Gå til innhold

Leve livet nå, eller om 10 år?


Salamanderhodet

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Åsså er det jo bestevennen min som tjener sikkert over 350.000 i året, føler jeg skuffer han litt når jeg ikke har råd til å ta impulsive turer til syden osv.

Han vil kanskje føle at han skuffer seg selv den dagen han om 10 år gjør akkurat det samme som i dag? Det trenger selvsagt ikke være tilfelle, men med en skikkelig utdannelse har du en helt annen valgfrihet og tilgang på en helt annen type jobber. Er du typen som evner å komme gjennom et medisinstudie slår du deg neppe til ro med 40 år i en gørrkjedelig jobb.

 

Reise kan du gjøre på sommeren du studerer, i et friår før du studerer, et friår før du begynner å jobbe, en periode mellom to jobber ... Det er bare egen vilje som setter begrensninger. Studietiden vil for de fleste ikke være noen periode med overflod av kroner, men det hjelper at de fleste du bruker dagene med er i tilsvarende situasjon.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor ikke gjøre begge deler? Reise nå og så ta utdanning når du har gjort deg ferdig med å reise.

 

Du har uansett en hel haug av år du skal jobbe, og hvis du tar utdanning først og liksom skal reise -etter- det så blir det bare tull. Plutselig har du deg kjæreste, familie, lån, fast jobb og så er du 40 før du vet ordet av det og angrer på at du aldri gjorde det du ville når du faktisk hadde mulighet.

 

Så lenge du faktisk studerer etter du er ferdig med år med morro (uavhengig om du er 20 eller 25) så får du jo både i bøtte og spann.

 

Det er i alle fall filosofien min, og er noe jeg har diskutert med flere voksne i familien/utenfor familien. Mer eller mindre alle sammen angrer på at de ikke tok seg mer fri til å gjøre det de ville mens de fortsatt hadde muligheten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En god utdanning er den største investeringen en normal person gjør! Man blir aldri eldre enn det man føler seg om, så jeg vil råde deg å bli ferdig med utdanningen og så ta dine ungdomsturer når du er lege og i slutten av tjueårene.

 

Husk at du har fleksibel arbeidstid som lege, og vil mest sannsynlig ha god råd og tid til lange, eksotiske reiser.

 

Kjør på med utdanning! Du vinner mer enn du ofrer!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Poenget er vel å ha det trivelig, og leve livet, uansett hvilke valg man tar? :new_woot:

Å se på det som å "utsette livet 10 år" blir for dumt...

 

Selv har jeg bare 4 år på videregående, årslønn på 6- 700 000, og angrer ikke på at jeg satset direkte på yrkeslivet. Man kan da reise selv om man jobber!

Er 26 år forøvrig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke hvilken tråd du leste i, men jeg er 25, ferdig utdannet siviløkonom, snart ferdig med en bachelor i historie, har noen morsomme jobber på CVen og en annen jeg trives godt i nå – i tillegg til å ha stappfullt pass og tanker om nye eventyr. Jeg ser ingen grunn til å ikke leve livet nå, men har alle intensjoner om å gjøre det også om 10 år.

 

Det viktige er at du må gå inn for å designe livet ditt slik du selv vil ha det. Selvsagt er du nødt til å ofre noe for å oppnå noe annet – jeg har ikke kjøpt bolig og kjører 8 år gammel Skoda med 64 hestekrefter, men er ikke ett sekund i tvil om at dette er riktige prioriteringer for meg.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...