anaconda Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Så en i Mot i Brøstet og har alltid hatt lyst på en sånn. Noen som vet hvor man kan få kjøpt en slik? Den er altså til å henge bananene på, så de ikke blir brune. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Kvifor blir ikkje bananene brune om dei heng oppe? Lenke til kommentar
tom waits for alice Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 De gjør jo det til slutt i alle fall. Men det som får bananer og annen frukt til å bli dårlig før tiden er slag og trykk, fuktighet og annet som man unngår dersom de henger fritt istedet for å ligge nederst i fruktkurven med en vannmelom oppå... Geir 3 Lenke til kommentar
Lumpness Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Mange butikker har ikke forstått at de må behandle bananene med forsiktighet. Som oftest er alle klasene såpass mishandlet at de har begynt og råtne eller råtner på vei hjem fra butikken, og de grønne bananene er bitter, så man må vente noen ekstra dager før man spiser dem. ikke dumt med et slikt stativ Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 EPIC bump... Har ikke sett en så gammel tråd bli bumpa før... EVER! Lenke til kommentar
KjellSpell Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Fire timer? Tror du må være her litt mer hvis du ikke har sett en så gammel tråd bli "bumpet". Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 ? det sto i sted at tråden ble posta i 2002... Lenke til kommentar
KjellSpell Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 (endret) Var da trådstarter ble medlem. Bare sjekk det ut rett under avataren hans. Endret 13. august 2011 av CissaM Lenke til kommentar
Dufen Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 DET så jeg, men samtidig var det posta i 2002... Nuvel, muligens en hikke i internettet Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 De gjør jo det til slutt i alle fall. Men det som får bananer og annen frukt til å bli dårlig før tiden er slag og trykk, fuktighet og annet som man unngår dersom de henger fritt istedet for å ligge nederst i fruktkurven med en vannmelom oppå... Geir Det er greit nok, men eg behandlar bananene fint og lar dei ikkje ligge i ein uheldig posisjon. Eigenvekta vil sjølvsagt kunne trykke litt, men erfaringsmessig er ikkje det noko problem. Eg har dei liggande i plast i kjøleskap. Dei blir vanlegvis etne opp lenge før dei blir overmodne eller brune. Då er dei i tillegg kalde og friske. Lenke til kommentar
anaconda Skrevet 13. august 2011 Forfatter Del Skrevet 13. august 2011 Bananer skal da ikke ligge i kjøleskap Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Bananer skal da ikke ligge i kjøleskap Fordi? Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Fordi da blir dem brune. Lenke til kommentar
KjellSpell Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Smaken og konsistensen på mange typer bananer avhenger av hvilken temperatur de modnes ved. Bananer blir ødelagt og grå ved lave temperaturer og kjøles bare ned til 13,7 °C under transport. Det er derfor viktig at man i husholdningen ikke oppbevarer banan i kjøleskap, men oppbevarer den i romtemperatur. - Wikipedia Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Refrigeration ends the ripening process of bananas, therefore, ripened bananas can be safely stored in the refrigerator. Even though the peel will darken, the fruit remains edible. Unripened fruit, however, will never fully ripen if refrigerated or even if brought back to room temperature. Bananas can be refrigerated for several days to stunt ripening. Although the skins of refrigerated bananas will turn brown, the fruit itself will be fine. Allow the refrigerated fruit to come to room temperature before consuming for full flavor. Putting bananas in the fridge stops the ripening process, so you want to put them in there once you get them to the desired ripeness. Min erfaring er at bananene held seg betre i kjøleskap enn i temperert rom. 2 Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Vel, dem gjør jo ikke det da. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 Vel, dem gjør jo ikke det da. Kvifor? Samtlige sitat hevder det. Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 13. august 2011 Del Skrevet 13. august 2011 (endret) Lagringstemperatur: 12 - 14°C Lagringskommentar: Bananens holdbarhet er avhengig av hvor i modningsprosessen den befinner seg. Ønsker man å hindre videre modning kan det være lurt å ta av lokket og plasten bananene er pakket i slik at etylengassen slippes ut. Banan må uansett ikke plasseres på kjølerom da den blir grå og mister smak. Den beste lagringstemperaturen for bananer er 14-16 ºC. De får kuldeskade ved temperaturer under 10 ºC og er også ømfintlige for trekk. Bananer oppbevares aldri i kjøleskap. Da blir de grå og taper smak. Endret 13. august 2011 av ^fmj Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå