Gå til innhold

Spillverket.no: Ulovlig å bruke No-CD-patch?


Anbefalte innlegg

Viser til denne topicen:

http://forum.hw.no/viewtopic.php?t=136645&...42f110abcfa4fd9

 

Denne ble stengt med advarsel fra Moderator til flere av forumbrukerne inkl. undertegnede.

 

Starteren av tråden gir uttrykk for at han er lovlig eier av spillet.

Flere av oss ga han tips om hvor han kunne finne en no-cd crack ettersom spill-CDen var defekt.

 

Forstår ikke helt hvorfor tråden ble stengt.

Synes i advarslene burde bli trukket tilbake.

 

NO-CD kan umulig være ulovlig. Ting man har kjøpt kan man vel gjøre hva man vil med? (inkl. cracking, brekking, bruke CD som sendebrett osv.) ?

 

Synspunkter?

 

/*Kan forøvrig nevne at jeg ikke er noen tilhenger av piratvirksomhet, men bruker selv en del NO-CD til mine kjøpte spill, for å slippe å sette inn/ta ut CDer hele tiden...*/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forumreglene/Retningslinjene (se punkt 6 ) er rimelig klare på dette.

Liten vits i å diskutere det noe særlig.

Det rent juridiske rundt bruken av no-cd er en annen ting. Men ingen med vettet i behold kan mene at dette er uproblematisk med tanke på mulighetene for piratvirksomhet, selv om hensikten er "god".

Uansett: evt linking til slike patcher skal ikke forekomme på forumet, og det får vi bare akseptere.

 

...og nei, jeg har ikke noe ønske om å bli mod eller leke sheriff.

Lenke til kommentar

Virker som at HW.no-moddisene ser på No-CD cracks på samme måte som RIAA ser på Kazaa, iMesh, Grokster og andre fildelingsverktøy. Felles for disse tingene er at de ikke er ulovlige i seg selv, men de kan bli brukt til å gjøre ulovlige saker og ting.

 

Så et leserinnlegg i PC Gamer UK som omhandlet en situasjon lik den starteren av den stengte tråden hadde (det aktuelle spillet var UT2003). Dette innlegget ble faktisk kåret til månedens beste innlegg! Forfatteren av innlegget fikk et GeForce FX-kort som premie...

Lenke til kommentar

Strengt tatt så er det neppe ulovlig ved norsk lov. Trolig ligger dette i en gråsone, men blir det en "Jack No-Cdcrack" Hansen sak i en norsk rettsal så er jeg rimelig sikker på at han slipper unna.

 

MEN, forumet her er veldig klare på sin egen "forum lov", som gjelder som grunnlag på hvorfor moddisene kan stenge tråder.

 

Vi tillater ikke (...)cracks(...)

Dette omfatter også diskusjoner rundt bruk av slikt materiale.

Lenke til kommentar

1. I min warcraft 3 versjon står det ikke noe om at det er forbudt med NO-CD, ergo er det ikke ulovlig når det gjelder dette spillet.

 

2. Det er ingen spillprodusenter som har mydighet til å nekte folk å bruke No-CD, men det kan si at vi ikke har lov, slik at garanti osv. går fløyten.

 

3. Jeg ga bort en link til Gamecopyworld, dette er ikke en direktelink til noe som har med piratkopiering å gjøre. Riktignok vises det hvordan man tar backup av cder, samt at det legges ut no-cd-patcher. Men da må man klikke rundt litt. Mange ting her i verden som KAN brukes ulovlig, men det må ikke hindre oss som driver lovlig med å bruke nyttige tjenester. Kan være kjekt med en backupCD f.eks. ettersom velbrukte CDer ofte blir hakkete...

 

4. Har sett mange steder på forumet, tips til bruk av f.eks. DVDShrink som også KAN brukes ulovlig til og kopiere, men ingen av disse trådene blir advart. Her er det også "cracking" inne i bildet, ettersom DVD må dekrypteres.

 

5. Skjønner at HW.no ikke vil bli saksøkt for å formidle info om piratvirksomhet, men det var ingenting i tråden som sa noe om det. Det KUNNE tolkes slik med litt fantasi, men dette er ikke nok spør du meg.

 

Hvorfor slik forskjellsbehandling.

Kan godt la være å ytre meg om no-cd patcher osv. til lovlig bruk.

Men da må alle behandles likt.

