AnonymDiskusjon Skrevet 1. september 2011 Del Skrevet 1. september 2011 Jobber i matbutikk, så pleier å kjøpe et rundstykke til lunsj som vi får på morgenen, ferskt. Har i den siste tiden spist 2 eller 3 knekkebrød istedet pga lavkalori. I dag kjøpte jeg meg såkalt energistykke, 100 g. Følte meg mye mer mett, var nesten mett over fire timer senere og, til middag. Men er disse bakervarene sunne? Eller er de full av "drit?" Vet jo ikke næringsinnholdet siden de kommer løst. Postet av anonym: 565402d1d6e79dc114863810a05c27ba Lenke til kommentar
Akse Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Stort sett er brødmat, inkludert de fleste knekkebrød, fulle av sukker og stivelse. Så denne mattypen kan nok ikke kalles sunn. Lenke til kommentar
medisinOmsider Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Når ble brødmat ekskludert fra definisjonen på et helt normalt variert kosthold? Et variert kosthold er sunt. Lenke til kommentar
Ueland Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Vel, hva definerer du som sunt? Hveteboller for eksempel ligger på 350 kalorier per hundre gram, spiser du f.eks 300gram med boller på en dag har du da fått i deg over 1000 kalorier, normalt sett skal en mann ha i seg opptil 2500 kalorier på en dag, så da er det ikke plass til så mye annet den dagen. Og du går da dermed opp i vekt. (Så hey, det er jo veldig bra om du vil opp i vekt) Nøtter og har mange kalorier per hundre g men du spiser som regel ikke mye om gangen, og du får i deg mye sunt, not so much med boller. Etter jeg satte meg selv på kalorirestriksjon til ~1500 per dag ble brødmat det første som forsvant sammen med sukkerholdig drikke siden det ikke gir meg nok metthet i forhold til kalorimengden. Lenke til kommentar
Stulle Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Forhenværende feite folk som er blitt LCHF-evangelister r teh lulz. Lenke til kommentar
medisinOmsider Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Sunt er en livsstil. Ikke et pålegg. Lenke til kommentar
probin Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 syns lchf funker utmerket jeg Lenke til kommentar
Akse Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Det er kanskje greit å ha nooe peiling på kosthold før du sier at lowcarb er "lulz". Det er ikke mye man skal kutte ned på karbohydrater før kroppen har det bedre. Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 4. september 2011 Forfatter Del Skrevet 4. september 2011 Vel, hva definerer du som sunt? Hveteboller for eksempel ligger på 350 kalorier per hundre gram, spiser du f.eks 300gram med boller på en dag har du da fått i deg over 1000 kalorier, normalt sett skal en mann ha i seg opptil 2500 kalorier på en dag, så da er det ikke plass til så mye annet den dagen. Og du går da dermed opp i vekt. (Så hey, det er jo veldig bra om du vil opp i vekt) Nøtter og har mange kalorier per hundre g men du spiser som regel ikke mye om gangen, og du får i deg mye sunt, not so much med boller. Etter jeg satte meg selv på kalorirestriksjon til ~1500 per dag ble brødmat det første som forsvant sammen med sukkerholdig drikke siden det ikke gir meg nok metthet i forhold til kalorimengden. Tja, et kosthold hvor man begrenser seg med usunn mat til kun en eller et par ganger i uken, og i moderate mengder. Ellers tenker jeg "normal", norsk kost. Og boller regner jeg som usunt. Hehe. Tenkte på de grove frokostbrikkene, eller energistykker som det heter i min butikk. Er ihvertfall det groveste vi får, men det er problemet, hvor grovt/sunt er det egentlig? Er vel ikke antall korn på det som teller Postet av anonym: 565402d1d6e79dc114863810a05c27ba Lenke til kommentar
Sheasy Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Igjen, det spørs hva du regner som sunt/usunt. Det er svært få matvarer jeg ser på som usunne i seg selv, man må se på kostholdet som en helhet. Angående brødmat har ikke grovheten noe særlig å si på kaloriinnholdet, men grovere brødmat inneholder mer fiber, mineraler etc. Lenke til kommentar
Akse Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Angående brødmat har ikke grovheten noe særlig å si på kaloriinnholdet, men grovere brødmat inneholder mer fiber, mineraler etc. Det finnes også varianter med mindre/uten hvetemel og sukker. Disse har selvfølgelig mindre kalorier. Lenke til kommentar
Sheasy Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Angående brødmat har ikke grovheten noe særlig å si på kaloriinnholdet, men grovere brødmat inneholder mer fiber, mineraler etc. Det finnes også varianter med mindre/uten hvetemel og sukker. Disse har selvfølgelig mindre kalorier. Jeg tenkte på f.eks. loff vs vanlig butikkgrovbrød, men ja, du har selvsagt rett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå