Gå til innhold

E-postkurtise


Kutler

Anbefalte innlegg

Gmail (og antagelig også noen andre) epost-tilbydere har en finfin løsning med "samtalevisning" av eposter. Men hva er det egentlig som trigger dette? Har det noe med sitering å gjøre? I "rå-HTML" er sitering stygt og knotete, med masse >-symboler og en øyensynlig sløsing av plass. Men kanskje man må la dette være slik at enkelte epost-tjenester skal kunne "se" sitatet?

 

Dessuten, pleier du å sitere teksten fra en epost du har mottatt? Tar du den i så fall før eller etter det du skriver? Er det egentlig alltid nødvendig?

Jeg pleier kanskje å sitere dersom det er noe som har tatt noe lengre tid, slik at de uten videre skal skjønne hva jeg har respondert på. Men dersom dette fører til samtalevisning, burde jeg vel alltid sitere, for å holde orden.

 

Takker for svar.

Endret av Skoony
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
kurti`se m1 (av kurtisere) det å kurtisere; flørt, flikring

 

Korleis eg siterar varierar etter kven eg snakkar med. Eg topp-postar (skriv svaret over sitatet) når eg snakkar med andre topp-postarar, og svarar innskote når eg snakkar med folk som forstår det, og brukar det sjølv.

 

Om du opnar ei e-postmelding i Gmail og vel Vis original, vil du sjå meldingshovud som m.a. Message-ID og In-Reply-To. Desse hjelper Gmail til å sjå gangen i ei samtale, og det er dette e-postklientar brukar for trådvisning.

 

Om eg sender deg ein e-post som har Message-ID 12345, og du trykker Svar, vil e-postklienten sette In-Reply-To til 12345. Slik kan eit e-postprogram følgje gangen i ei samtale.

 

Gmail brukar òg nokre andre metodar, m.a. virkar det som meldingar med same avsendar og identisk emnefelt vert gruppert.

Lenke til kommentar

Jøss, takk for utdypende svar. Jeg mener å ha opplevd ikke-grupperte samtaler til tross for at emnet og sendere var like. Nu vel.

 

Det virker som om Gmail legger opp til å topp-poste, og sitatet blir skjult som standard. Men hos andre enkle HTML-baserte klienter er vel ikke det tilfelle. Jaja, aldri hørt noen klage på det uansett. For øvrig veldig interessant Wikipedia-artikkel.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...