Synd at det er kommet så langt at piratene ødelegger for lovlydige nerder... :(

 

Kan noen moderatorer gi et svar på om de vil likebehandle all form for overnevnt aktivitet? Hvis ikke kan jeg ikke helt se poenget med regelen i retningslinjene.

Lenke til kommentar

sitat fra en side

 

(sensurert) ONLY supplies Information and Tools necessary to make a PERSONAL BACKUP of legally owned Game CD's. GameCopyWorld cannot be held responsible if any of the information and/or files contained on this site is used in the pursuit of illegal activities such as copyright infringement or piracy.

Keep the following in mind when making a backup of an Original Game CD:

 

*You are LEGALLY ALLOWED to make a personal backup of an Original Game CD as long as you are the owner of the Original Game CD.

*You are NOT ALLOWED to sell, rent or give away any backups of copyrighted Games CD's, as this is not allowed by Copyright Laws.

*You MUST DESTROY any backups when you don't legally own the Original Game CD anymore (e.g. selling or giving it away)

Before making a backup, check in the supplied manual or on the back of the CD, if there are special conditions for making a personal backup.

 

You are ONLY allowed to ENTER GameCopyWorld if you need information to make a backup of an Original Game CD of which you are the legal owner. By Clicking the ENTER button you agree with the above Notice!

 

 

Grubler veldig hardt når jeg ser Nr.1....noen flere en jeg som gjør det?

 

edit: fjernet link

Lenke til kommentar
1. I min warcraft 3 versjon står det ikke noe om at det er forbudt med NO-CD, ergo er det ikke ulovlig når det gjelder dette spillet.

Igjen, loven har ingenting med saken å gjøre. Retningslinjene er loven som gjelder i forumet. I denne loven så står det helt klart å tydelig at det verken er lov å linke til slikt (eller sider som igjen linker til slikt) eller å diskutere det. (Ergo burde vel denne tråden også blitt stengt? :p)

 

2. Det er ingen spillprodusenter som har mydighet til å nekte folk å bruke No-CD, men det kan si at vi ikke har lov, slik at garanti osv. går fløyten.

Gamer.no har ikke tid til å sjekke hver eneste lisensavtale til flere dusin spill, bare for å finne ut hvilke spill det faktisk er lovlig å bruke cd-cracks til. Derfor holder de seg på den sikre siden, og skjærer alt over en kam, for å spare tid, og bruke modereringskraften til viktigere ting. Dette synes jeg er akseptabelt

 

3. Jeg ga bort en link til Gamecopyworld, dette er ikke en direktelink til noe som har med piratkopiering å gjøre.

*snip*

Henviser igjen til forumloven, "Dette omfatter direkte linking, linking til sider som inneholder dette og alternative måter å skaffe seg slike ting på" (På svar på hva som er informasjon som kan lede til piratvirksomhet"

 

4. Har sett mange steder på forumet, tips til bruk av f.eks. DVDShrink som også KAN brukes ulovlig til og kopiere, men ingen av disse trådene blir advart. Her er det også "cracking" inne i bildet, ettersom DVD må dekrypteres.

Ser at det kan virke litt urettferdig her, men hittil så står det ikke spesifikt i retningslinjene noe om dvd-kopiering, det gjør det om cd-cracks. Synes forøvrig modereringen blir strengere og strengere, og det vil sikkert komme opp en egen liten paragraf som omfatter dvd-kopiering.

Man må jo vise skjønn også, å linke til www.opera.com er jo lovlig, selv om programmet KAN brukes til å laste ned ulovligheter. (ekstremt eksempel, men bare for å vise hva jeg mener)

 

5. Skjønner at HW.no ikke vil bli saksøkt for å formidle info om piratvirksomhet, men det var ingenting i tråden som sa noe om det. Det KUNNE tolkes slik med litt fantasi, men dette er ikke nok spør du meg.

Jo! Definisjonen på "formidle info om piratvirksomhet" finner du i Nettiketten.. Noen linket til gamecopyworld, og som ettikketten sier

"linking til sider som inneholder dette.."

Igjen må man vise skjønn, men det er ikke til å komme fra at gamecopyworld er en annerkjent side når det gjelder "piratvirksomhet"

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

alt du skriver ovenfor er jo vås ?

retningslinjene er spesielle, for cracks kan være det meste, men det er sådan den eneste grunnen til å stenge topic..

finnes mange cracker til spill som går under cheats, blir litt for generelt å skrive cracks..

no cd crack er ABSOLUTT IKKE ULOVLIG...

 

man har lov til å bruke cd-cracks til hvert eneste bidige spill som eksisterer..det er enklere å holde cdene rene og pene mens man bruker no cd crack, samt slipper man å bla gjennom dusinvis med cdplater.

 

gamecopyworld holder seg godt innenfor lovene og reglene, derfor kan du ikke si de kan føre til piratvirksomhet, hadde de gjort det så hadde de blitt saksøkt temmelig fort..

f.eks isonews.com er et godt eksempel på dette..

dere vet alle hvordan den saken endte..

 

ingenting av det brukerne gjorde var ulovlig, heller ikke på grensa.

jeg sendte pm til macintosh og fikk svar ( modn som stengte topic )

personlig synes jeg det var et elendig svar, men det får nå være så, jeg gidder ikke diskutere det med han eller dere..

bottomline, ingen av de som skrev i topic som ble stengt gjorde noe som ikke var lov, linkingen til gamecopyworld har null med piratkopiering å gjøre iogmed at de fleste som kjøper spill også bruker no-cd crack slik at de slipper å risikere at original cdn deres skulle få riper og hakk..

 

gamecopyworld har ingenting som fører til piratkopiering, heller ingen linker som vil føre til det..

eneste grunn til å stenge topic var fordi snakklinker til cracks ikke er tillatt, men cracks er ikke definert og det finnes mange variasjoner..

derfor mener jeg moderator burde vist godt skjønn og ikke stengt topic..

Lenke til kommentar

Til ThomasM:

Har aldri (tror jeg da) konstatert at cd-cracks er ulovlig i følge norsk lov?

Men igjen, det er ikke norsk lov som gjelder her på forumet, det er norsk lov pluss nettiketten/retningslinjene

 

Er det så vanskelig å forstå? I nettiketten står det at cracks er ulovlig! Ergo diskusjon om hvor man finner det skal ikke foregå, og SKAL bli stengt...

 

Slutter med å quote SirHartge (moderator) herfra

nocd crack er ikke tilltatt å diskutere på forumet, les retningslinjene-

*snip*

Lenke til kommentar

Ikke noe gale i å lage iso av sin egen CD vel.

Det man eier kan man vel gjøre hva man vil med.

Man kan også selge det.

Det man ikke kan gjøre er å selge/leie ut en kopi, det setter de norske lover en stopper for.

 

Synes retningslinjene bør endres litt. Enter får dere skjære igjennom og si at vi ikke kan snakke om noen som helst form for kopiering eller no-cd-ing (lukter RIAA-metoder her....), eller så får dere gi en bedre spesifikasjon på hva som er lov/ikke lov.

 

Jeg ser ikke forskjell på å bruke dvdskrink til å ta backup av en dvd, eller å bruke gamecopyworld til å ta backup av et spill, ev. bruke no-cd for å slippe å ta backup, og i stedet bruke originalen som backup.

 

Når det gjelder iSONEWS ble de stengt ned fordi innehaveren av nettstedet solgte ulovlige chipper/mods til playstation mm. ikke piratvirksomhet. iSONEWS eksisterer i beste velgående, men med en annen adresse (som jeg selvfølgelig ikke tør å linke til her) ettersom den gamle url-en ble stengt som følge av rettsaken.

Her er det jo mer åpenbart enn på gamecopyworld at det dreier seg om piratkopiering, men også isonews KAN brukes lovlig. Er jo kjekt å ha en side med oversikt over når ting er kommet ut. står det på isonews at et spill er kommet er det bare å vente et par måneder og så har vi spillet i norge 8)

 

Igjen må jeg påpeke at jeg ikke er noen tilhenger av at ting som KAN brukes ulovlig skal være fyfy. Da får piratene ødelegge for oss som ikke er pirater. Hvis noen tråder ligger i gråsonen kan moderatorene gå inn å stenge tråden, men trenger ikke nødvendigvis å slenge ut advarsler i hytt og pine. Når det gjelder åpenbar piratvirksomhet, som at noen gir en direktelink til et piratkopiert nedlastbart spill, som uansett ikke er lovlig i det hele tatt, har vedkommende gjort dette helt bevisst, og kan godt bli bannet på livstid spør du meg.

Lenke til kommentar
NO-CD kan umulig være ulovlig. Ting man har kjøpt kan man vel gjøre hva man vil med? (inkl. cracking, brekking, bruke CD som sendebrett osv.) ?

 

Husk at du aldri kjøper selve spillet, men bare en lisens. Altså en rett til å bruke spillet. Du eier nemlig aldri spillet, bare retten til å bruke det. Derfor er det som står over ikke helt korrekt.

 

Det er dog lovlig å lage en(1) kopi til egen bruk(backup), men da igjen så er det regler her på forumet som hindrer deg i å poste linker til blant annet no-cd-craks, selv om dette ikke nødvendigvis er ulovlig i følge verken Norsk lov eller de som har laget spillet. Det er i bunn og grunn reglene for forumet som gjelder, ingenting annet.

 

Jeg lar tråden være åpen inntil videre, men blir det for mye useriøst her så vil tråden stenges.

 

PS: Bryter du Norsk lov bryter du automatisk reglene på forumet, men vi har muligheten til å lage så mange lover vi vil og legge på toppen av Norsk lov

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

jeg venter enda spent på årsak til hvorfor noe som en stor del av gamerne fullt lovlig bruker til sine kjøpte spill ikke skal være lov å linkes til ? samtidig står det bare at linking til cracks ikke er tillatt..

ingen andre som har lagt merke til at det har blitt linket til div cracks i form av cheats til spill ? er jo crack det også, men samtidig like lovlig som no-cd crack.

 

jeg er fullstendig klar over at gamer.no kan finne på så mange loverregler de vil for sitt private forum, men siden gamer.no fremstår som en seriøs side så tilsier jo det at reglene ikke kan være hinsides all fornuft...jeg synes ikke det da er spesielt fornuftig å nekte linking til en lovlig side som har no-cd crack når det i seg selv er et genialt hjelpemiddel til de fleste gamerne i verden, hvorfor risikere å få riper i cdn du har betalt 500kr for når du kan bruke et fullt lovlig hjelpemiddel, samtidig sparer du tid iogmed at du slipper å lete etter rett cd cover i en rotete skuffe..

no-cd cracks er et hjelpemiddel for gamere, når da gamer.no, spilllsiden for gamere - av gamere velger å bannlyse et slikt hjelpemiddel så må man nesten fundere på om de burde bytte slagord...

 

nå som den delen er ferdig..

corn - du kommenterte noe om at gamer.no ikke har tid til å sjekke hver eneste lisens avtale for å sjekke om det er lov å bruke no-cd crack til, til det kommenterer jeg også, all bruk av no-cd crack er lovlig.

 

du henviser desto heller ikke til noe forumlov etterpå.

"dette omfatter direkte linking,linking til sider som inneholder dette og alternative måter som kan føre til piratvirksomhet"

 

gamecopyworld.com har INGENTING med piratvirksomhet å gjøre, det er en side som tilbyr div ting slik at du kan ta lovlig kopi av ditt kjæreste spill slik at du slipper å oppleve at cdn blir ødelagt...

ta å bevis for oss at gamecopyworld har noe som helst med piratvirksomhet å gjøre du heller....

 

din sammenligning om at det ikke står noe spesifikt i retningslinjene om dvd-kopiering men at det gjør det om no-cd cracks er jo fåfengt med tanke på at det ikke står noe som helst om no-cd crack i retningslinjene, det står bare cracks..

og cracks kan være så MANGT...

Lenke til kommentar

din sammenligning om at det ikke står noe spesifikt i retningslinjene om dvd-kopiering men at det gjør det om no-cd cracks er jo fåfengt med tanke på at det ikke står noe som helst om no-cd crack i retningslinjene, det står bare cracks..

og cracks kan være så MANGT...

 

Helt enig!

Gamecopyworld bruker dessuten ordet patch eller fixed, og ikke crack. Det må vel være et fett hvilket ord vi bruker? Eller er det slik at bare vi bruker ordet crack så bryter vi retningslinjene. Ergo hadde en spesifisering i retningslinjene vært fint.

 

Fordi om man har kjøpt lisens og ikke selve spillet (skjønte ikke helt den der, men spør du meg er det bare en juridisk spissfindighet... Skulle forresten hatt et konkret eksempel på det du sier der...) kan man vel gjøre hva man vil med det.... Jeg kan knekke CDen min, makulere den og sende pulveret til resirkulering om jeg vil. Ingen produsenter så langt jeg vet om sier noe hvis man modifiserer spillfiler litt. Uoffisielle plug.ins osv er blitt svært vanlig, og mange produsenter linker til disse fra sine egne sider (Ta morrowind som eks.)

