehund. Utrolig tålmodig, skulle nesten tro den ignorerte nivøen min på 1,5 år som klapper og skal ri på hunden, men de leker godt sammen når de først starter. Bikkja løper rundt mens ungen skoggerler, men bikkja yter stor forsiktighet rundt ham. Og alle passer på at ingen parter gjør noe overilt. Man skal heller aldri la unger og hunder være alene, det gjelder uansett hvor familievennlig en hund er.

 

Vår dalmatiner krever disiplin, men det er sjeldent man trenger å gå av veien for å gjøre det. Så lenge du skal kjøpe en valp, og har hunden rundt et kontrollert miljø (Dvs, passe på at hunden og ungen(e) ikke gjør noe som kan oppskake hverandre) så skal det gå helt fint. Og som alle andre hunder, trenger de å sosialiseres og komme seg i nye situasjoner.

 

Hvis du ikke har erfaring med hunder fra tidligere, anbefaler jeg å ta et valpekurs eller ta fram en bok om temaet. Det gjelder forsåvidt alle hunder også.

Lenke til kommentar

Dalmantinere er ikke så greie som familiehunder ihvertfall.. Kommer ann på hvor mye tid du har tenkt til å legge i dressur osv, tar litt tid å trene de opp. Shæfere er veldig snille og trofaste, men krever en del mosjon. Irsk ulvehunder er ikke skapt for lange turer og kan fort bli sliten. Den har også lavere levetid enn vanlig.

 

Om jeg skulle anbefalt noe ville det vært Bokser eller Collie. Begge to er veldig familievennelige raser. http://www.hunderaser.org/boxer --> her kan dere lese litt om boksere, og andres erfaringer. http://www.hunderaser.org/border_collie --> Border collie. http://www.hunderaser.org/collie_langhaaret --> langhåret collie.

 

Det viktigste for dere er vel egentlig at det er en fin familiehund og at dere kan være trygge på å ha barna alene med den. Selv har jeg hatt bokser i 5 år og er kjempefornøyd. Han er utrolig barnevenlig, røyter lite og minner veldig om et menneske! Når han er flau tar han labbene over nesa og gjemmer seg i madrassen sin. Når han er lei seg "gråter" han og når han er blid er smiler han - syke saker.... ;)

Lenke til kommentar

Dalmatiner ville ikke jeg anbefalt heller, kan jo nevne at den er på 10. plass over verdens farligste raser (som er en ganske tåpelig greie å gå ut med).

 

Mener det er en veterinærorganisasjon i England som gikk ut med listen. Boxer lå på 9. plass.

 

Border collie burde heller ikke være aktuelt, aktivitetsbehovet tatt i betraktning. På collie har det vært mye dårlig avl, og dermed dårlig mentalitet.

 

Hva med labrador?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det har ikke vært lett å finne ut hvilken rase som passer oss som familie, jeg har alltid ville hatt Schäfer, men vi har da endt opp på en Sibirsk husky! Vi får den i Februar! Vi har lest og undersøkt mye, vet at det en en aktiv rase, men vi er en aktiv familie, så den skal nok få utfordringer, vi står mye på langrenn, så tenker det er en ting den kan være med på bla.

Lenke til kommentar

Gratulerer med hund :) Sibirsk husky er en flott rase. Litt sta og egen kan de være, men så lenge dere er konsekvente skal det nok gå bra. Anbefaler dere å dra på valpekurs og lignende, dersom det er valp dere skal ha da så klart. Dere fanger opp mange nyttige tips og hunden har veldig godt av sosialiseringen med andre hunder.

 

Husky er jo ypperlig til vinteraktiviteter :) Ta gjerne på et kjørebelte på deg selv og sele på hunden og la han/hun dra deg. Eller prøve kløv. Selvsagt vente til hunden er ferdig utvokst og klar for slikt, men treningen til kløv kan begynne tidligere. Slike hunder trenger ofte å "jobbe" litt, ikke bare løpe og leke på måfå, men faktisk gjøre en nytte for seg for å trives.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Bruker-95147

labrador kanskje?

perfekte familiehunden og veldig fin for nybegynnere.

 

Ja, her går det unna - hvis du hadde tatt deg tid til å lese ett par poster opp, hadde du fått øye på at ts allerede har bestemt seg.

 

rolleyes.gif

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...