Gå til innhold

Bananholder


anaconda

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mange butikker har ikke forstått at de må behandle bananene med forsiktighet. Som oftest er alle klasene såpass mishandlet at de har begynt og råtne eller råtner på vei hjem fra butikken, og de grønne bananene er bitter, så man må vente noen ekstra dager før man spiser dem. ikke dumt med et slikt stativ :)

Lenke til kommentar

De gjør jo det til slutt i alle fall. Men det som får bananer og annen frukt til å bli dårlig før tiden er slag og trykk, fuktighet og annet som man unngår dersom de henger fritt istedet for å ligge nederst i fruktkurven med en vannmelom oppå...

 

Geir :)

Det er greit nok, men eg behandlar bananene fint og lar dei ikkje ligge i ein uheldig posisjon. Eigenvekta vil sjølvsagt kunne trykke litt, men erfaringsmessig er ikkje det noko problem.

 

Eg har dei liggande i plast i kjøleskap. Dei blir vanlegvis etne opp lenge før dei blir overmodne eller brune. Då er dei i tillegg kalde og friske.

Lenke til kommentar
Refrigeration ends the ripening process of bananas, therefore, ripened bananas can be safely stored in the refrigerator. Even though the peel will darken, the fruit remains edible. Unripened fruit, however, will never fully ripen if refrigerated or even if brought back to room temperature.
Bananas can be refrigerated for several days to stunt ripening. Although the skins of refrigerated bananas will turn brown, the fruit itself will be fine. Allow the refrigerated fruit to come to room temperature before consuming for full flavor.
Putting bananas in the fridge stops the ripening process, so you want to put them in there once you get them to the desired ripeness.

Min erfaring er at bananene held seg betre i kjøleskap enn i temperert rom.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Lagringstemperatur:

 

12 - 14°C

 

Lagringskommentar:

 

Bananens holdbarhet er avhengig av hvor i modningsprosessen den befinner seg. Ønsker man å hindre videre modning kan det være lurt å ta av lokket og plasten bananene er pakket i slik at etylengassen slippes ut. Banan må uansett ikke plasseres på kjølerom da den blir grå og mister smak.

 

Den beste lagringstemperaturen for bananer er 14-16 ºC. De får kuldeskade ved temperaturer under 10 ºC og er også ømfintlige for trekk. Bananer oppbevares aldri i kjøleskap. Da blir de grå og taper smak.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...