Som nevnt 100 ganger før gripes det ikke inn ovenfor folk som prater om dvd-kopiering SOM OGSÅ ER CRACKING ETTERSOM MAN BRYTER EN KOPIBESKYTTELSE, NOE SOM ER FULLT LOVLIG I NORGE (les: dvd-jon-dommen) (beklager capsene, men det ser ikke ut til at mitt budskap synker inn.

 

Forumet må lage så mange retningslinjer de vil, men da må de være presise. Hvis jeg kaller no-cd-cracken for en no-cd-patch, har jeg ikke brutt reglene, men det kan umulig være så nøye hva man kaller ting??

Lenke til kommentar

Nå sklir vi langt fra topic her.

 

Er dere sinte på rettningslinjene, så ta det opp i en egen tråd, helst i hw-forumet.

 

Det som trådstarter lurte på var: "Forstår ikke helt hvorfor tråden ble stengt"

 

Det har du vel fått svar på nå?

Om du er uenig i svaret er en annen sak..

Lenke til kommentar
Nå sklir vi langt fra topic her.

 

Er dere sinte på rettningslinjene, så ta det opp i en egen tråd, helst i hw-forumet.

 

Det som trådstarter lurte på var: "Forstår ikke helt hvorfor tråden ble stengt"

 

Det har du vel fått svar på nå?

Om du er uenig i svaret er en annen sak..

 

Det var jeg som startet tråden, og da må vel jeg få bestemme når jeg er fornøyd med svaret jeg har fått. Hvordan man tolker retningslinjene er en VESENTLIG del av hvorfor topicen ble stengt, og det er her uenigheten ligger. Det er derfor ikke off-topic i mine øyne. Vil bare ha innspill til saken.

PS! Nå har du skrevet 3-4 moderatorenharalltidrettretningslinjenestyrerihvertfallmittliv-meldinger, og jeg har tatt poenget ditt. Ønsker inspill rundt SAKEN, ikke kommentarer om løst og fast fra en og annen moderatorspire.

 

(Mener ikke være sur og grinete men blir lei av å få eposter om nye meldinger, men når jeg klikker dem frem, er det bare fjas om ting som allerede er nevnt flere ganger i samme topic)

Lenke til kommentar

Det var jeg som startet tråden, og da må vel jeg få bestemme når jeg er fornøyd med svaret jeg har fått.

Selvfølgelig! Mente bare at det er en mye større sjangse for å svar på dine (nye) spørsmål om du tar de opp i en ny tråd, enn at de er begravet i en tråd

 

Hvordan man tolker retningslinjene er en VESENTLIG del av hvorfor topicen ble stengt, og det er her uenigheten ligger. Det er derfor ikke off-topic i mine øyne. Vil bare ha innspill til saken.

Mener du at rettningslinjene er uklare?

 

PS! Nå har du skrevet 3-4 moderatorenharalltidrettretningslinjenestyrerihvertfallmittliv-meldinger, og jeg har tatt poenget ditt.

Bra ;)

 

Ønsker inspill rundt SAKEN, ikke kommentarer om løst og fast fra en og annen moderatorspire.

Det begynner jo å bli vanskelig å se saken etter alle innleggene. En som leser tråden stopper gjerne ved de første innleggene, og leser man dem får man jo inntrykket av at topicen handler om

 

1. Hvorfor den forrige tråden ble stengt

2. Om det er lovlig eller ei med no-cd cracks (ifølge norsk lov)

 

Begge de spørsmålene er jo besvart, og da er det jo lett for for DeSomStyrerLivetOgTankeneMine å glemme topicen..

 

 

Er sikker på at du får svar om du lager en egen tråd i tilbakemeldinger på hw-forumet (det er vel de som former retningslinjene, er ikke sikkert at de leser denne delen av forumet en gang) og skriver at du synes retningslinjene trenger en forbedring siden det ikke gripes inn "ovenfor folk som prater om dvd-kopiering SOM OGSÅ ER CRACKING ETTERSOM MAN BRYTER EN KOPIBESKYTTELSE, NOE SOM ER FULLT LOVLIG I NORGE "

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...