tomkjetil Skrevet 4. november 2011 Del Skrevet 4. november 2011 (endret) Dette finnes nok bare i ditt eget hode, 1915.... Endret 4. november 2011 av tomkjetil Lenke til kommentar
Roger865 Skrevet 5. november 2011 Del Skrevet 5. november 2011 Det med brekningsmiddel i polsprit har blitt avkreftet gang på gang. For eksempel her: http://www.lommelegen.no/328942/alkohol-og-brekningsmiddel Null problem å spy av hjemmebrent, øl eller vin. Det er kroppens reaksjon når den har fått i seg (for mye av) noe den ikke tåler. 1 Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 13. november 2011 Del Skrevet 13. november 2011 Høsten brenning er nesten avsluttet og jeg har nå 3.5 liter 45 % renset sprit. Har sats igjen til 1.8 liter til. Det blir nesten for mye sprit...... Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 13. november 2011 Del Skrevet 13. november 2011 Det er ikke ulovlig utenfor Norges grenser. Det er der jeg har apparatet mitt.... Det er også lov å lage vin opp til 22 %. Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer. Lenke til kommentar
trespiser Skrevet 13. november 2011 Del Skrevet 13. november 2011 Det er ikke ulovlig utenfor Norges grenser. Det er der jeg har apparatet mitt.... Det er også lov å lage vin opp til 22 %. Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer. Men da er det vel de færreste her som har HB apparat i utlandet og det er ikke alle som har like god peiling på HB som det du tydeligvis har. ja, det er lov til å lage både vin og øl opp til 22% men det er begrenset hvor mye du har lov til å produsere. Takk! Lenke til kommentar
tomkjetil Skrevet 13. november 2011 Del Skrevet 13. november 2011 HB er en tradisjon også. Folk har kokt med potstills ved bekker i århundreder. Men det er klart, det må jo ikke misbrukes. Jeg er i mot salg til andre og særlig til mindreårige. Lenke til kommentar
Malvado Skrevet 13. november 2011 Del Skrevet 13. november 2011 Det er ingenting ulovlig ved å diskutere framgangsmåten til å lage hjemmebrent. Rene innlegg som direkte oppfordrer en annen person til å lage hjemmebrent kan dog bryte med diverse lover da man oppfordrer en annen person til å bryte loven. Så lenge man holder diskusjonen innenfor disse rammene så holder vi oss faktisk innenfor det vi har lov til å diskutere om her på forumet. Om noen er sterkt uenige i dette så benytt dere av muligheten til å klage her : https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=593 Anbefaler dere derfor å holde dere til topic. Veileder off. Lenke til kommentar
2ball_ Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Følger på tidligere youtube-video med en om øl-brygging: http://www.youtube.com/watch?v=5_Yl7MEEiME Gir et ganske bra bilde av hvordan det desverre kan bli de første gangene. Lenke til kommentar
KVTL Skrevet 17. februar 2012 Del Skrevet 17. februar 2012 Det er ingenting ulovlig ved å diskutere framgangsmåten til å lage hjemmebrent. Rene innlegg som direkte oppfordrer en annen person til å lage hjemmebrent kan dog bryte med diverse lover da man oppfordrer en annen person til å bryte loven. Så lenge man holder diskusjonen innenfor disse rammene så holder vi oss faktisk innenfor det vi har lov til å diskutere om her på forumet. Om noen er sterkt uenige i dette så benytt dere av muligheten til å klage her : https://www.diskusjon.no/index.php?showforum=593 Anbefaler dere derfor å holde dere til topic. Veileder off. Minner om dette. Reaksjoner på moderering kan event. tas på PM.. Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 27. februar 2012 Del Skrevet 27. februar 2012 Det er også lov å lage vin opp til 22 %. Når det gjelder farene, så kan et vanlig kolonneapparat muligens lekke damp, men tviler på at det på noen måte eksploderer om man har lufting og hindrer lekkasjer. Det er lov til å lage vin og øl i Norge. Men i en gjæringsprosess får du ikke høyere en maks 17,6 % av blandingen. Dvs. hverken øl, vin, eller en sats, vil få høyere alkoholprosent enn 17,6. Få klarer å nærme seg den grensen, da skal en ha god greie på hva en driver med og være nøye. Hetvin er oppspritet fra produsent og det ULOVLIG uten godkjenning! Nå vet ikke jeg hva et "kolonneapparat" er, jeg kjenner bare til utrykkene "sputnikk" og "stimapparat". Og det går på type prinsipp. Det kan være mange årsaker til alkoholdamp, i rommet du "brenner", ikke bare utette koblinger. Vanligste er nok at vanntrykket varrierer og at da kjølingen blir for dårlig. Da kommer alkoholdamp rett ut i rommet. Og da skal det meget god lufting til, for å unngå at rommet blir eksplosjonsfarlig! Blir rommet mettet med alkoholdamp skal det bare en liten gnist fra en elektrisk kobling (dårlige el.koblinger kan gi slike gnister), slå på lyset, o.l. og gå inn i rommet med en tent sigarett. Mange branner har startet, etter slike ekspolsjoner. Og er rommet tilstrekkelig mettet med aklholdamp, kan vegger/tak også bli utsprengt. Lenke til kommentar
frankhaugen Skrevet 27. februar 2012 Del Skrevet 27. februar 2012 og polspriten er det brekkningsmiddel i slik at man må spy når man har fått for mye av det. neineinei lille gutt, dette er en urban myte. tror du virkelig en konjakkprodusent hadde tillatt prekningsmiddler i slike edle dråper?? XD Det som ofte er forskjellen er at det er smakstoffer i mye polsprit, (absolutt, smirnoff, seksti og Aamunsen smaker forskjellig selv om det i teorien er det samme), og enkelte reagerer på denne smaken. Grunnen til at man spyr er fordi man blir svimmel... Eneste grunnen til å dø før man spyr er fordi man drikker 96% og den merkes ikke fort nok. -frank 1 Lenke til kommentar
Friluftskar Skrevet 2. mars 2012 Del Skrevet 2. mars 2012 (endret) Det er mye enklere å bruke mel i stedet for poteter. Kan du begrunne det? Og hva slags mel, siker du til? Å koke, eller å fryse poteter er da ganske enkelt! Poteter har også søtstoff, dermed kan sukkermengden reduseres. Endret 2. mars 2012 av geco5 Lenke til kommentar
Kjell.P Skrevet 10. september 2021 Del Skrevet 10. september 2021 hvordan får jeg renset en 30 l. rustfri dunk innvendig så den er fri for irr o.l.? Lenke til kommentar
Dudeliduu Skrevet 10. september 2021 Del Skrevet 10. september 2021 Hva er enkelste måten å skaffe/lage seg et temperaturstyrt varmeelement med høy presisjon? Jeg spør for en venn Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå