Gå til innhold

Alt om Risen 2! Det (e)neste RPG-spillet med sjel i en stadig fattigere sjanger..


Anbefalte innlegg

Det gjør meg trist å si det, men dette kommer nok til å bli det første PB spillet jeg ikke kommer til å fullføre (Jeg er en stor fan av spillene deres så langt) før det eventuellt kommer til å bli kraftig patchet. Jeg har spilt alle de tidligere spillene de har gitt ut og alltid klart å tolerere alt det dårlige kontra det gode som som regel veier opp, men nå har jeg møtt veggen.

 

Dette spillet er ikke på beta stadiet engang når det kommer til gjennomføringen, alt fra grafikken til kampsystemet kan kritiseres rikelig. Spillet har noen gode sider også; slik som pirat temaet, utforskningen og eventyrlysten PB alltid har vært gode på, men denne gangen blir det for mye annet dårlig å svelge.

Kan nevne kampsystemet som det største ankepunktet, det er rett og slett horribelt og gir kraftige flashbacker til Gothic 3 der stunlocking av ville dyr var rett og slett gamebreaking. Nå opplever man det samme igjen med at dyr stunner en til døde uten at man har mulighet til å dukke unna eller kontre dem. Men man kan "heldigvis" stunne dyr også om man er så heldig at man får første slag og spammer venstre museknapp. mennesker er noe bedre å sloss mot, men spillet mangler virkelig en dodge knapp.

 

Merkelig at ingen har nevnt "kill cams" heller, det er noe av et mest begredelige jeg har sett og burde ikke vært med i retail versjonen av spillet. Sverdet mitt har ikke en gang vært i nærheten av fienden på noen av disse.

 

*Sukk*

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Enig. Lastet ned spillet siden jeg hørte så mye blandet om det for å vurdere kjøp. Det er nå avinstallert, og PB får nok ikke pengene mine i løpet av den nærmeste tiden.

 

Forstår ikke hvordan de kunne ruinere Risen (eller Gothic 3 om du vil) så mye. Var jo bare å videreutvikle det man hadde i Risen, så ville spillet vært topp, men nei da.

Endret av Error
Lenke til kommentar

Dette spillet er ikke på beta stadiet engang når det kommer til gjennomføringen, alt fra grafikken til kampsystemet kan kritiseres rikelig.

Jeg er helt enig, de amatørmessige animasjonene og den irriterende pop-up av gjenstander og vegetasjon ødelegger mye av den ellers gode stemningen, og det er utrolig å se dette i 2012. Kampsystemet er noe av de svakeste jeg noensinne har prøvd. Det er virkelig synd for det er jo en god del kamp i løpet av spillet. Det er nesten utrolig at PB ikke har lagt inn en mulighet til å unnvike eller blokke dyrene. Kamp mot dyrene som gjør mye skade blir bare en langtekkelig øvelse i å skyte, springe, skyte osv. For lettere fiender er det bare til å spamme angrepsknappen til alle er døde.

Lenke til kommentar

Bruke hue for å vinne kamper?

 

Å trekke frem pistolen for å skyte, men å så oppleve at karakteren din snur seg 180 grader og fyrer av, for å så bli stunlocket til døde av tre fiender har ikke noe med "å bruke hue" å gjøre, det er bare dårlig spillmekanikk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, det må være fælt å måtte bruke huet for å vinne kamper....

Er jo ikke så vanlig lenger, så jeg skjønner at dere sliter.

 

Konstruktive tilbakemeldinger er heller ikke så vanlige lenger, visstnok.

 

Kan ikke du være så snill og forklare oss hvorfor dette kampsystemet er såpass awesome at du må komme med personangrep for å få frem meningen din? La oss ta ett eksempel med en Firebird i nærkamp, hvor mange valgmuligheter har man bortsett fra å spamme venstre museknapp og håpe at du klarere å stunlocke den før den stunlocker deg? Å parere angrepene dens funker ikke, ikke kan man dodge og venstrehåndspistoler har for lang animasjon til at man rekker å trekke av for så å fortsette angrepsrekken uten at man blir stunlocket selv.

 

Venter i spenning.

Lenke til kommentar

Personangrep!?! Ærlig talt.

Beklager at min humor (dårlige sådan) ikke passet dere.

 

Om pølsefingre skal være et personangrep måtte det være rettet mot Kristin Halvorsen.

 

Edit: jeg tar til meg kritikke. Og omformulerer meg.

I min erfaring gjør ikke min spillkarakter noe feil uten at jeg selv har fucket opp noe med mine pølsefringre. Jeg har skutt feil vei mange ganger, men dette er fordi JEG har trykket pil ned samtidig som jeg trykker e. Altså min feil og mine snevre koordinasjonsevner.

 

Ok?

Beklager at dere følte dere truffet av mine pølsefingre. De treffer kanskje bredt.

