Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Windows oppgavebehandling - ukjente prosesser


Anbefalte innlegg

Hei, min mors bærbar sliter en del. Den blir glovarm, noe jeg tror har både med modellen og det faktum at hun sitter mye med den i fanget å gjøre. Ofte henger den seg opp og blir veldig treg, får blant annet beskjeden "Vente til programmet svarer - eller lukk programmet" i Google Chrome dersom det er oppe 3 eller flere faner. I tillegg ville den ikke spille av videoer, verken youtube eller i vlc.

 

Jeg har derfor holdt på med å installere de siste drivere, sett på hva hun trenger og lignende av programmer. Åpnet istad Windows oppgavebehandling og der ligger det 67 prosesser når "vis prosesser fra alle brukere" er haket av. Fjerner jeg denne faller antallet ned til 10. Tingen er jo da at hun har kun en brukerkonto. Til og med gjestekontoen er deaktivert.

 

Det er totalt 12 svchost.exe, hvorav 3 er på System, 6 på Locale service og 3 på Network service. Det er 2 nvvsvc.exe(Nvidia) og 2 crss.exe. Det er en drøss fra AVG når jeg viser alle, men bare to under gjeldende bruker. Også noe fra " Windows live id service", "windows media player network sharing service" og "seaport".

 

Jeg har søkt opp alle som ligger der og ingenting ser ut til å være mistenkelige, men jeg skjønner bare ikke hvor de kommer fra og hvordan jeg eventuelt kan fjerne dem helt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Oppgavebehandleren er ikke så spesifikk når det kommer til stykkket.

 

Prøv heller med Autoruns, et program som lister opp alt som starter sammens med windows - og mulighet for å deaktivere hvert enkelt element i listen (både drivere og programmer er listet opp).

Men vær obs. Deaktiverer du for mye risikerer du at windows ikke klarer å starte.

 

Kjør også en rens av systemet med Ccleaner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...