Gå til innhold

Nokia N9 tråden


Slai

Anbefalte innlegg

For å finne ut hva det er som bruker CPU-en så vil vel top i terminalen være en god løsning. For å få terminalapplikasjonen frem kan man skru på developer mode, men jeg ser noen tror det kan føre til problemer (ser ikke ut som om det gjør det for min del).

 

Jeg mener også å ha lest at man får terminalen installert hvis man installerer Nano (som ligger i Nokia Store), så det kan kanskje være verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så du mener å kjøre terminal rett på N9 og ikke via macen? Spør kanskje dumt men hehe. Rart ingen andre har samme problem, men siden flere synes den er treg etter update, så er det flere som også har sykt dårlig batteritid? Snakker fra 84% til 13% på 4-5 timer. Kjenner den er lunket.

Lenke til kommentar

Er en tråd om idle forbruket på tmo.Er ikke hjemme nå,så får ikke leita meg fram til det. Hos meg var det"meegotouch home etellerannet" som var problem. Den lå helt øverst når jeg skrev top i terminal. Jeg noterte nr som står foran den,tastet q (for quit) og kill nummer og trykk enter. Skjermen blir mørk og restarter. Det fixet idle forbruket.Har 7mh akkurat nå.

 

Puh...savner n900 når jeg skal skrive såpass mye på mobben....

Lenke til kommentar

Så du mener å kjøre terminal rett på N9 og ikke via macen? Spør kanskje dumt men hehe. Rart ingen andre har samme problem, men siden flere synes den er treg etter update, så er det flere som også har sykt dårlig batteritid? Snakker fra 84% til 13% på 4-5 timer. Kjenner den er lunket.

Snakker om terminal rett på N9 ja. Som sagt så tror jeg det skulle være så lett som å installere Nano, også skal det dukke opp et "Terminal"-ikon samme med de andre programmen, men jeg har ikke gjort det slik selv.

 

Med PR1.1 og developer mode påskrudd så ligger jeg vanligvis på ~6 mA idle forbruk (ifølge Battery Usage fra Nokia Store). Observasjonene mine tilsier at batteriet tappes for noe rundt 1 % per time i idle (dette er med WiFi påskrudd).

Lenke til kommentar

Prøver å tømme minnet, men telefon ber om sikkerhetskode. prøvde 12345 men får beskjed om at det er feil sikkerhetskode. Hva er standard på N9?

 

EDIT: glemte at jeg hadde angitt passord i forbindelse med Bedritfsynk mailen. Tenkte ikke på at det var samme passord hehe.

Endret av ralex
Lenke til kommentar

/user/lib/tracker/tracker-store er det som bruker så mye strøm. ligger på 97% CPU. Hva i huleste er det for en resurs som kjører?

tracker-* har med filindeksering å gjøre. Har du endret på mange filer i det siste? Husker jeg hadde en tracker-* prosess som brukte masse CPU-tid etter at jeg lastet over en del filer, men har ikke merket noe til den etter den var ferdig.

 

Det er litt merkelig og irriterende at dette skal skje, men det er mulig at det fungerer som det skal og det bare er å vente til den er ferdig.

Lenke til kommentar

Takk. Men den lå jo i sikkert 4 timer før jeg tok første restart, så må være noe som hang. Har tilbakestilt enheten, og nå er den mer snappy enn noen gang. Nå skjønner jeg hva dere mener :thumbup: . Driver å setter den opp nå så har ikke fått sett på average idle enda, men i terminal så er det ikke lenger noe problem med at teacker bruker all cpukraft:)

Så da kan det være noe som ikke formaterer alle minneområder under oppdatering da.

 

Takk for hjelp og tips folkens:)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange som har hatt treghetsissues med mobilen etter oppdateringen har fått det fikset ved å rett og slett reboote telefonen en gang etter oppdateringen. Sånn btw.

 

6mA er sykt lite på idle, jeg ligger på rundt 15-16mA på idle etter reflash. Har du gjort noe fornuftig for å rykke ned idleforbruket eller har du bare skrudd av alt av syncing og bakgrunnsdata og 3g?

Lenke til kommentar

Ja, nå har jeg idle på 14mA, så da er alt normalt igjen:) facebook og en mailkonto med push.

Utrolig mye mer snappy å bruke nå. Hadde jeg fått Kik messenger så hadde jeg hatt alt jeg kunne tenke meg.

Noen som vet hvordan det går med prosjektet om å kjøre Androidprogrammrr på N9?

Lenke til kommentar

Vurderer ny mobil etter jul, og har ett øye til denne.

 

Men jeg har ett klisje-spørsmål.

 

Hva er pros og cons med denne mobilen, I følge dere her? Gode/dårlige erfaringer etc.

 

Selv syns jeg utseende er helt magisk, og OS virker veldig interessant,etter at jeg har trykt litt på den.

Lenke til kommentar

Pros:

 

- appswitching

- multitasking

- terminal

- raskt

- annerledes (if that counts for you)

- batteritid

- gratis maps/navigering

- rask nettbrowsing selv på GSMnettet

- bra integrert fbchat/gtalk/skype/osv

 

Cons:

 

- mindre apps enn android/ios

- ikke minnekort (hvis det betyr noe for deg mtp at du får tak i 64gb versjon av N9)

- nettleseren kunne vært bedre, og blir nok det med PR 1.2 håper vi, men du kan legge inn opera/firefox(fennec) om du vil

- aegis lager litt trøbbel om du skal ha komplett roottilgang og gjøre alt du vil, men en customrom skal klare fikse det

 

 

Du kan jo også vurdere Lumia 800 om du er litt småkeen på WP mango men liker designet :)

Endret av Slai
Lenke til kommentar

Tusen takk for raskt svar :-)

 

Mange bra pros i forhold til cons ser jeg.

Mindre apps gjør ikke mye, ettersom jeg som regel bare spiller spill som de fleste OS har.

Fravær av minnekort ser jeg heller ikke som noe problem, om man får 64 gb innebygd. Rooting og alt det der driver jeg ikke med, så det vil nok ikke være i veien.

 

Så bare bra ting så langt! :-)

 

Men syns jeg leste noe om at den virker litt treg, med sin prosessor på kun 1ghz. Har for øyeblikket en x10 med en like kraftig en, og lurer litt på om den vil være like "treg".

 

Lumia ut også ganske interessant ut, med sin wp7 og mye det samme utseende. Men den er enda litt dyr, så må Isåfall vente med den.

Endret av Nixxy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...