Gå til innhold

Hvordan lager man hjemmebrent?


mo123

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke ulovlig utenfor Norges grenser. Det er der jeg har apparatet mitt....

 

Det er også lov å lage vin opp til 22 %.

 

Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer.

Lenke til kommentar

Det er ikke ulovlig utenfor Norges grenser. Det er der jeg har apparatet mitt....

 

Det er også lov å lage vin opp til 22 %.

 

Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer.

Men da er det vel de færreste her som har HB apparat i utlandet og det er ikke alle som har like god peiling på HB som det du tydeligvis har.

 

ja, det er lov til å lage både vin og øl opp til 22% men det er begrenset hvor mye du har lov til å produsere.

 

Takk!

Lenke til kommentar

Det er ingenting ulovlig ved å diskutere framgangsmåten til å lage hjemmebrent.

Rene innlegg som direkte oppfordrer en annen person til å lage hjemmebrent kan dog bryte med diverse lover da man oppfordrer en annen person til å bryte loven.

Så lenge man holder diskusjonen innenfor disse rammene så holder vi oss faktisk innenfor det vi har lov til å diskutere om her på forumet.

 

Om noen er sterkt uenige i dette så benytt dere av muligheten til å klage her : https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=593

 

Anbefaler dere derfor å holde dere til topic.

 

Veileder off.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Det er ingenting ulovlig ved å diskutere framgangsmåten til å lage hjemmebrent.

Rene innlegg som direkte oppfordrer en annen person til å lage hjemmebrent kan dog bryte med diverse lover da man oppfordrer en annen person til å bryte loven.

Så lenge man holder diskusjonen innenfor disse rammene så holder vi oss faktisk innenfor det vi har lov til å diskutere om her på forumet.

 

Om noen er sterkt uenige i dette så benytt dere av muligheten til å klage her : https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=593

 

Anbefaler dere derfor å holde dere til topic.

 

Veileder off.

 

Minner om dette. Reaksjoner på moderering kan event. tas på PM..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Det er også lov å lage vin opp til 22 %.

 

Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer.

Det er lov til å lage vin og øl i Norge. Men i en gjæringsprosess får du ikke høyere en maks 17,6 % av blandingen. Dvs. hverken øl, vin, eller en sats, vil få høyere alkoholprosent enn 17,6. Få klarer å nærme seg den grensen, da skal en ha god greie på hva en driver med og være nøye. Hetvin er oppspritet fra produsent og det ULOVLIG uten godkjenning!

 

Nå vet ikke jeg hva et "kolonneapparat" er, jeg kjenner bare til utrykkene "sputnikk" og "stimapparat". Og det går på type prinsipp.

 

Det kan være mange årsaker til alkoholdamp, i rommet du "brenner", ikke bare utette koblinger. Vanligste er nok at vanntrykket varrierer og at da kjølingen blir for dårlig. Da kommer alkoholdamp rett ut i rommet. Og da skal det meget god lufting til, for å unngå at rommet blir eksplosjonsfarlig! Blir rommet mettet med alkoholdamp skal det bare en liten gnist fra en elektrisk kobling (dårlige el.koblinger kan gi slike gnister), slå på lyset, o.l. og gå inn i rommet med en tent sigarett. Mange branner har startet, etter slike ekspolsjoner. Og er rommet tilstrekkelig mettet med aklholdamp, kan vegger/tak også bli utsprengt.

Lenke til kommentar

og polspriten er det brekkningsmiddel i slik at man må spy når man har fått for mye av det.

neineinei lille gutt, dette er en urban myte. tror du virkelig en konjakkprodusent hadde tillatt prekningsmiddler i slike edle dråper?? XD

 

Det som ofte er forskjellen er at det er smakstoffer i mye polsprit, (absolutt, smirnoff, seksti og Aamunsen smaker forskjellig selv om det i teorien er det samme), og enkelte reagerer på denne smaken.

 

Grunnen til at man spyr er fordi man blir svimmel... Eneste grunnen til å dø før man spyr er fordi man drikker 96% og den merkes ikke fort nok.

 

-frank

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mye enklere å bruke mel i stedet for poteter.

Kan du begrunne det?

 

Og hva slags mel, siker du til?

 

Å koke, eller å fryse poteter er da ganske enkelt! Poteter har også søtstoff, dermed kan sukkermengden reduseres.

Endret av geco5
Lenke til kommentar
  • 9 år senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...