Gå til innhold

Godkjent gaming PC til 7500?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Eg lurar på om delene eg har plukka ut er gunstige for ein gaming PC til rundt 7500kr.

Spesielt lurar eg på om det er kjente problem ved komponentane eg har valt ut, eller om det rett og slett lønnar seg å kjøpe andre deler eller kanskje vente på nye produkt.

 

Her er ei lenkje til handlelista:

https://prisguiden.no/liste/125571

Edit: gjort endringar etter tips

 

 

Eg set kjempestor pris på all hjelp :)

Endret av LinkHimself
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du harddisk og DVD-brenner, eller har du glemt det? Har du ikke tenkt å kjøpe SSD? En SSD gjør at PC-en oppleves som mye raskere i daglig bruk selv om den strengt tatt har lite å si for FPS-en i spill.

 

Skjermkortet du har valgt gir ganske lite for pengene, og du får nesten like bra ytelse betydelig billigere med HD 6870/6950 eller GTX 560(ti). Hva du bør velge avhenger først og fremst av hvilken oppløsning du spiller på og hvor kresen du er. Du kan også vurdere et Crossfire eller SLI-oppsett (OBS! ikke alle HK støtter SLI) med HD 6870 eller GTX 560 da det kommer på omtrent samme pris som skjermkortet du har valgt.

 

Ellers ser det veldig bra ut.

 

Angående å vente på nye produkt, kommer AMD med nye prosessorer i slutten av måneden, og muligens nye skjermkort også. Nvidias nye skjermkort ser ut til å komme rundt årsskiftet, noe etter AMD, og Intel kommer med en oppdatert og krympet prosessor ut på nyåret. Om noen av dem er verdt å vente på vet vi egentlig ikke.

Lenke til kommentar

Takk for fyldig svar Dauemannen.

Eg brukar DVD-brennar fint lite, så eg brukar den gamle trur eg. Ang. SSD vil eg vente til teknologien er meir moden og ikkje minst rimelegare.

 

Interssant det du seier om GTX570, grunnen til at eg gjekk for det kortet var nettopp fordi eg trudde det gav mykje ytelse for pengane. Viktigaste for meg er at skjermkoret er stillegåande (derfor TwinFrozr) og ytelsen. Trur ikkje SLI eller Crossfire er aktuelt, pga varme og støy.

 

Edit: Eg ser at 6970 ikkje er så gale prisa. Men eg har fått inntrykket av at AMD sine drivarar ikkje er så bra. Kan det stemme?

F.eks dette: https://prisguiden.no/produkt/asus-radeon-hd-6970-dcii-2-gb-145447

Vil veldig gjerne ha eit litt stillegåande kort. Mitt gamle 6800GT med referansekjølar bråkar hol i hovudet på meg..

Endret av LinkHimself
Lenke til kommentar

SSD har blitt både mer moden og rimeligere i det siste. Faktisk har vi sett en ganske kraftig nedgang i prisene nå i høst, og du får nye mye mer for pengene enn bare for et par måneder. Det beste tilbudet nå er nok Crucial m4 hos Komplett. 64GB koster 699 kroner og 128GB 1295. Selv slo jeg nettopp til på det etter å ha suttet på gjerdet en stund, og jeg merker enorm forskjell. 64GB er nok til OS, nytteprogrammer og et par favorittspill, mens 128GB holder i lange baner. Det bør være plass til en SSD innenfor budsjettet ditt, men om gaming er eneste prioritet får du så klart mer for pengene ved å prioritere andre steder.

 

Akkurat dette er mest synsing, men jeg tror at SSD-ene har blitt omtrent så "modne" som de blir på et par år. Den raske utviklingen er for det meste over, og vi vil ikke se så store ytelseshopp og prisfall fremover. Kapasitet og ytelse på SSD vil nok stort sett følge Moores lov i tiden fremover.

 

Angående skjermkort er det i sjiktet rundt 1500 kroner at du får klart mest for pengene. Det var kanskje litt drøyt å si at kortene i dette sjiktet har "nesten like bra" ytelse som GTX 570, men ytelsesforskjellen er mye mindre enn prisforskjellen. Anandtech har et fint verktøy der du kan sammenligne de fleste nye skjermkort direkte. Her er en link som viser HD 6870 opp mot GTX 570. Angående kjøling og støy er Twin Frozr veldig bra, men for eksempel gjør Asus' eller Gigabytes HD 6870 det minst like bra med tanke på støy grunnet en bra kjøler og lavere effektforbruk.

 

Edit: Både AMD og Nvidia har i dag veldig gode drivere. Hvis du er uheldig kan du få driverproblemer med begge to, og hvilken som er mest utsatt for det er et tema jeg overlater til fanboys.

Endret av Dauemannen
Lenke til kommentar

Gurre97: Tenkte å bestille frå mpx. Kvifor ikkje 8GB RAM? Det er ikkje så veldig dyrt.

 

Dauemannen: Kanskje eg skal vurdere Crucial m4. Men eg ser at den på papiret er treigare enn f.eks OCZ Agility 3 og Corsair Force Series 3. Er det noko grunn til å velgje m4 framføre desse?

 

Forresten så meinte eg 6970 i stad, du la sikkert merke til at eg linka til eit 6970 kort, men skreiv 6870. Eg lurar på om eg burde gå for ASUS 6970 i staden for GTX570. Det kostar vel ca. like mykje hjå mpx.

 

Nok ein gong takk for hjelpen :)

Lenke til kommentar

Folk flest har strengt tatt ikke bruk for 8GB RAM, men med de prisene vi har i dag er det like greit å koste det på seg for 200 kroner ekstra. Du kan derimot spare litt penger på et billigere sett. Det er lite ytelse å tjene på raskere RAM enn 1333 MHz, og rask RAM er ikke nødvendig for overklokking av Intel nå. Derfor kan det være like greit å kjøpe Kingston Value ram eller noe sånt.

 

Crucial m4 har dårligere sekvensiell ytelse enn de du nevner, men gjør det minst like bra på tilfeldig lesing/skriving av småfiler. I tester kommer de som regel omtrent likt ut, og det samme gjelder praktisk bruk. Dessuten har det vært en del problemer med Sandforce 2xxx-SSD-er (OCZ Vertex/Solid/Agility 3, Corsair Force 3) hva angår pålitelighet. Crucial m4 har ikke slike problemer og gir i tillegg mer for pengene.

 

For å være helt ærlig mener jeg HD 6970 er et relativt dårlig kjøp. GTX 570 yter i gjennomsnitt hakket bedre til samme pris, og AMDs eget HD 6950 er latterlig mye billigere uten at ytelsen er så mye dårligere. 1GB-varianten gir 90% av ytelsen til HD 5970, men er 800 kroner billigere. HD 6950 har også mer rom for overklokking, og hvis du er hypp på å "fikle" med kortet er det mulig å sette inn en HD 6970-BIOS og få nesten full HD 6970-ytelse. Hvis jeg ikke husker feil er det bare mulig på 2GB-varianten.

Lenke til kommentar

Hm, var ikkje klar over at 6950 og 6970 var så like i ytelse. Ser at ASUS sine variantar med DirectCU-kjølaren har ca. 550kr i prisforskjell. Viss du synest det er verdt å spare dei pengane så gjer eg nok det. Satsar på å kunne bruke denna maskina i ca 4-5 år.

 

Sidan eg sparer litt på minne og skjermkort kan eg jo rive i ein m4 og? :p

 

 

Edit: Gjort endringar i handlelista

Endret av LinkHimself
Lenke til kommentar

Tusen takk, eg tenkte eigentleg å køyre med stockkjølar evt. ein som ikkje er av dei største uansett.

 

Forresten, eg ser at mange har problemar med ASUS P8P67 hovudkortet, burde eg styre unna det? Ser at hw brukar det kortet til sine anbefalte oppsett. Blir litt forvirra.

 

Edit: http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=626996#extra

Kanskje dette kortet er eit "tryggare" kjøp enn ASUS?

Endret av LinkHimself
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...