Gå til innhold

På jakt i jungelen! Hjelp (40"-46" LED)


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er på flyttefot og i den forbindelse ønsker jeg også en ny tv. Har kikket mye opp og ned, frem og tilbake, men klarer ikke bli enig med meg selv. Har lyst på LED grunnet strømforbruk, størrelse og lyssterke skjermer. I utgangspunktet foretrekker jeg Samsung.

 

Sitter ca. 3 meter fra tv'en og spiller en del ps3, samt ser bluray på denne. Blir også en del titting på serier o.l. fra pc.

 

Prøver å holde meg godt under 10.000 og har kikket litt på følgende modell: Samsung 40"

 

Er internett noe man egentlig har behov for på tv'en?

3D er kult, men ikke noe absolutt. Samtidig er det også ønskelig å ha 400hz bilde eller bedre :)

 

Håper noen kan komme med tips eller erfaringer, som kan hjelpe meg med rett valg av tv :)

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Produsentene klistrer på et hav av merker på tv-ene sine slik at de skal se ekstra fete ut i butikken. 100 - 600hz utgjør ikke den helt store forskjellen på selve bilde. Selgere snakker i vei om dynamiske kontraster, wi-fi, led og ikke minst hz.

 

Spør du en selger vil de alltid si at led har bedre bilde enn en vanlig lcd som er en sannhet med store modifikasjoner. I disse dager er edge led det helt store og det eneste dette hjelper for er strømforbruk og at tv-en blir ekstremt flat. Selve billedkvaliteten gjør det ikke stort med.

 

Sortnivå og kontrast er de tingene som skaper et dynamisk bilde med god dybde. En annen ting som er bra er hvor mye kontroll du har over hz innstillingene. Samsung har et meget godt system hvor du kan stille systemet mer eller mindre slik du vil. 100 - 600hz eller interpolering som det også heter gjør at filmbasert materiale ser ut som det er skutt på et dårlig videokamera.

 

Mange liker dårlig denne effekten og føler det skaper distanse til innholdet. Andre elsker det. Samsung muliggjør å fjerne videoeffekten og nærme seg det bildet man ser på kino. Noe som helt klart kan være en fordel.

 

Samsung tv-en er det beste forslaget her. Philips har mye godt gående, men det henger litt tilbake på sortnivå som gjør at bildet deres blir litt grått og flatt. Alternativet er selvsagt å gå for en ekte baklyst led tv. Det svinger, men prisen er vel over det du har satt som tak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...