Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Noen trådløs-nettverks guruer her?


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har nettopp kjøpt inn cnet pakka fra forrige ukes tilbud på komplett.

Her fulgte det med en AP(access point), en usb adapter og ett pcmcia kort. Med dette regnet jeg med å kunne sette opp to stasjonære og en bærbar i ett lite nettverk for å dele adsl, printer og filer.

 

Jeg har satt opp nettverk for deling av dette før, men kun med kabel.

 

Det jeg har fra før av er en bredbånds router og en svitsj. Jeg koblet routeren, AP'en og den ene stasjonære(med den aktuele printeren) til svitsjen. Jeg har fått tilgang til internett på alle maskinene som tyder på at det foregår kommunikasjon gjennom lufta, men klarer ikke å opprette noe lokalt nettverk for deling av filer og skriver. Når jeg går inn på my nettwork places får jeg ikke opp noen av de andre maskinene på noen av de tre pc'ene.

 

Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre?

 

Jeg har ikke satt opp noen kryptering enda og alle innstillinger står på default på alle sendere.

 

Håper noen kan hjelpe... : :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg prøvd det meste.... og er drit lei!

 

For å kunne logge meg på Ap'en må det settes fast ip iht. en medfølgende liste. Da jeg gjorde dette fikk jeg logget meg på ap'en men da forsvant internett tilkoblingen. Dette kommer vel av dhcp i routeren?

Prøvde å sette alternativ ip istede men da ble det bare motsatt, jeg fikk internett men ikke logget meg på ap'en.

 

Noen som vet hvordan man kan ha en ip på lan og en annen på nettet?

 

Jeg er nå desperat etter hjelp!! :-?

 

Har ringt komplett, de hadde visstnok ikke support på dette. Veldig fint!

 

Derfor.... om noen kan hjelpe blir jeg ekstremt takknemlig :p

Lenke til kommentar

Har du passet på å bare ha en DHCP på nettet?

(Vil anta både AP og router har dette)

 

Er routeren av typen med innebygget switch? I så fall trenger du vel ikke switchen i tillegg?

 

Ville tro at inet -> router -> AP skulle funke? Har ikke forsøkt selv, men ut fra den erfaring ( host :lol: ) jeg har burde det fungere?

 

Forsøke å disable all firewall/DHCP i AP.

 

Når du har satt opp et LAN vil du ha en IP ut mot internet, mens PCene på lanet vil ha en "lan" IP (Normalt i 192.168.x.x rangen)

Lenke til kommentar

Takker for svar!!

 

Routeren er en standard nextgentel type uten svitsj. Jeg har aldri gjort noen instillinger på denne men regner med den står på standard. Er ikke jeg som har satt opp dette til å begynne med...

 

På ap'en har jeg disablet dhcp. Firewall tror jeg ikke den har.

 

Dette med ip'ene har jeg litt problemer med. Virker som om dette ikke har gått automatisk hos meg. AP'en krever at maskinen som skal kunne styre den har en ip type 192.168.1.1-247. jeg prøvde først å logge meg på uten å gjøre noen innstillinger men det gikk ikke. Da jeg gjorde om til fast ip 192.168.0.1 gikk det greit men da var internett som sagt utilgjengelig. For å komme meg på nett måtte jeg da gjøre om til at ip settes automatisk. Finnes det en bedre måte å gjøre dette på?

 

Måten jeg har koblet på er som sagt 1 stasjonær, AP'en og routeren til svisjen. Skal da funke det?

Lenke til kommentar

AH! Slik router :)

 

Har aldri prøvd nextgentel sine, hvor mange IPer får du fra denne?

Slik du har koblet skal fungere det.

 

Hvilken IP får du når du kommer deg på internet?

Dette kan du sjekke vha egenskaper på nettverksforbindelsen, evt kan du bruke en liten gadget på ca 16K fra www.grc.com (Heter IP Agent)

 

Er ikke sikker hvordan dette accesspunktet ditt fungerer. Mulig det lager en "nytt" lan blandt de som er koblet opp trådløst(?)

At du får IP via switchen fra routeren, og at APet lager et nytt lan for de som er koblet til automatisk? Fikk du satt opp APet når du satt manuell IP?

 

Alternativt, om du forsøker uten switch, og bare kobler APet direkte på routeren? Fungerer det da?

Lenke til kommentar

Har selv trådløst nettverk og ADSL-router NextGentel. Det funker fint. Sett IP-adressen på AP til noe i 10.0.0.x-rangen (som er den rangen DHCP'en i ADSL-routeren bruker). Jeg satt AP til 10.0.0.254 for ikke å komme i konflikt med adressene som gies ut av DCHP. Deretter skal det gå bra å få IP-fra DHCP på klientene.

Lenke til kommentar

Et par ting til. Mitt AP hadde mulighet for å fungere som DHCP-server, men ikke å få IP fra en annen DHCP-server. Jeg disablet DHCP på APet, satt fast adresse (10.0.0.254) og lar alle andre få IP fra DCHP-serveren i ADSL-routeren. For å komme inn på APet og få endret IP-adressen må du midlertidig sette PC'en du har tilkoblet til en adresse i samme range som APet har. Hva den skal settes til kommer an på default IP-adresse til APet og subnet masken som brukes. Hvis APet har IP 192.168.0.1, ville jeg satt den midlertidige adressen på PC'en til 192.168.0.2

Lenke til kommentar

Takket være Motec fikk jeg løst problemet med innlogging på AP'en. Takker :woot:

 

Jeg hadde misforstått litt og trodde AP'en kunne fungere som dhcp tjener men den hadde istede mulighet for å bruke en dhcp klient. Når jeg enablet den fikk den automatisk en ip av routeren og så var det løst.

Takker Motec uansett!! :woot:

 

Men hovedproblemet mitt bestod uansett. Jeg kom til slutt på at brannmurer var kansje det som skapte problemene her. Og da jeg slo av alle brannmurer i windows og de innstallerte symantech murene fikk jeg plutselig mitt lille nettverk til å fungere glimrende. Men brannmur må man ha så jeg konfigurerte de til å akseptere trafikk til den spesifikke nettverksadressen som nettverket har. Når det var gjort kunne jeg slå på alle brannmurene igjen og nettverket bestod.

 

Jeg leste i tillegg litt om sikkerhet mtp trådløst nettverk og har nå 128 bits kode, mac-adressefiltrering, egen SSID og hele pakka. Skal vel en del til å komme seg inn via lufta nå...

 

Fungerer nå 100% :woot:

 

Takk til alle som ville hjelpe!!!!!

Lenke til kommentar
Jeg leste i tillegg litt om sikkerhet mtp trådløst nettverk og har nå 128 bits kode, mac-adressefiltrering, egen SSID og hele pakka. Skal vel en del til å komme seg inn via lufta nå...

 

Bra at det fungerer, men ikke lev i illusjonen av at nettet er sikkert.

Dersom det er mye trafikk på nettet ditt kan WEP nøklene knekkes på rundt 20 minutter...

Om du har noe data du er redd for bør du vurdere et ekstra lag med sikkerhet (VPN f.eks), men for vanlige hjemmebrukere spiller det neppe noen rolle.

Lenke til kommentar

Ja, men hvem gidder vel å sette seg i hagen vår i 20 minutter for å finne ut at det ikke finnes noe spennende på nettet bortsett fra en 2Mbs linje, og da må de jo sitte der for å få bruke den.

 

Uansett har nå skrudd av krypteringen fordi hastigheten ble så lav. Mac adresse filtrering og uvanlig SSID sørger hvertfall for at ikke hvem som helst kan komme seg inn på nettet. I tillegg bor vi ett boligstrøk med bare gamlinger og 50m mellom hvert hus.

 

Men lurer fortsat på dette her med kryptering. Litt overasket at det skulle gå så mye utover hastigheten....

Lenke til kommentar

Hei gjen

 

Jeg har hørt at WEP kan redusere hastigheten betraktelig, men har aldri målt selv. Angående SSID, så vil vel alle innen rekkevidde kunne se hva den er? Eller er det jeg som tar feil her? Selv har jeg gjort som deg, slått av WEP og satser kun på MAC filtrering. Hvis noen gidder å sitte i nærheten og se på hva slags trafikk som går fram og tilbake, så lykke til. :)

Lenke til kommentar

Ja det er sant som du sier, uten kryptering kan trafikken overvåkes av andre. Men den risikoen får jeg leve med, er ikke så mye hemmelig som foregår her...

 

På noen AP'er skal det visstnok være mulig å skru av kringkasting av SSID, men klarte ikke å finne det på min. Uansett har nå satt en annen SSID enn default og om det hjelper er det bra, hvis ikke så får det være.

Lenke til kommentar

Forandring av SSID hjelper ikke en dritt dersom du ikke får skrudd av kringkasting av SSID.

MAC filtrering er effektiv sikkerhet, spesielt om WEP er av.

 

Jeg stusser litt på at du får så dårlig hastighet med WEP på. Det kan skyldes dårlig AP, PC kort eller driver problem. Prøv å sette på WEP, og overvåk CPU belastingen mens du overfører en stor fil. Dersom CPU load er høy har du enten for svak pc eller driverproblem.

 

Jeg har ikke opplevd SÅ stor nedgang i hastighet med WEP på noen av de nettene jeg har satt opp.

 

-pg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...