Gå til innhold

På tide med en oppgradering? Budsjett: ca 3000 kr?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en snart 3 år gammel stasjonær pc (hjemmebygd) som jeg lurer på om er på tide å oppgradere litt. Klarer fint å skru sammen pcen selv, men har null peiling på hvilken hardware som er bra og ikke, og hva som er verd pengene.

Prøvde å finne ut hva de nåværende komponentene heter, så håper det ble riktig =)

 

CPU: Intel Core2 Duo [email protected]

 

Ram: 4.00 GB

 

Grafikk: NVIDIA GeForce 9800 GTX

 

Hovedkort: AGP PCI IMB USB i2c/SMBus (Vet ikke om det er navnet på hovedkortet jeg, men det som står under "Mainboard" på programmet "Test mye Hardware" som jeg lastet ned.

 

 

Spiller ikke så mye spill, men blir jo litt av og til. For det meste er det skoleprogrammer (3D modellering, Statistikkprogrammer, Office osv) som det går i.

 

Syntes dere det er grunn til å oppgradere noe av dette? Eventuelt noen anbefalinger om hvordan deet kunne forbedres på en billig måte?

Endret av dundersalt123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva slags budsjett har du sett for deg på oppgradering av denne maskinen?

 

Vil anbefale deg å endre emnet ditt til å omfatte bruksområde og budsjettet ditt. F.eks Oppgradere PC for <budsjett> til 3D-modellering"

 

Oppdaterte emnet nå, usikker på budsjett, da jeg ikke aner hvor mye som eventuelt burde byttes =P

Ikke så mye 3D-modellering at det blir verd å bruke store penger på grunn av det. Tung modellering kan jeg heller gjøre på skolen isåfall =)

Lenke til kommentar

Jeg hadde kjøpt følgende komponenter:

http://www.multicom.no/Z68-Extreme4-GEN3,-socket-1155-ATX,-DDR3,-SATA3,-USB3,-VGA,-DVI,-HDMI,-Displayport-ASRock/cat-p/c/p10608047

http://www.multicom.no/Core-i5-2500-33GHz-Quad-Core-Processor-LGA1155,-850MHz-GPU,-6MB-Smart-Cache,-Boxed-INTEL/cat-p/c101336/p3663573

http://www.multicom.no/Ripjaws-X-8GB-DDR3-Kit-for-Intel-Sandy-Bridge-%282x4GB%29,-PC3-12800-1600MHz-Non-ECC-CL9-9-9-9-24-2N-15V-GSKILL/cat-p/c101161/p10600611

 

CPU og RAM kan du få litt billigere andre plasser, men det hovedkortet er det beste valget slik jeg ser det - og selges bare på Multicom og Advance (der det er mye dyrere). Legg merke til at jeg har valgt 2500 uten "k" på slutten, i og med at jeg regner med du ikke skal overklokke.

 

De RAM-brikkene jeg har valgt er også ikke noe å snøfte av, de får mye bedre resultater enn de vanlige Kingston/Corsair-brikkene som det myldrer av.

 

Uansett, er dette jeg hadde kjøpt om jeg skulle kjøpt nå (men hadde kjøpt 2500k).

 

Det skjermkortet du har er helt greit, jeg hadde ventet til tidlig neste år med å oppgradere, om du vil oppgradere i det hele tatt.

Endret av vhaarr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...