 

 

Edit 2:

Firebirds:

Jeg hopper til en av sidene når den nærmer seg. Slår den fra siden. Gjenta. Ikke værre enn det, mener nå jeg.

 

Edit 3:

 

Jeg har fullført spillet og ikke møtt en eneste mob som ikke kunne analyseres og mestres.

Med unntak av store grupper. Men da bruker man sprengstoff.

 

 

Edit 4:

 

Alt er skrevet på iPad med autocorrect. Rare ord er ikke min skyld.

Endret av Dr. Mobius
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kan i grunn si meg enig i det Dr. Mobius skriver.

 

 

Og jeg fatter fortsatt ikke hva folk har å klage på grafikken. Sett bort i fra lipsyncen (som er mildt sagt elendig) er det i mine øyne mye mer levende og vakkert enn Skyrim. De burde kanskje hatt råd til å modellere et par ekstra ansikter, da :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Firebirds:

Jeg hopper til en av sidene når den nærmer seg. Slår den fra siden. Gjenta. Ikke værre enn det, mener nå jeg.

Har selv prøvd Jump'n Hit/Hit'n Run taktikk, men det forandrer ikke på faktum at det ikke er en Dodge-funksjon integrert i kampsystemet. Risen 1 hadde Dodge, og mange synes det mildt sagt er merkelig at den funskjonen ikke kom med i Risen 2.

Mot Firebirds bruker jeg samme taktikken som for alle low-level motstandere: Full fart på angrepsknappen!

Lenke til kommentar

Nå har jeg sett på en god slump av de videoene som ble linket over og spillet ser jo fantastisk ut.

Kampteknikken ligner styggelig på de eldre spillene da både Gothic og Risen var veldig uttilgivelige spesielt på lavere levels.

 

Det er tydeligvis endel bugs i spillet men alt i alt så synes jeg at det ser veldig bra ut.

Karakteren 6/10 er nok ikke så himla feil.

Lenke til kommentar

Eller pølsefingre og snevre koordinasjonsevner...

 

Personangrep, nice..

 

Man skal sannelig være hårsår om man oppfatter det der som personangrep. Det er en diskusjon, og i en diskusjon må da folk få lov til å være annet enn A4-papir. En diskusjon hvor alle er enige (eller så forferdelig snille) er verdens mest ubrukelige, kjedelige diskusjon.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg opplever at riktig timing av power attack funker best på de fleste dyr...

 

Hagle og løpe pleier også å funke, selv om jeg ikke har gått Firearms...

 

Så må dere samtidig huske på at enhver pirat med respekt for seg selv må være parat til å dra frem lommelerka midt i en slosskamp :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har nesten gitt opp Risen 2 nå på grunn av en boss. :grumpy: Om noen har et tips tar jeg mer enn gjerne imot. Som en mikrospoiler prøver jeg å bli pirat.

 

 

Jeg har snakket med han faren til hun kjerringa og har lyst til å bli med i mannskapet, men først må jeg imponere ham. Jeg har gjort mye rart uten at det har hjulpet, så nå skal jeg følge etter en fyr inne hos Booze. Å følge etter fyren går greit, men jeg blir slaktet i kampen mot ham og det der sjømonsteret. Og da mener jeg slaktet. Etter å ha prøvd ti ganger på rad har jeg ennå bare så vidt klart å skade det sjømonsteret, og ennå gjenstår han piraten.

 

Jeg har fokusert mest på Cunning (3) og Sword (3), og har lært meg Parry. Har også 23 Rations, men de funker ikke i kamp. Jeg får bare en mørk linje i stedet for helse, og den fylles ikke opp før jeg har stått i ro en stund. Det sier seg selv at jeg ikke kan stå i ro når det monsteret denger løs. Hva gjør jeg? Har prøvd å skru ned vanskelighetsgraden fra Normal til det enkelste, men det hjelper ikke. Har pælmet tre kokosnøtter i hodet på monsteret, men det hjelper heller ikke.

 

Lenke til kommentar

Har nesten gitt opp Risen 2 nå på grunn av en boss. :grumpy: Om noen har et tips tar jeg mer enn gjerne imot. Som en mikrospoiler prøver jeg å bli pirat.

Bruk heller Grog eller Rum for instant Health. Rasions virker fint i kamp det, men det tar litt lenger tid. Spring litt vekk - vent - spring osv, så har du tid til å la Health gå opp med Rasions også.

Dersom du har problemer med sjømonsteret kan du også la de følge deg bort til pirat-vakten like ved. Han vil hjelpe deg.

 

 

Endret av Frijazz
Lenke til kommentar

Spillet er vakkert. Koser meg veldig, og klarer ikke bli spesielt provosert av animasjoner og slike småting. Ja, de har laget bedre spill - men opplever i hvert fall god underholdning igjen (hvilket jeg ikke har gjort siden Risen 1).

 

Verden har ikke akkurat druknet i gode RPGs de siste årene.

 

Skulle gjerne hatt det litt mer hardcore men stortrives uansett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...