carpsdi Skrevet 29. august 2011 Del Skrevet 29. august 2011 Hei! Hvorfor har det seg slik at man går mye fortere opp/lettere opp i vekt enn ned i vekt? F.eks, si at om du spiser i hele 24 timer (noe som kanskje er umulig), bare vanlig brødskive med pålegg, med drikke. Da vil du forsåvidt gå opp kanskje 5 kg. Og neste dag bare miste 2kg (tidlig på dagen) som tilsvarer 3 kg til i vekten. Men om du ikke spiser på hele 24 timer, så vil du nok ikke miste noe spesielt vekt. Hvorfor har det seg? At man ikke mister noe vekt i det hele tatt - utenom muskel da. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 29. august 2011 Del Skrevet 29. august 2011 Du vil ikkje legge på deg 3kg av å ete 5kg mat. Du må sjå på kaloriar, ikkje vekt. Kroppen forbrenn rundt 2000kc i dagen. Om du samtidig inntar 2000kc vil du halde jamn vekt. Om du et 3000kc vil du gå opp i vekt. Om du et 1000kc vil du gå ned i vekt. Du kan ikkje sjå på vektoppgang og vektnedgang over eitt døgn, der er det fordøyelsen som spelar inn. Og som sagt, mat blir rekna i kaloriar, ikkje gram. Lenke til kommentar
carpsdi Skrevet 29. august 2011 Forfatter Del Skrevet 29. august 2011 Hvordan vet jeg hva som har så og så mye kc? Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 30. august 2011 Del Skrevet 30. august 2011 Hvordan vet jeg hva som har så og så mye kc? http://www.næringsinnhold.no/ Lenke til kommentar
Demantios Skrevet 30. august 2011 Del Skrevet 30. august 2011 Jeg går mye lettere ned i vekt enn opp. Kan gå ned 5kg på få dager til tider, som plutselig er tilbake igjen. Etter mye mat over noen dager kan jeg "kanskje" gå opp 1-2kg fra normalvekt. Dette er nok forskjellig fra persin til person Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 30. august 2011 Del Skrevet 30. august 2011 Dessuten skal jo næringsmidler i Norge være merket med det. Lenke til kommentar
Jassogitt Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Hvorfor har det seg slik at man går mye fortere opp/lettere opp i vekt enn ned i vekt?Det er da virkelig motsatt? Lenke til kommentar
Kevlar Skrevet 3. september 2011 Del Skrevet 3. september 2011 Godt forsøk trollsogitt. Selvfølgelig er kroppen vår interessert i å holde på næring så lenge som mulig hvis vi får muligheten til å spise godt en dag, mat har ikke alltid vært så lett tilgjengelig som det er nå, vi hadde ikke Rema i steinalderen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå